Подсъзнанието може всичко 55 /Линкове за всички техники има на първа стр.

• 54 202
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Аз
Начина на възприемане/приемане на нещата  Wink

Ситуация една  , а при различните хора преживяването , възприемането по разномУ  Wink

newsm10

Аз го бях писала наскоро- не твърдя, че трябва да стоиш със скръстени ръце и да чакаш нещо да ти падне от небето. Но аз лично винаги съм била мързел, общо-взето инертен човек, който не обича да полага усилия. И винаги съм искала нещата да се случват с минимално усилие и внимание от моя страна. И то взе, че стана  Mr. Green И изведнъж усетих в себе си чувство на вина ! Защото  ни е дълбоко вкоренено убеждението, че всичко се постига с упорит труд, с много усилия, старание, обмисляне, че е грешно да получаваш нещата "наготово", а трябва да си ги извоюваш. Сега не ми пука просто  Mr. Green Десс, ако не се лъжа беше пуснала много готина притча за патките, които мислят, не мислят, правят или не правят какво ли не  и все умират  Mr. Green Накрая последната патка просто тегли една м*йна и нещата се уредиха  Joy
 Та това е- всичко е въпрос на лични убеждения, разбирания, възприятия  Simple Smile Важното е да се опознаем достатъчно, за да разберем какво работи за нас и как  да направим живота по-добър за себе си. Универсални формули, ритуали и философии няма  Hug

# 151
Универсални формули, ритуали и философии няма  Hug
Усмивчице, позволих си да наблегна на част от твоя пост с надеждата, всички онези, които постоянно питат за рецептите на т. нар. ритуали, най-после да го прочетат! И да се замислят!!!Защото ако не ми беше смешно цялото това глупаво питане, щях да лея сълзи от мъка заради хорските капаци и коловози, в които сами се вкарват!

Борба казвате ... Ами тя вечната борба е със себе си. Към изказването на Desss мога да добавя и осъзнатото изкореняване на вредните за всеки един навици (не визирам само тютюнопушенето  Naughty Още пуша ... Embarassed). Нови нагласи и навици не се изграждат лесно и точно тук идва трудното. Поне за мен е така. Докато превърна новоосъзнатите истини в реална промяна в собствения си живот, ми се налага да се боря с цяла рота вменявани  с годините "правила", "трябва" и "не трябва", "позволено" - "забранено" и каква ли не още плява. И да не пропусна егото - един от основните виновници за по-голямата част от проблемите, които имаме!  Peace И с него съм "на нож" почти от година. Абе бавно напредвам, но все пак се движа.  Wink

# 152
  • Tам през Атлантическия океан
  Защото  ни е дълбоко вкоренено убеждението, че всичко се постига с упорит труд, с много усилия, старание, обмисляне, че е грешно да получаваш нещата "наготово", а трябва да си ги извоюваш.

Ще те разочаровам но и аз мисля така  Laughing

Късмета , на готовото ти дава един шанс  Laughing а това дали ще го пропилееш или използваш си зависи от нас  Wink

Обикновенно получените неща на готово нямат същата стойност/сантимет които носят изработените/извоюваните. На готовото получените неща не се ценят и обгрижват  , мога да изброя ред примери  Wink

Победата е сладка  Grinning
Удволетворението от нещо постигнато ми носи лично на мен супер заряд  Wink

Неуспеха някои ги демотивира а други още повече ги нахъсва  Laughing 'Е , как па така няма да стане'  Mr. Green

Провалът не означава, че никога няма да го направим…
означава, че просто ще отнеме малко повече време.

Позитивното мислене без позитивни действия носи едно позитивно нищо.

п.п. любима премъдрост , преди ми бе в подписа

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 17:22 от Desss

# 153
Борбата я свързвам с мъки и с неестествен ход срещу себе си, може би затова и не ви разбирам, не я и приемам.  Grinning
Пред мен може да има хиляди възможности, Десс, аз избирам тази, която е в резонанс с мен, с желанията ми, със стремежите ми. В този случай борба няма, има сладко изкачване, много приятни моменти по пътя напред. И резултатът е много по-ценен. За мен. Поставянето на цел е най-важната част. Пропускате я.

П.П. Ако аз имам капацитета да бъда градинарка, мога да стана най-добрата. Колкото и усилия да положа, те няма да са мъки и борба, ще са сладки. Там ще ми е силата. От там имам най-прекрасната възможност да получа всичкото удовлетворение. Ако обаче въпреки възможностите си, искам да стана професор по физика, то ще да е голяма мъка, непрекъсната, а резултатът едва ли някога ще дойде...

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 17:32 от luna

# 154
  • Tам през Атлантическия океан
. Ако обаче въпреки възможностите си, искам да стана професор по физика, то ще да е голяма мъка, непрекъсната, а резултатът едва ли някога ще дойде...

Е ' те т'ва е неправилна преценка или па преценка на нЕкой друг и ти я следваш  Mr. Green

Ае стига толкоз  Wink
Чао  Wink отивам да се потрудя малко :О))))))

# 155
. Ако обаче въпреки възможностите си, искам да стана професор по физика, то ще да е голяма мъка, непрекъсната, а резултатът едва ли някога ще дойде...

Е ' те т'ва е неправилна преценка или па преценка на нЕкой друг и ти я следваш  Mr. Green

Това хич не е толкова рядко явление. / Да не се разбира само с избора на професионалното поприще, моля!/
Лека ти!  Mr. Green

# 156
 Момичета, ще се намеся в "разгорещената" дискусия. Аз също съм инертна, чакам нещата да ми се случат и вярвам, че там където вярват в чудеса, там се случват. Та аз, инертната, ooooh!, си напуснах работата сама, защото ми беше безсмислена и тъпа и това усещане ме подлудяваше. Почнах да гоня Михаля, работата, за която мечтая, тази която не е развита в България и която повече гледаме по филмите. Всичко е добре, но хляб в магазина не дават срещу усмивки. И точно когато щях да се хвана на поредната безсмислена  за мен работа, която непременно ще ме доведе до състоянието, в което напуснах предишната...точно тогава се случи малко чудо. Случайно ми се обадиха за работа, която ме удовлетворява. Временна е, но...няма такъв кеф да работиш нещо, в което даваш сърцето си. Simple SmileТова ми върна надеждата и ми показа, че пътят, по който вървя е правилен Simple Smile
И най- интересното е, че всичко стана случайно и аз отново нищо не правех, та нещата ни се случват, когато сме готови за тях, дори нищо да не правим.

# 157
  Защото  ни е дълбоко вкоренено убеждението, че всичко се постига с упорит труд, с много усилия, старание, обмисляне, че е грешно да получаваш нещата "наготово", а трябва да си ги извоюваш.

Що бе, хич не съм разочарована    Mr. Green
 Важното е, всеки да намериш собствения си начин за постигане на мечтите и за намиране на щастие и правилен път в живота. Да живее по начин, който го кара да се чувства добре Simple Smile Колкото хора- толкова и начини Simple Smile
 Верано и аз леко се дразня на вманиачаването по ритуалите и детайлите, обаче и аз съм минала по този път  Mr. Green

# 158
peperuda333,
 и аз съм от инертните. Разчитам на вътрешното си чувство, позитивизма си ... нещата вземат, че се нареждат някак си. Crazy "Случайно". Mr. Green

Някой помоли да споделим какви техники помагат. На мен лично много ми помогнаха разговорите с Висшия аз, тапинга( има го на първа страница), и всяка сутрин си правя ритуалчето с щракането на пръсти и пожеланието за 3-те чудеса.

Искам да споделя нещо.  От известно време се опитвам да се убедя в силата на любовта, докато не усетих силата на благодарността. Сега вместо да изпращам любов насам-натам, изказвам благодарност. И сякаш всичко се изпълва със светлина. Heart Eyes

# 159
  • София
peperuda333,
 и аз съм от инертните. Разчитам на вътрешното си чувство, позитивизма си ... нещата вземат, че се нареждат някак си. Crazy "Случайно". Mr. Green

Някой помоли да споделим какви техники помагат. На мен лично много ми помогнаха разговорите с Висшия аз, тапинга( има го на първа страница), и всяка сутрин си правя ритуалчето с щракането на пръсти и пожеланието за 3-те чудеса.

Искам да споделя нещо.  От известно време се опитвам да се убедя в силата на любовта, докато не усетих силата на благодарността. Сега вместо да изпращам любов насам-натам, изказвам благодарност. И сякаш всичко се изпълва със светлина. Heart Eyes

Звездичка, сподели моля те кое е ова ритуалче за, което говориш. Нещо ми е убягнало.

# 160
Здравете Богини, много сте написали ooooh!, попрочетох последните странички, Байче ритуала е сутрин в банята пред огледалото да си кажеш "днес ще ми се случат 3 чудеса, разрешавам" и на думата "разрешавам" се щрака с пръсти

# 161
  • На острова

Когато получиш нещо без усилия, означава че или вече си платил за него, или че тепърва ще плащаш цената му  Simple Smile

# 162
  • София
Мисля, че нищо не трябва да става насила, независимо дали някой го нарича борба или не. Но и нищо не става без усилия, а само с лежане. Но ако са в правилната посока, те не би трябвало да са неприятни, за разлика от тези, които са наопаки на течението. Това се отнася и за себеусъвършенстването. Тази сутрин съм меланхолична. Предпочитам да ми е весело и радостно, но като не ми е, не се насилвам. Повтарям си "благодаря, обичам те, всичко ще се нареди" и чакам да ми мине. Ако залитна във фалшива, насилствена еуфория, а бих могла, след нея ще съм изцедена и вероятно по-тъжна, отколкото ако оставя да отмине. Но полагам усилия и да не изпадна в отчаяние и гняв.
Дано се разбира.

Това с щракането ми харесва Simple Smile Всяка сутрин си казвам "хайде, днес може да се случи нещо неочаквано и необикновено". Но не щракам де.  Sunglasses

# 163

Когато получиш нещо без усилия, означава че или вече си платил за него, или че тепърва ще плащаш цената му   Simple Smile

Определено не мога да се съглася  Peace Споделям убеждението, че хората сме родени за щастие, успех и любов, полагат ни се по право и не трябва да "плащаме" за доброто.  Но от друга страна всяко сбъднато желание носи и последствия, които трябва да сме готови да поемем. Неясните и недообмислени желания, понякога наситина ни карат да си "платим"  Mr. Green  Патила съм си от сбъднати желания, защото не съм знаела как да ги формулирам или не съм била готова за тях.
 Може би повредата е в моя телевизор  Mr. Green Когато полагам усилия се ангажирам емоционално, създавам заряд на очакване и нещата не ми се получават. Висшите сили обикновено се справят по-добре когато ги оставя да си вършат работата  Grinning  Е, не съм и като онзи във вица: "Господи, от десет години те моля да спечеля от тотото !- Ами вземи пусни един фиш най-накрая"   Joy Т.е. искам нещо и чакам Вселената да ми подскаже какво да правя....и обикновено  Вселената ми подсказва какво да НЕ правя  Mr. Green И нещата се получават...
  phil, всички имаме такива моменти  понякога Hug И аз мисля, че е по-добре да го изживееш, отколкото да го подтискаш под фалшива веселост  Peace

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 10:42 от shiningsmile

# 164
  • На острова
За мен в случая "платил" е равнозначно на "посял", да речем..
Това, което си получил, си получил заради нещо, което си посял, излъчил, споделил, помогнал и т.н.
Един вид закона за причината и ефекта..

Общи условия

Активация на акаунт