Отговори
# 435
Ако знаете какъв камък ми падна от сърцето, поне за сега, няма проблем, че съм болна от една тъпа болест, ще правим изследвания и ако всичко е наред няма да има хапчета Hug само мога да похваля моята докторка(ендокринолог), че винаги е отзивчива на глупостите ми  Whistling и по телефона е консултира Wink

# 436
За момичетата от София:
http://www.purvite7.bg/articles/view/3545/parvite_sedem_stapki_p … stvoto.html?rc=44

Някой във Варна да знае за подобни курсове?

# 437
Моля ви помагайте да разчета резултатите от БХС.
Защо има 3 показателя за риска за болестта на Даун, доста е объркващо и незнам кое да гледам.

*****РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА*****
1. ВАШИЯТ РИСК за болест на ДАУН е

*ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ ЛЕКАР*
2. Биохимичен рист за болст на ДАУН (Т21) е
3. Възрастовият риск за болест на ДАУН (Т21) е

За всички други показатели има само вашият риск и възрастовият риск, само за Даун са 3 стойности.
Иначе за биохимични и УЗ показатели, когато пише част от медианата предполагам, че всичко е наред, нали така.
И аз имах три показателя като теб. До колкото знам най-важния и всъщност този, който гледат лекарите е първия - твоя личен риск. Той е комбинация от кръвните изследвания заедно с резултатите от ФМ или екография, зависи какво си правила.
Следващия е риск, който е измерен само на база кръвните ти изследвания (или само на база данните от ФМ или екографията преди това)
Третия е само на база възрастта ти, който е еднакъв за всички жени на тази възраст.

# 438
Танище, Антигона - желая ви мнооого здраве! Да сте обичани и обгрижвани, с лека бременност, леко раждане и здрави и хубави бебоци през септември!
Връщам се да ви чета, че много сте изписали през деня!

# 439
Мими, Честит Рожден Ден на малкия, да те радва много и да се оправя много бързо. А това за лекарите съм просто без думи....  Crazy

# 440
Ани, и аз се следя при ендокринолог - заради щитовидната жлеза.
За дрешките - още нищо не ми се купува, моите още са ми удобни. За пролетта ще му мисля, а лятото май ще карам на роклета. Не си представям в жегите да обувам панталон или клин.
Аз съм казала на доста хора вече. Майка ми я зарадвах на рождения й ден януари, после - свекърва, баба, 3-4 колежки...  Joy Сигурно и другите се досещат, но да видим...
Утре съм на фризьор да се боядисвам, но и аз мисля да се подстригвам - на нищо няма да заприличам, ако не я пипна до септември. А после поне 1 месец няма да ми е до ходене на фризьор и то ще стане...
Мими, педиатрите не правят ли и домашни посещения? Особено за дечица и то в грипен сезон...

# 441
Здравейте !
Mimi , не се тревожи , че си постъпила импулсивно , то в такива ситуации е трудно човек да се сдържи. На кабинета на моята лична има бележка , че бременните са с предимство , но то като още не ни личи и е някак си тъпо да отидеш и да заявиш " Аз съм бременна" . Парацетамола също ли не успява да свали Т. ?
Аз минах преглед , малкото човече е много подвижно , не се видя никакъв проблем и това е общо взето . След две седмици пак и направо тогава ще направим изследванията .
Много изморена се чувствам , въпреки че днес и кафе пих , направо съм като труп немога да се мръдна .  Crazy

# 442
Аз съм с хипер активен панкреас, но докторката ме оправи по телефона, много е начетена, веднага ме инструктира и не ме кара излишно да се разхождам. Каза че ако всичко е наред даже няма да ходя постоянно.
И аз постоянно съм уморена, ама кво да правим ще си почиваме  Whistling

# 443
Ани, аз не си знам диагнозата  Joy Но трябва да пия L-тироксин. Уговорих се с лекарката да е по мъничко, защото ако го пия всеки ден ставам безумно нервна и ми идва да избия колежките си. Затова сега взимам веднъж-два пъти седмично и то насила. ТСХ януари ми беше 2,5. Дано го сваля под 2.

# 444
И аз сега трябва да си пускам такова изследване, ама не разбрах защо newsm78 май ме проверява на къде съм. Аз моята си я знам, ама вече не и обръщам внимание Crossing Arms откакто стоя далече от болници съм много добре да чукам на дърво Praynig

# 445
Здравейте, момичета!
Tanishte, ето някои от училищата във Варна:
http://www.moetodete.bg/uchilishte-za-roditeli/Varna.html
http://www.kurmene.org/
https://www.facebook.com/lllvarna?fref=ts
Аз съм ходила преди 2 година и на Ла Лече Лига, и на "Моето дете" на лекциите и съм доволна. Също така съм ходила на лекции в Капелата, но не помня кой ги организира...  newsm78

# 446
Ани, моята лекарка иска да го правя всеки месец, защото ако нивото се повиши много, има риск от спонтатен аборт. Иначе и аз рядко ходя по болници. Сега покрай бременността започнах да ходя по прегледи.
Утре мисля да се пробвам да дам кръв и урина, докато не е изтекло и моето направление. В 17пка лабораторията работела от 7,30. Дано не е пълно с баби и дядовци и кашлящи!

# 447
А, Танище, благодаря за линка за мол "Сердика". Изглежда интересно, може и да отида.

# 448
Майчетата , които сте по здравна каса на ЖК , доплащате ли някаква сума или всичко ви е покрито от ЗК ? Изключвам БХС и ФМ .

# 449
ushana , аз давах кръв и урина в цибалаб (имат кабинети на няколко места в София) и работят от 7:30. Аз ходих на Цариградско и нямаше никой, нито кашлящи, нито други Simple Smile жената беше изключително любезна и съм много доволна. Аз лично не мисля да кисна по поликлиники и да рискувам със зарази и сестри в лошо настроение  Simple Smile п.с. доплатих 4лв и всичко си ми мина по каса.
леле то стана абсолютна реклама Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт