Подсъзнанието може всичко 55 /Линкове за всички техники има на първа стр.

• 54 184
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
Luna, много ти благодаря за отговора!

Аз някакси изпитвам неудобство да се моля за такива неща. Имам някакво чувство,че не трябва един вид да си пропилявам шанса да ми се изпълни желанието за някакви преходни неща, а само за нздраве или нещо сериозно. Знам, че звучи налудничаво, но не знам как да се оттърся от това чувство.
Не обичам да си натоварвам бялото с мътилка. Присъщо ми е да желая, да харесвам, да искам, да се радвам, да получавам, да обичам...  И съм родена за да живея в радост, не да се съмнявам, на да си стоварвам непосилни товари.  Hug Знам, че всичко се случва тогава, когато е най-добре за мен. И това е добра причина да продължавам да желая. Желанията, стремежите и копнежите ми са неизчерпаем източник на енергия за целия ми житейски поход.  Hug
Не искам да си представя човек, обградил желанията си със страхове. Не се страхувай! Hug
П.П. Аз съм живо човешко същество. От плът и кръв. Кого ще надлъжа ако опитам да не бъда себе си? Grinning На кого ще помогна и кому ще навреди надлъгването? А дали човек може да прескочи няколко нива в израстването си?
Прочетох стълбицата. Никъде не се открих.

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 16:43 от luna

# 136
  • Варна
Ох, не мога да се стърпя да изкажа удивлението си от въздесъщата мъдрост!
Това, което phil е публикувала е съвсем същата философия, каквато съм чела и от други източници! Дали става дума за телата (физическо, емоционално, духовно...), световете (астрален, духвен...), измеренията! Всичко е едно и също! Rolling Eyes omm
А иначе по посочените стъпала се разхождам редовно... Нагоре-надолу. Тъъкмо да си сложа пръстчето на пето и ме отнася някой гларус Grinning

# 137
 Плувам към петото стъпало...казвам плувам, защото стигнах до извода, че с борба нищо не се получава   Simple Smile Всичко трябва да се случва леко, естествено и спокойно  Simple Smile Разбира се, продължавам понякога да се дразня и да губя енергия заради дребни битовизми, но в един момент и това ще мине  Mr. Green
 (суфизма е много интересно течение; но да си призная изобщо не ме впечатли Шафак)

# 138
  • София
Да, пак там се казва, че не е въпросът да се гмурнеш в реката, а да станеш част от нея.

Впрочем с борба и аз нищо не съм постигала. Тази борба, която е наопаки на всичко. Но ако хванеш течението или попътния вятър и го насочваш, и вложиш там сили, определено дава резултат. Което не е същото като да се оставиш да те отнесе/отвее накъдето и да е, разбира се.

П.С. Улавяне на шансовете, да го наречем условно.

П.С. на П.С.-то и малко оффтопик Simple Smile Шафак и мен малко ме разочарова, дотолкова, доколкото очаквах нещо като Орхан Памук от нея, а тя е класи назад. Но пак е интересна и различна култура. От двете книги Черно мляко е няква смес от академизъм и детски истории, не ми достави особено удоволствие, а пък Любов борави с прекалено чисти категории - героите й са малко нереални, историите също. Наставническа. Но е увлекателна.

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 12:58 от phil

# 139
Аз пък съм на трето стъпало, но се връщам отвреме на време на второ и се качвам от време на време на четвърто. НО не съм съгласна че без борба се постига нещо в живота - при мен всичко е голяма борба и пусна ли се по течението или слея ли се с реката, то нищо не се случва. Може би аз нещо не мога да нацеля формулата.

# 140
Какво влагате в "боря се"?

# 141
Все се намира някой, или нещо, което да се опита да ме разколебае във опитите ми да повярвам в силата на мисълта....

# 142
  • София

Еми аз съм се опитала да го кажа, това е глупаво и излишно (непродуктивно) усилие. В общи линии си представям удавника със сламка. Не е якото бачкане, защото то ако е по посока на естествения ход на нещата, не е "борба". Деа знам  Rolling Eyes Ти какво и защо питаш, т.е. сподели си мнението де  Simple Smile

# 143
  • Tам през Атлантическия океан
Moмичета , за какви стъпала говорите  Thinking изостанала съм от темата.

О , lunе  Grinning

Цитат , премъдрост за деня от мен  Laughing

Ако даден проблем може да се реши с пари, то това не е проблем, това са разходи.
Еврейска мъдрост.

# 144

Еми аз съм се опитала да го кажа, това е глупаво и излишно (непродуктивно) усилие. В общи линии си представям удавника със сламка. Не е якото бачкане, защото то ако е по посока на естествения ход на нещата, не е "борба". Деа знам  Rolling Eyes Ти какво и защо питаш, т.е. сподели си мнението де  Simple Smile
Ами и аз като теб мисля и затова се почудих. С кого се борят, с какво се борят...  Rolling Eyes
 Десс  Heart Eyes

# 145
  • Варна
Според мен всичко е в естествения ход на нещата - и бачкането, и борбата. Но "боря се" има различно значение и следствия... И най-вече борбата е със себе си... Simple Smile

# 146
Според мен всичко е в естествения ход на нещата - и бачкането, и борбата. Но "боря се" има различно значение и следствия... И най-вече борбата е със себе си... Simple Smile
Дано някой постига резултати с борба със себе си. Аз за себе си знам, че да се боря със себе си означава единствено да вървя против себе си, а това ме отклонява от моя личен, собствен, единствен по рода си път. Mr. Green Мисля, че хората без да се замислят, го споменават и следват това борене. Същото правят и по отношение на "компромисите". Някой ще да е имал голяма полза да втълпи на цял един вид да се бори да не съществува според собствената си програма.

П.П.и когато след мен се замлъкне, оставам с подозрението, че постингите ми са неразбрани.

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 15:16 от luna

# 147
  • София
Здравейте,
напоследък нямам много време и изпуснах писането на желания на новолуние и пълнолуние. Може ли малко информация да се актуализирам Simple Smile

# 148
  • Варна
Добре, нека го напиша така: щастието, радостта и доволството произлизат единствено от вътре, а не са резултат от външни условия на вътре. Така че, ако се борим въобще за нещо... какво ли е то..?!...

# 149
  • Tам през Атлантическия океан
Начина на възприемане/приемане на нещата  Wink

Не е важно какво ти се случва, а как го възприемаш.
 Wink

Ето например някои неща ми се иска да ги възприемам по-лежерно така да се каже  Laughing и се 'боря' , опитвам се да променя възприятието ми  Mr. Green понякога става , понякога не , понякога без да се усетя с времето съм променила някои неща  Laughing претръпваш  Mr. Green Казват че с годините човек , помъдрява , добива опит  Wink

Ситуация една  , а при различните хора преживяването , възприемането по разномУ  Wink

"От мухата - слон" , чували сте го това Wink

За едни мухата си е мушка , за  други слон с хобот :О))))))))))))))))))))))))))

Общи условия

Активация на акаунт