Отговори
# 450
Sealover, утре ще отида на изследвания и ще пиша дали съм платила нещо. По мои спомени бременните са освободени от такси при GP-то. Но когато ходих в 17 пка да ми регистрират направлението за ЖК, ми поискаха някаква такса / не помня колко, но май беше към 3 лв /. Силно се надявам утре да не плащам нищо. Дано съм разбрала правилно въпроса ти де.

# 451
Майчетата , които сте по здравна каса на ЖК , доплащате ли някаква сума или всичко ви е покрито от ЗК ? Изключвам БХС и ФМ .
аз съм нова на ЖК,до сега не съм плащала,но някъде четох,че се доплаща и видеозона,ЗК за цялата бременност плаща за няколко прегледа,ако има някой по наясно Thinking

# 452
Здравейте, момичета Simple Smile реших и аз да се включа в тая страхотна тема Embarassed Моето бебче е на почти 12 седмици, страховете са много и постоянно имам лоши сънища! Иначе доктора ми казва,че всичко е ОК и ако има да става нещо... то ще се случи. И при вас ли притеснението е голямо или съм луда Grinning

Поздрави на рожденничките и лека бременност на всички мами Grinning

# 453
Някои мамчета от Варна си търсели квартири. И аз се бях замислила, че вкъщи бебо няма да има самостоятелна стая. Явно е настъпил моментът да се преместим някъде, но с този тъп пазар на имоти... Ние не сме на квартира, в собствено жилище сме и досега се чувствах супер тук. Вие обзети ли сте от подобна треска, момичета?

# 454
кикито,добре дошла и лека бременност.за сънищата и аз съм така,много страшни и безсмислени,но разбрах че е масово явление сред мамите Wink

# 455
Sealover, ето какво открих. По време на бременността и 45 дни след раждането сте освободени от заплащането на потребителски такси при посещенията при личния лекар и лекарите специалисти. Въпреки това, при провеждането на изследванията на кръв и урина някои лаборатории, но не всички, искат такса за вземане на биологичния материал и макар сумата да не е голяма, все пак се налага някакво заплащане.
Ако бременността ви протича нормално, изследванията на кръв и урина се правят по веднъж през всеки триместър, т.е. общо три пъти.
При всяка консултация лекаря измерва теглото ви, кръвното налягане, обиколката на корема, положението, в което се намира бебето и неговите движения и сърдечни тонове.
Акушерска ехография

Освен през първия триместър, тази процедура се полага безплатно и през 16-20-та гестационна седмица (около 5 месец от бременността). Винаги я свързваме с черно-бялата квадратна снимка, изразяваща почти неразличимо „нещо“. Това не означава, че задължително ще получите такава, за това не се разочаровайте, а вместо това вземете таткото с вас – така ще види всичко на живо. Много от лекарите/акушер-гинеколозите преглеждат с ехограф пациентките си повече от тези два пъти, без да искат пари, имайки го за нещо нормално и част от прегледа. Други таксуват жените, без да поставят под въпрос тяхното желание. Хубаво е да знаете, че здравната каса поема само посочените два прегледа и имате право да прецените сами дали ехографско изследване ще се прави повече пъти.
За жени над 35 г. безплатният ехограф е 4 пъти.

# 456
Влизам само да честитя на рожденичките Simple Smile
Бъдете живи и здрави, желая ви лека и безпроблемна бременност
Виждам засегнали сте темата за постригването - аз не смятам да гомспирам и без това косата тепърва ще се изтощава доста та е добре да и се помогне
За боядисването доколкото съм чувала ако боята е безамониачна няма проблем
Сега се връщам да ви изчета

# 457
 до мамчетата  с по голям опит някой има ли инфо как  се спира утогестана newsm78 бях питала и преди  но никой не писа,само аз ли го ползвам Sad

# 458
El804, дори не съм чувала за това лекарство и не мога да помогна.

# 459
  • Пловдив
Здравейте момичета Simple Smile
Сега се връщам от доктора. Записаха ме на ЖК. Взеха ми кръв - 3 епруветки и урина. Изтеглиха ме и ме гледаха за 1-ви път на коремен ехограф. Бебока ми си отгаваря на 11 седмица. Имаме си крачета и ръчички:) че и пръстчетата на ръката видяхме Simple Smile)) голям сладур и страшни танци удряше Simple Smile)) Аг-то ми вика...леле колко е дивичко, не се спира Simple Smile))) За ранната МФ доктора ме убеди да не го правим сега а 2-рата да направим, защото била най - важна. Съгласих се Simple Smile Следващия ми преглед е чаааак на 28.03 и тогава ще ми вземат секрет за микробиология и цитонамазка. Аз до тогава ще откача, но няма как. Ще траем...
Сега се връщам да ви чета, че много сте писали, а на мен ми е много интересно всичко Simple Smile

# 460
Локресия, много се радвам, че си видяла бебока. Много готино усещане е. А за кръвта и урината плати ли нещо?

# 461
  • Пловдив
ushana единственото, което платих е 2лв за това, че от лабораторията ходили в клиниката и вземали кръвта...т.е. за транспорта от клиниката до лабораторията Simple Smile

# 462
el 8004   утрогестан приемах до преди няколко дни но вагинално, спрях го от раз когато свършиха хапчетата.

# 463
Миленкаа,и аз ги ползвах така и като ходих на преглед док каза да ги спирам до 1-2 седмици,но не ми каза по схема пък да не звъня за дреболии Simple Smile и аз си мислех от раз да ги спра,но друго е като ти каже някой минал по този път Peaceблагодаря ти Hug

# 464
Успяхме да се доредим да го види лекарката. Добре се е нагласил с хрипове с левия бял дроб. Смятах да не го водя на лекар, но вече нищо не помагаше и отново отидох. Сестрата този път ни вкара сравнително рано, извини ми се, че на обяд не се била сетила.
@Daniella@ - Благодаря за пожеланията smile3525
sealover - С първата бременност на ЖК по здравна каса не съм плащала нищо. В петък се записах на ЖК и нищо не съм плащала на гинеколожката, а в лабораторията(Кандиларов) 3лв.(такса за вземане на кръв).
ushana - Домашни посещения прави когато е много тежко състояние, а често идваше в грипни епидемии когато беше малък. Вече е на 8г. и не се води за толкова малък hahaha
Относно притеснението ти за това, че няма да има самостоятелна стая не го мисли от сега. Ние Алекс го преместихме в детската му стая, когато стана на 5г. Преди това в нея само си играеше Mr. Green Сега за бебока не го мисля. Ние тази година сменихме обзавеждането на баткото с юношеско и когато му дойде момента сме предвидили легло и гардероб и за него/нея. Когато станат по-големи има възможност и него/нея да я преместим в самостоятелна стая, но само да сме живи и здрави. Не се знае до тогава на какъв акъл ще сме Laughing

Общи условия

Активация на акаунт