Отговори
# 150
П.п. Имам приятелка която е раждала 20-22 часа без упойка, така че всеки със съдбата си Simple Smile
Е, тя пак малко е раждала. Първо раждане може да надхвърли и 48 часа. Обаче нашите лекари след 12-я час бутат всички под ножа #2gunfire

Аз го възприемам като изпит - отиваш, но не знаеш как ще протече hahaha

Den4o, на този въпрос само лекар може да отговори.

# 151
Сега се замислих, ранната ФМ с какъв ехограф се прави - коремен или вагинален.  Thinking Съжалявам за глупавия въпрос.  Grinning

# 152
Сега се замислих, ранната ФМ с какъв ехограф се прави - коремен или вагинален.  Thinking Съжалявам за глупавия въпрос.  Grinning
На мен с коремен я правиха. Всичко се виждаше повече от идеално Heart Eyes

# 153
Pampers, аз четох, четох, нарочно си платих за екип, за да раждам при мойта лекарка, която беше запозната с всички изисквания; таткото беше с мен, за да следи всичко дали е както го искам. И пак подозирам, че успяха да ми изстрелят окситоцина, за да родя по-бързо. Уж ме увериха, че системата е само от глюкозни разтвори, които да ми вливат "сила", но тя предизвика такова свирепо неконтролируемо треперене на мускулите, че много силно подозирам, че всред разтворите ми пробутаха и окситоцин. Заради тази система и не можех да се движа свободно и да заставам съвсем в позата, която ми е удобна. И точно така - всичко беше чудесно, или най-малкото -поносимо, докато не спукаха мехура и не ми сложиха системата... А-ха и аз да си поискам епидурална. Добре, че докато се намъдря и стана време за напъните.... Не знам дали ако бяха оставили нещата изцяло по естествен път да се точат с часове още щеше да е по-добре...

С кърменето пък четох, четох и накрая пак нищо не помнех Simple Smile Направо думица не ми беше останала в главата, и всичко почнах да чета пак наново Simple Smile Simple Smile

Не знам защо обаче подозирам, че и този път няма да бъда по-подготвена, въпреки че вече съм минала веднъж по пътя. Mr. Green Разчитам, че поне самият организъм ще е по-подготвен и вече ще е по-наясно сам какво да прави...

# 154
Pampers успокои ме...понеже таткото ще идва и той да види бебко и се притесних как ще му се види вагиналния ехограф...отстрани си изглежда доста сташничко.  Grinning
Добре, че ще е през корема...май никога не са ме гледали с такъв досега или поне не си спомням, но при всички случаи ще е по-малко неприятно от другия.
Дано всичко да е наред  Praynig

# 155
Какви са тези упойки на 9см разкритие  Shocked Пък то при напъните вече не боли, боли само разкритието.

Аз като си поисках бях на 4см разкритие с много омекнала шийка, на ръка я разшири до 7см без нищо да усетя и каза, че няма за кога упойка - до половин час ще раждам  Simple Smile Тогава ми сложиха окситоцин и стана много бързо работата. Цялото раждане - като за първо - общо 6 часа от започване на контракциите до раждане, а водите ми бяха изтекли предната нощ, та си бях в болницата целия ден и ме чакаха да почна да раждам  Mr. Green
Сега въпреки целия шок и ужас, който се шири за въпросния окситоцин пак ще си поискам. Да се гърча 22-24 часа - не мерси, не е за мен, аз предпочитам бързо да минава  Mr. Green

По въпроса за кърменето мога да напиша цял труд по различните проблеми свързани с кърменето, то не бяха запушвания, блистери, мастити, липса на кърма, прекалено много кърма  ooooh! ooooh! Раждането беше лесно, обаче кърменето ... Сега като си спомних май не искам изобщо да кърмя  Crossing Arms

# 156
Хаха, malina07, виж напълно съм съгласна и от моя опит, че раждането нищо не е в сравнение с кърменето.  baby_neutralРаждането е малко зор, но за няколко часа минава. А виж кърменето..... И аз мога трудове да напиша Simple Smile Но все пак не смятам да се предавам, дори и да имам същите проблеми (поне знам, че могат да бъдат преборени, след двугодишно кърмене) - все се надявам, че веднъж като сме минали по пътя, организмът ще е по-наясно как да се държи и да не ни стресира. Пък току-виж и бебчетата се окажат по-кротки - от тези дето ги слагаш на гърдата, посучат и после си спят три часа. И после пак така.... (ах, размечтах се, нали Embarassed)

Последна редакция: чт, 21 фев 2013, 22:05 от Lulu25

# 157
Много се радвам, че имаме "стари" мамчета в темата да споделят преживявания.  Hug Лично на мен са ми много интересни и полезни разказите ви.

Аз влязох в една тема на предните септемврийки и много се разчуствах, защото миналата година са се родили две бебчета с имената, които сме си избрали, а едното е изключително рядко използвано Heart Eyes

# 158
# 159

Аз съм против повечето ваксини. Както и против отровите в храните и фармацията с цел да ни направят още по-болно общество. #Cussing out

# 160
здравейте  Hug
идвам с добри новини  Wink от прегледа пораснали сме вече сме 5 см ,  baby_neutral скача маха с ръце и крака ,ама не се показа да го видим какво е. всичко е наред всичко измери човека  Heart Eyes
голяма радост ,вече сме спокойни.док.каза че няма нужда да правим повече изследвания или амниоцентеза  Peace
връщам се да ви чета.  Hug

# 161
Браво dddidka, страхотни новини!

Леле, хора, плашите ме с това кърмене. При мен всичко беше много лесно и естествено, хем родих с планирано секцио (по медицински причини... а как ми се искаше да е естествено  Rolling Eyes ) Малко по-късно ми слезе кърмата (на 5-тия ден), но нямах никакви проблеми. Още щом ме изкараха от реанимация в Щерев акушерките ме караха да я слагам на гърда, нищо че нямам мляко - да се учи Simple Smile После никакви грижи! И явно Стела ми е била от послушните бебета - цок цок и 3 часа сън после  Laughing Сега вече е дивак де, ама пък е весело!

Аз пък за ваксините съм за, ако щете ме убийте с камъни  Simple Smile Специално за споменатата нямам мнение, но за задължителните - смятам, че си е редно.

# 162
  • София
Ако приемате съвети - за кърменето ходете само на лекции, които се организират от Ла Лече Лига или НАПК.  На тези мероприятия е сигурно, че ще получите коректна информация и съвети по въпроса.  
И имайте предвид, че освен полезни неща и много заблуди и направо казано глупости се говорят на тези курсове за бременни.  Била съм на много и различни лекции...човек трябва доста внимателно да отсява информацията, която получава там Rolling Eyes

А кърменето в началото е свързано с известни трудности, докато се напаснат мама и бебе, но в повечето случаи е много естествено и дори приятно нещо.  Не се плашете от сега, вярвам, че при добро желание, няма как да не се получи.  Не че и мен не ме глождят страхове и съмнения, де Embarassed

Аз предлагам да не подхващаме темата "ваксини", че само ще спорим и ще си нагнетяваме темичката с отрицателни емоции Hug

В упойката при раждане не виждам нищо лошо.  На мен ми помогна да си почина преди напъните, след като доста часове наред бях с контракции.  Хем се наложи 2 пъти да ми я слагат...

И като за финал да се врътна - пък ние, които не сме от Лозенец, какво!?! Crossing Arms Whistling

Допълвам:  Аз все още не искам да се включвам във ФБ групичката, имам съмнения, че макар информацията в нея да е тайна, приятелите ми могат да виждат, че участвам в нея.  Затова ще изчакам, докато не започнем да казваме.  Нямам против да ме включите в списъка - д-р Лазарова, Токуда.

Последна редакция: чт, 21 фев 2013, 23:12 от Sleeping Beauty

# 163
За протокола - бременността ми следи д-р Праматаров от Полимед. Засега бебо се развива нормално.

# 164
Добро утро, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт