Подсъзнанието може всичко 55 /Линкове за всички техники има на първа стр.

• 54 175
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • Tам през Атлантическия океан
Успешна тема с много сбъднати желания  Hug

Честита баба Марта !

Спасибо тем, кто меня любили, ибо они дали мне прелесть любить других. И спасибо тем, кто меня не любил, ибо они дали мне прелесть любить — себя.

М.Цветаева

Благодаря на тези , които ме обичаха , те ме научиха да обичам другите.... ,благодаря на тези , които не ме обичаха , те ме научиха да заобичам себе си.

# 121
Успешна тема с много сбъднати желания  Hug

Честита баба Марта !

Спасибо тем, кто меня любили, ибо они дали мне прелесть любить других. И спасибо тем, кто меня не любил, ибо они дали мне прелесть любить — себя.

М.Цветаева

Благодаря на тези , които ме обичаха , те ме научиха да обичам другите.... ,благодаря на тези , които не ме обичаха , те ме научиха да заобичам себе си.

Честита Баба Марта,Десс,
липсваше Hug

# 122
  • Sofia
Честита баба Марта !

# 123
  • София
Какво става, девойки, опустя тук последните дни  Grinning

Прииска ми се да ви препиша част от една глава в "Любов" (Шафак), макар че цялата книга си струва. За съжаление не намирам подобно нещо в нета, та просто да го копирам, но щом ми се е приискало, решено е  Mr. Green Joy

Ето я:

Седемте стъпала по Пътя към Истината: седемте макамата (етапи на развитие), които егото на всеки трябва да изкачи, за да постигне Единение. /според мюсюлманството и суфизма - б.моя/

Първото на Покварения нафс (нафс - според автора е фалшиво его, според уикипедия в суфизма просто его), най-ниското и най-разпространено стъпало в битието на душата, когато тя е хваната в капана на земните желания. Повечето хора са заседнали на него, борят се и страдат, докато служат на своето себелюбие, на егото, а държат отговорни другите за това, че все се чувстват нещастни.

Ако и когато някой започне да работи върху себе си и така осъзнае в какво окаяно състояние е неговото его, той може да се изкачи на следващото стъпало и в известен смисъл започва да прави точно обратното на онова, което е вършел на предишното стъпало. Вместо да обвинява през цялото време другите, човекът, достигнал това стъпало, вини себе си понякога до степен да се самозаличава. Така егото се превръща в Обвиняващ нафс и поема по пътя на вътрешно очистване.

На третото стъпало човек е по-зрял и егото се е издигнало до Вдъхновения нафс. Чак на това стъпало и никога преди него можеш да схванеш истинското значение на думата "да се откажа" и да тръгнеш из Долината на Познанието. Изкачиш ли се на това стъпало, вече притежаваш и проявяваш търпение, постоянство, мъдрост и смирение. Светът ти се струва нов и изпълнен с вдъхновение. Въпреки това мнозина, достигнали третото стъпало, изпитват подтика да останат на него и губят волята и смелостта да продължат нататък. Ето защо, колкото и красиво и благословено да е третото стъпало, то е и капан за онзи, който се цели по-високо.

Успееш ли да продължиш нататък, навлизаш в Долината на Мъдростта и опознаваш Спокойния нафс. Тук егото вече не е каквото е било преди, понеже се е преобразило и е достигнало високо равнище на осъзнатост. Основни отличителни черти на всеки, дошъл дотук, са щедростта, признателността и непоклатимото чувство на доволство, на каквито и трудности да го излага животът.

Отвъд това стъпало се простира Долината на Единението. Който е тук, е доволен, в каквито и обстоятелства да го поставя Бог. Той не обръща внимание на делничните неща, понеже е достигнал нафс на Доволството.

На следващото стъпало - нафс на Служението, човек се превръща в светилник за околните и вдъхва сили на всеки, който го иска, получава и носи светлина като истински учител. Случва се такъв човек да притежава и целителски способности. Където и да отиде, преобразява живота на околните. Каквото и да прави, каквото и да се стреми да стори, негова основна цел е да служи на Бога, като служи на другите.

Накрая, на седмото стъпало, достигаш Пречистения нафс и се превръщаш в Инсан-и-Кямил - съвършен човек. Ала малцина знаят за това стъпало, а и да знаят, отказват да говорят за него.
(...)
     Към препятствията, изникващи пред теб, се прибавя и следното: никой не ти обещава, че през цялото време ще се изкачваш. Пътят от първото до последното стъпало в никакъв случай не е само нагоре. Винаги съществува опасност да се препънеш и да се върнеш на по-ниските стъпала, понякога от горните падаш на първото.

На кое стъпало сте? Аз май съм на второто и само в редки проблясващи моменти се лашкам към третото  Blush Но не бях осъзнала, колко съм напреднала с това, че спрях да обвинявам всичко и всички наоколо, за неща, за които никой и нищо друго не са ми виновни...  Whistling

# 124
  • София-в сърцата на моите деца
Четейки всички тези неща мисля, че съм се "разкрачила" Laughing между  третото и четвъртото стъпало и се люшкам... Embarassed

# 125
Здравейте, момичета. Бях прочела в някой от постовете ви, че при пълнолуние си пожелавате желания. Кога е най-подходящият период и къде се държат като се напишат тези желания...

# 126
  • София
Здравейте, момичета. Бях прочела в някой от постовете ви, че при пълнолуние си пожелавате желания. Кога е най-подходящият период и къде се държат като се напишат тези желания...

Това, което аз разбрах за желанията е:
На Пълнолуние се пишат, така, че все е дно вече са факт - Аз съм на работа от 01.04.2013г./например! Simple Smile/.  А на Новолуние се пише като желание: Искам....

# 127
Днес не е ли новолуние? А после под възглавницата ли се държат като при рейки, или се носят със себе си..?

# 128
  • София
Ето ги лунните фази за м. март 2013г.:

Последна четвърт – 04 март 2013 – 23:53:55 ч.
Новолуние – 11 март 2013 – 22:52:09 ч.
Първа четвърт – 19 март 2013 – 20:27:49 ч.
Пълнолуние – 27 март 2013 – 12:28:28 ч.

# 129
На кое стъпало сте? Аз май съм на второто и само в редки проблясващи моменти се лашкам към третото  Blush Но не бях осъзнала, колко съм напреднала с това, че спрях да обвинявам всичко и всички наоколо, за неща, за които никой и нищо друго не са ми виновни...  Whistling
Точно тук съм и аз .. вече обвиняваща се за всичките си неудачи в този живот. Confused
В моменти на просветление проявявам търпение, постоянство, мъдрост и смирение.Но ми трябва още доста работа върху себе си. Tired
Благодаря, че сподели за тези стъпала, phil! Hug

# 130
Днес ли се пишат желанията?

# 131
  • На острова
Аз съм на третото, почти с един крак стъпила на четвъртото.

Лошото е, че масата хора около мен (не близките ми, по-скоро, по-широкия кръг от хора с който съм задължена да се срещам) са си поседнали на първото и няма ставане..

# 132
Luna, много ти благодаря за отговора!

Аз някакси изпитвам неудобство да се моля за такива неща. Имам някакво чувство,че не трябва един вид да си пропилявам шанса да ми се изпълни желанието за някакви преходни неща, а само за нздраве или нещо сериозно. Знам, че звучи налудничаво, но не знам как да се оттърся от това чувство.

# 133
phil, аз не знам дали и до второ стъпало съм го докарала.

Девойки, желанията след седмица, т.е. на новолуние.

# 134
  • Пловдив
Записче, за да следя темата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт