Отговори
# 135
Мерси, Pampers-че, знам че теб те следят изкъсо, но имах в предвид да попиташ лекуващите те дали болките ти са нормални. Явно при мен не са, а аз си бях спокойна, добре че се показаха точно на прегледа.

Благодаря за загрижеността! Hug Поне в това отношение нещата са добре при мен. Тези болки са нормални, защото матката се разтяга. Проблем е, когато коремът започне да се стяга/втвърдява - това вече са контракции.

мaрия стояновa, какво обхващат техните лекции, че не съм запозната?

За работата - всеки работи докато състоянието и естеството на работа му го позволяват. Аз лично от един месец съм на дивана у нас  Tired Но и АГ-то ми каза, че с моята тежка работя така или иначе нямало да ми позволи да работя.

tuitito, адрес: в кухнята, ул. Тракам с лъжица по чинията  hahaha

nenimira, радвам се, че се появи и двамата с бебо сте добре.

# 136
Момичета,  не пренебрегвайте стерилната урина. Често по време на бременност се правят уроинфекции, които трябва да бъдат лекувани. През първата бременност в 6м. бях с такава инфекция и се оказа, че не е никак безобидна( и до днес имам проблеми с бъбреците). За да няма неприятни изненади си пускайте освен нормалната и по една стерилна урина.
Аз смятам да ходя на работа до когато мога, поне до края на май месец. След това ще си почивам, защото малкия ще завърши 1-ви клас и ще се гледаме.
Няма да ходя на училище за бременни, защото ми е втора бременност WinkПървият път посещавах всякакви такива мероприятия, но не знаех какво ме очаква.  Mr. Green

# 137
   animal037  пускам спиди с доставката ,че надушва винаги  ,ама колко ще донесе newsm78 hahaha

# 138
  • София
И аз мисля да ходя по- нататък на такива лекции, въпреки, че нямам идея кой и къде се провеждат. Гледах в сайта на Щерев има училище за родители, ще взема да ида там  Thinking

# 139
Pampers, списанието имат страница във фейсбук и там мисля че публикуват програмата си, а също и във списанието им я има- опитах се да ти ги препоръчам, но не те открих Simple Smile
Иначе лекциите са им два пъти в седмицата и се състоят от три части. Две рекламни - от които също можеш да научиш нещо или поне да избереш продукт, които според теб ще е най-добър за теб и твоето съкровище и една лекция, която е учебна. Продължават около 2 часа и са сутрин във мола на цариградско - или последно така знам за тях. Преди време работата ми беше обвързана с тях и затова знам толкова много. Аз лично мисля да започна да ги посещавам от юни може би. Те август месец са във почивка.

# 140
Мен доки ме пита дали имам някакво течение, защото вече може да се изследва. Другия път ще го питам дали въпреки липсата на такова може да се вземе секрет за микробиология  newsm78
Моя работа е спокойна и мисля да остана до край, до тия 45 дни преди термина. Поне с първата така направих въпреки студа и дъждовете през м. октомври 2011 г.
И аз от време на време имам болки ниско долу и понякога дори не мога да помръдна. Поне са за 10 сек.

За първата страница- термина ми е 31.08
Трябва да си коригирам лентичката, че съм в 13 г.с. + 1 ден

# 141
Теа, Дени  Hug
Като чета коментарите по повод записването на ЖК - бяс ме хваща. Ама какво се случва по дяволите. Не стига, че си разхождаме децата сред купища лайна, че се движим с количките по шосето щото на тротоара само танк няма паркиран /по едно време мислех да си туря мигачи на количката/ ами и това??? Какво се е променило толкова след 2008 година баси! Бременните със сигурност са по-малко!!! Какъв им е проблема на тия от Здравна каса - какви са тия лимити какво е това чудо?

# 142
Аз няма да ходя на училище за родители, ще се уча сама и от майка ми , надявам се да се справя. Мен ще ме следят двама специалистта, така че ще севъзползвам от тях Simple Smile аз да ви кажа забременях след като спрях да работя и сега ще си стоим вкъщи и ще ходим на разходки. Някой питаше за корема вече почва да се оформя при мен preggo

# 143
Теа, Дени  Hug
Като чета коментарите по повод записването на ЖК - бяс ме хваща. Ама какво се случва по дяволите. Не стига, че си разхождаме децата сред купища лайна, че се движим с количките по шосето щото на тротоара само танк няма паркиран /по едно време мислех да си туря мигачи на количката/ ами и това??? Какво се е променило толкова след 2008 година баси! Бременните със сигурност са по-малко!!! Какъв им е проблема на тия от Здравна каса - какви са тия лимити какво е това чудо?
За какви лимити става на въпрос , има ли къде да се прочете повече по въпроса? Аз лично съм много стресната от нашата ЗК и какво може какво не. Лично мразя да ходя при ЛК защото имам чувството , че не се държи като лекар а като някакъв координатор . Като бях сега при нея за направление за ЖК , никакъв разговор нищо. Влизам в кабинета , тя ме гледа очакващо , аз и казвам че искам направление , сестрата почва да пише и това е. Както и да е можеби просто моята е малко темерутка  Mr. Green
За условията по улиците - няма толкова разбити , мръсни и затрупани тротоари като нашите . Любителите на кучета трябва да направят една голяма услуга на обществото - да почистват след любимците си ! И то не само по улиците ами и например по зелените пощи в парковете . Мисля , че винаги ще ме е страх да пусна малката да бяга в тревата , като зная на какво може да попадне.  Stop

# 144
Anni0422, разбира се, че и без курс ще се справиш. Мен ме интересуват две конкретни неща - за кърменето(обикновено в началото има големи проблеми и как да се справя с тях) и за самото раждане. Аз съм от онези луди, които искат да раждат напълно естествено без медикаменти в удобна за мен поза Mr. Green Искам да разбера повече подорбности за всичко, което може да ми се случи в родилна зала, за да мога да направя информиран избор при нужда и как да си отстоявам правата.
На другите теми не мисля да ходя.

sealover, аз за такива лимити не съм чувала. Според мен си е лекарско решение. Да не забравяме повечето какво кръчмари са станали и си  правят сметката за всичко.

# 145
Anni0422, разбира се, че и без курс ще се справиш. Мен ме интересуват две конкретни неща - за кърменето(обикновено в началото има големи проблеми и как да се справя с тях) и за самото раждане. Аз съм от онези луди, които искат да раждат напълно естествено без медикаменти в удобна за мен поза Mr. Green Искам да разбера повече подорбности за всичко, което може да ми се случи в родилна зала, за да мога да направя информиран избор при нужда и как да си отстоявам правата.

Памперс и аз така, от лудите. Ходихме на всички курсове, то упражнения, то пози, пък как да натисне мъжът кръста ти, да има място за беб да излиза. Въпреки скептицизма на док, реших да раждам във вода. И много гот си ми беше, въпреки че раждането ми беше предизвикано със система окситоцин. Контракции почти не усещах и си приказвах с мъжа ми. Докато една много скапана акушерка не ми спука нарочно водите и тогава разбрах що е то контракция, а бях на 7 см вече  ooooh! Мъжът ми се опита да приложи върху мене хватките с кръста и само му изръмжах и явно така съм го стреснала, че се свлече в едно кресло и повече гък не каза  Mr. Green После пък акушшерката заяви, че ми остават поне 2 часа още, та не издържах и си поисках упойка. Тамън ме облекчи и се почнаха напъните  ooooh! Бе объркаха ми раждането, но поне синковецът е добре  Hug

# 146
Шамс, точно това искам да знам - какво могат да ми объркат и как да реагирам  hahaha

# 147
Шамс , и при мен беше така издържах около 5 часа на контракции и болки и вече накрая не издържах и си поисках епидурална . Сложиха ми я а аз вече съм била със 9 см разкритие и напъните започнаха , аз почти не ги усещах обаче заради упойката . И моето раждане протече доста объркано и не искам да се повтаря по възможност. Само се моля този път да не ми изтичат първо водите а да почнат контракции .  И аз искам нормално без упойки , и много не искам секцио, не ми е приятна мисълта да ме режат .

# 148
Sealover някоя от мамите по-назад беше споделила, че се е опитала да запише ЖК в квартала си, но където и да е пробвала - отговаряли, юе лимитът бил изчерпан и не могат да я запишат newsm78 Аз останах с впечатлението, че от ЗК са наложили поредната простотия. Че лекарите имат ли право да налагат лимит на пациентите по здравна каса? newsm78

# 149
Аз не мисля за раждането, мисля сега за това да се развива нормално и когато е готово да излезе baby_neutral всичко друго с времето си  Embarassed
П.п. Имам приятелка която е раждала 20-22 часа без упойка, така че всеки със съдбата си Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт