Подсъзнанието може всичко 55 /Линкове за всички техники има на първа стр.

• 54 042
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ммммммм, да, така си е. Simple Smile

# 76
  • на острова на мечтите
Благодаря, rainbow! Дай Боже всеки му   bouquet
Уауууууууууу, стархотна новина! Heart Eyes
Чашата

Преподавателка по психология водила лекция по управление на стреса и се разхождала из залата. Когато вдигнала чаша с вода, всички от аудиторията си помислили, че ще ги пита дали чашата е наполовина пълна или наполовина празна. Вместо това, тя ги попитала с усмивка:

- Колко тежка е тази чаша?

Студентите започнали да предлагат отговори, вариращи от 200 до 500 грама. Преподавателката отговорила:

- Абсолютното тегло няма никакво значение. Важното е колко дълго я държа. Ако я задържа за минута, няма да е проблем, но ако я задържа цял час, ще ме заболи ръката. Ако я задържа цял ден, ръката ми ще се вдърви като парализирана. При всички случаи теглото на чашата няма да се промени, но колкото по-дълго я държа, толкова повече ще ми тежи.

После продължила:

- Стресът и тревогите в нашия живот са като тази чаша. Ако си помислите за момент за тях, нищо няма да се случи. Мислете си за тях малко по-дълго и те ще започнат да ви мъчат. А ако мислите за тях по цял ден, ще се почувствате парализирани – неспособни да направите нищо.

Затова е важно да се отървем от нашите тревоги. Колкото може по-рано вечерта отхвърлете всичките си притеснения. Не ги носете с вас през нощта. Не забравяйте да оставите чашата!

Благодаря!
По въпроса за хопонопоно вече съм изпробвала и съм напълно съгласна с това, което стед написали. На мен лично много ми помага. Понякога си го повтарям ей така, обръщайки се към части от тялото си, за които имам проблеми в момента. Снощи например не успявах да заспя, че ми е запушен носът. Въртях се доста, преди да ми дойде на ум да си опитам да повтарям :Обичам..... Заспах Grinning Е, това е доказателство в действие
Честито нова тема! Сега отивам да ви изчета. Бях се заседяла в къщи с настинки, температута и всякакви благини от този род Mr. Green

# 77
Аз пък да ви споделя, че напоследък се наблюдавам, че около мен има хора, които не мога да избегна и които са много негативни. Но не спрямо мен, а по принцип. Просто трупат някакво напрежение и започват да ръсят само отрицателни думи за всичко. Усещам се как започвам да негодувам, защото не успявам да ги игнорирам. Не мога да мълча съвсем, защото  се очаква да се включа поне минимално в разговора  Sad

В първите теми някой беше правил ритуал за мечтаната от него къща. Някой помни ли къде е било? Може и да се бъркам.
Чаках някой да ти отговори, че и мен ме вълнува, но явно ще е някой друг път.  Grinning
Споменавала съм някъде по темите за подобен ритуал - при мен се получи и за къщата, и за други желани нещица. -девет църковни свещи -по една се пали всеки ден пред домашната икона девет поредни дни и си пожелаваш, молиш, наричаш... каквото ти е на сърце.
Всъщност, специално за къщата нещата се развиха скорострелно.
Ритуала със свещите може ли да се приложи за пожелание за бебе. Praynig

# 78
  • София
Така ми помага тази тема ......Чувствам се малко по чиста като ви чета

# 79
  • София
Момичета ритуала с ваната за поущряване на бизнеса може ли да се направи в леген например.Нямам вана.
Благодаря

# 80

Ритуала със свещите може ли да се приложи за пожелание за бебе. Praynig
Ако отвътре ти идва така, защо да не може?   То си е молитва.  Hug

# 81
Вместо "запис", искам да Ви благодаря, че ни поднесохте поредната прекрасна тема. Използвам случая да публикувам в нея една моя особено любима притча за Бамбука!

Приказка за Бамбука...

В една прекрасна градина растял бамбук с благороден вид. Господарят на градината го обичал повече от всички други дървета. Година след година бамбукът растял и ставал як и хубав. Защото бамбукът знаел, че господарят го обича и бил щастлив от това. Един ден господарят се доближил до своето любимо дърво и му казал: „Драги бамбук, имам нужда от теб.” Прекрасното дърво усетило, че е дошъл моментът, за който е бил създаден и казал с голяма радост: „Господар...ю, готов съм.Употреби ме, както ти желаеш.” Гласът на господаря бил тежък: „ За да те използвам, трябва да те посека”. Бамбукът се изплашил: „Да ме насечеш, господарю! Мен, най-хубавия от дърветата в твоята градина? Не, моля те, не! Употреби ме за твое удоволствие, господарю,но моля те, не ме сечи”.
„ Скъпи мой, бамбук”- продължил господарят-„ако не те поваля, не мога да те използвам”. Градината изпаднала в дълбоко мълчание, дори вятърът престанал да духа. Бавно бамбукът нав...ел своята великолепна корона и прошепнал: „Господарю, ако не можеш да ме използваш без да ме събориш, събори ме”.
„ Скъпи, мой бамбук”- не само трябва да те съборя, но дори да ти отсека клоните и листата”.
„ Господарю мой, имай милост! Унищожи красотата ми, но остави ми клоните и листата”.
„ Ако не мога да ги отрежа, не мога да те използвам”. Слънцето скрило своето лице, една изплашена пеперуда изхвърчала. Треперейки бамбукът казал слабо: „ Господарю, отрежи ме”!
„ Скъпи мой, бамбук, длъжен съм още повече да ти направя. Трябва да те разцепя на две и да ти измъкна сърцето. Ако не мога да направя това, не мога да те използвам”.
Бамбукът се навел до земята и тихо казал: „Господарю, цепи и вземи!” Така господаря на градината съборил бамбука, отрязал клоните му и листата, разцепил го на две и му извадил сърцето. После го пренесъл, където извирал извор с хладна вода близо до своите ниви, които се измъчвали поради сушата. Внимателно свързал към извора единия край от любимия си бамбук, а другия край насочил към изсъхналите ниви. Прозрачната, свежа и сладка вода започнала да тече по тялото на бамбука и достигнала до нивите. Бил засаден ориз и реколтата била отлична.
Тъй бамбукът станал един голямо благословение, макар и повален и разрушен. Когато бил едно великолепно дърво, живеел само за себе си и се оглеждал в собствената си красота. Покосен, ранен и обезобразен станал канал, който господарят употребил, за да направи плодовито своето царство.

„Понякога Господ иска големи жертви и това изглежда една несправедливост от страна на Бог. Да не забравяме, че Той има нужда от нашето сътрудничество, за да спаси света!”

# 82
  • София
fitblond , страхотно е! Благодаря!

# 83
  • На острова
Господи, Благодарна съм от все сърце, че попаднах на темата и в частност на нещата, които успях да прочета уикенда..Тъкмо бях почнала да мисля, че полудявам..
Скрит текст:
Едно от основните неща, които ме порази, бе пост с признаците на Пробуждането. Наскоро прочетох поредната книга ("Камино - пътят на духа" на Шърли Маклейн), която пак "отвори" нещо в мен.
От месеци наред търпя разни трансформации, започнах да се чуствам странно: факта, че не желая да се виждам с хора, от които няма какво да науча, не го броя. Притесняваха ме физическите симптоми - световъртеж, различни болки..или пък все едно не стъпвам аз, а някой друг..имам чуството, че това не са моите обувки и аха, да падна, но всъщност не падам..все едно стъпвам над Земята.
Същото и с главата, все едно се гледам от страни, много странно. Забравям разни работи, наистина ме стресира малко това, но аз по принцип пресявам инфо-то, което получавам. В случая не мога да се сетя елементарни неща,,или думи..
За сънищата да не говорим - обикалям Япония, Виетнам, морета..като се събудя и два часа не знам къде се намирам. И т.н. и т.н.
Снощи се събудих от силно главоболие през нощта..Спах само няколко часа, и съм сравнително свежа. А аз принципно едвам ставам с часовника....
Просто в последните дни почнах да мисля, че ще превъртя, обмислях да ида при Джи пи-то, ама какво да му кажа, от къде да започна..
Радвам се, че открих евентуалната причина за случващото се.
Ще пиша скоро пак, че в момента ми е малко..нереално  Hug

# 84
~Миа~  - точно преди 3-4месеца минах по същия път.
При мен това беше в момент, в който аз преобърнах живота си. Понякога е много трудно и болезнено, но аз така го усещах и знам, че трябваше да го направя.

# 85
Споделяйте всичко, което Ви е помогнало....................  bouquet

# 86
Момичета как го пишете този трудов договор за мечтаната работа, че не намерих линк на първа страница. Пишете дата от която искате да Ви назначат, пишете фирмата и вашето име. Длъжността пишете ли я или не. А ако не сте сигурни че това място е толкова супер колкото изглежда от страни пишете ли нещо от сорта ако е най-добре за мен или не. И ако напиша нещо такова не става ле автоматично че няма да се случи. Моля някой който е писал такъв да ми прати модел. Може и на лични. Че нещо няма никакви изгледи да търсят хора там където се надявам или поне аз не разбирам за места. Приемам съвети всякакви.

# 87
  • София
Мия, разцентровала си се нещо, явно си в стрес. И да идеш при джи-пи най-много да те прати на психолог или в по-лошия случай директно ще ти предпише розови хапчета  Grinning Чети, мисли, почивка, и ако трябва рязко да свършиш нещо в живота си, не го отлагай  Peace От препатил, дето се вика (същите симптоми просто)  Laughing

Много благодаря на fitblond за притчата и на Делфина фон Ю. за видеото   bouquet Покрай него изгледах и още няколко  Grinning

Момичета, правете си ритуалите както ви идва отвътре, те не са магии и няма нищо да се промени, ако пропуснете щипка прах от зомби и крило от прилеп  Peace Sunglasses

Напоследък се улавях, че нещо май не обръщам достатъчно внимание на малката и тя за да ме компенсира, се разболя леко, та сега се гледаме и обичаме  Whistling Heart Eyes Защо ви го разправям това - нарисувала си е с химикал трето око на челото и спирали на дланите (там има чакри, освен това са вход за енергия). (Напоследък често рисува хората с по три очи). Разбира се няма някое високо интелектуално обяснение за магарията си, но как да й се сърди човек, като знаем, че това е чистата интуиция и разбиране, все още непогребани от цивилизационно израстване   Grinning Crazy
Брех, как мъдро го казах  Mr. Green

Ако можеше да сме възприемчиви и първосигнални като деца ..  Party

# 88

... Whistling Heart Eyes Защо ви го разправям това - нарисувала си е с химикал трето око на челото и спирали на дланите (там има чакри, освен това са вход за енергия). (Напоследък често рисува хората с по три очи). Разбира се няма някое високо интелектуално обяснение за магарията си, но как да й се сърди човек, като знаем, че това е чистата интуиция и разбиране, все още непогребани от цивилизационно израстване   Grinning Crazy
Брех, как мъдро го казах  Mr. Green

Ако можеше да сме възприемчиви и първосигнални като деца ..  Party
Мъдрост си е. Винаги, когато достигна с опит ли, с много лутане ли или пък след излишно причинен си стрес, до истина, инстинктивно долавям в себе си, че просто съм я забравила.
И стремленията ми са в тази посока - да възприемам и усещам с нешлифовано съзнание. Колкото повече стъпки в тази посока успявам да направя, толкова по-лесно ми се получава всичко, което обмислям, предприемам и решенията ми идват като подарък.

# 89
  • София
Цитат
инстинктивно долавям в себе си, че просто съм я забравила.

Да!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт