Ако бях облак /Bir Bulut Olsam/ - тема 3

• 22 401
  • 141
  •   1
Отговори
# 60
Малък детайл към образа на Сердар. Човек, който казва "Липсва ми Париж." Наистина високо ниво.

Думите на Джелал бей за морето в Измир "Сякаш водата измива всичките ти грижи." Фатма беше казала в друг епизод, че водата успокоява нервите. Явно, че се придава особено значение на водата - разговора на Мустафа и Нарин на моста, шамара на Сердар на мостче, къпането на Нарин в еп. 1, къпането на Нарин и на Сердар в еп. 25, маратонското плуване в еп. 20...

Красиви отношения между Нарин и Сердар. Успях да почувствам копнежа им. Един до друг, изясниха чувствата си, а не могат да говорят, не могат да се докоснат. Само погледи и отронени думи.
На корабчето любовната сцена ме развълнува. Нарин се страхуваше, че той е дошъл да се сбогува, наистина вярва повече на лошото, отколкото на доброто, което може да й се случи. Много красиви думи за очите и ръцете "Дай ми очите си", "Остави ми ръцете си." Наситена с емоции сцена.

Други две сцени ме разтърсиха. Истерията на Нарин - тази тиха, мълчалива, примирена Нарин, която стоически понасяше всякакви беди с мисълта преди всичко за близките си, сега изля цялата си мъка, хвърли обвинения към Дурие и дори към майка си. Те, които я укоряваха, се стъписаха и засрамиха. Рамо беше свидетел на тази сцена и според мен, не случайно. Новото поколение мъже ще знае какво са принудени да търпят жените, ще ги разбират, ще им съчувстват и помагат.

Дурие спря Мустафа, не му позволи да влезе в къщата. Тази жена не е безгрешна, но за мен е светица. Как ли й се къса майчиното сърце, като гледа сина си, но не му позволи да нарани Нарин. Има съвест, има смелост, има любящо сърце.
Мустафа също има любящо сърце, затова го обичаме. Като чу от майка си как е Нарин, очите му се напълниха с болка.
Нищо не съм направил, за да я нараня. Нищо...Всичко, което направих, беше защото страдах в любовта си. Погледни ме. сега ще плащам за това цял живот. Ако някой сега дойде да ме убие, няма да трепна. Достатъчно ще ми е, ако в очите й няма тъга.

Какво ли е на майчино сърце да слуша такива думи, да гледа сина си съкрушен? Но тя го отпъжда:
Гледай да не те види. Дори гласът ти да не чуе. Тръгвай си!

По-късно, когато идва Сердар, пак Дурие казва "Питай я. Може да иска да види Сердар бей, фатма."
Голямо сърце има Дурие ханъм!

# 61
В темата много пъти сме обсъждали трябваше ли Мустафа да влезе в психиатрия. Доктора беше обвиняван, също и жестоките остарели методи на лечение.

Струва ми се, навярно след прочита на Ваня Жекова, че всъщност, психиатрията е самият Живот. Когато не живеем правилно, в синхрон с обществените и човешки закони, Животът е този, който ни научава, само че обикновено неговите уроци са жестоки. Така си обяснявам и влизането в клиника на Мустафа, успял да наруши много закони, и употребата на електрошок - жестоката регулация на Живота.  (продължавам да разчитам символите в АБО)

# 62
Здравейте!

Искам да използвам темата на Ако бях облак, за да кажа няколко думи. В никакъв случай целта ми не е да повдигам изкуствено тема, умишлено саботирана и умишлено пренебрегвана. Не съм чак такъв безумен ентусиаст.

Сигурна съм, че ще бъда прочетена от хората, които не са вманиачени в даден екранен образ, а просто са ценители на качествените сериали.

Искам да ви разкажа ЗАЩО намразих този прекрасен сериал именно тук, в неговата тема.

Ако бях облак е изключителен сериал, дълбок, смислен, уникален по рода си. И това се дължи не само на обожествявания, издигнат на пиедестал Идол Енгин Акюрек, а и на изключителната Мерал Окай, мир на праха й, на Енгин Алтан, на Мелиса Сьозен, на Сема Карабел, на Аслихан Гюрбюз, на целия каст.

За форумния си живот дотук станах свидетел на куп истерични крясъци, недостойни подигравки и откровени обиди. Не мога да погледна дори снимка от Ако бях облак, без да се сетя за цялата омраза, която се изсипа, да не говорим, че ми се повдига от втръсналите до болка снимки - плод на читалищна самодейност, на един иначе добър актьор.

А на една определена група потребителки искам само да кажа - АБО си ваш и само ваш сега и завинаги. Никога не съм го считала за свой, няма нужда като видите името ми да си чупите ръцете да сигнализирате на модератор. Изяжте го, ако щете, изпийте го, ако щете, разкостете го за 2563- ти път, наречете главната героиня "овца" за 453-ти път, издигнете паметник нерукотворний на главния герой. Ваша воля! Това е последното нещо, което си позволявам да кажа за този филм, и то защото бях провокирана. Минало!

Но моето разочарование си е само мое. В никакъв случай не искам да засегна хората, които останаха толерантни и коректни докрай, които наистина обичаха сериала и дребните разпри кой е по-велик и кой е по-добър, по-по-добър и най-добър преводач не ги повлияха. Благодаря ви, че ви има!  Hug

# 63

Ако бях облак е изключителен сериал, дълбок, смислен, уникален по рода си. И това се дължи не само на обожествявания, издигнат на пиедестал Идол Енгин Акюрек, а и на изключителната Мерал Окай, мир на праха й, на Енгин Алтан, на Мелиса Сьозен, на Сема Карабел, на Аслихан Гюрбюз, на целия каст.

Peace Напълно подкрепям написаното от теб. smile3501

Преди близо една година изгледах АБО и бях силно впечатлена от сценария и актьорската игра. Дълбоко съжалявах, че сериите са само 29. През лятото пак го изгледах със същия плам, както първия път. Сега започнах за трети път, стигнах до 5 еп., но уви вече го няма никъде онлайн, а когато пробвах да го тегля ми изписва, че не се подържа.
Ще съм много благодарна, ако някой разясни какво се случва и евентуално къде може да се гледа филма.  Hug 

# 64
http://asi-bg.net/browse.php?search=bir+bulut+olsam&incldead=0&cat=0

debora R, не знаех, че има проблем, но ето тука стоят.  Simple Smile

И аз като теб смятам, че АБО е велик филм.
Щом ти харесва толкова много, защо не споделиш нещо?  Simple Smile

gphilipova съжалявам за горчилката, която таиш, и съжалявам. Мисля, че мога да те разбера.  Hug

Използвам случая да добавя един хубав клип - Сердар и Нарин. Сердар и Нарин - два светли образа, които понесоха много негативи.

# 65
В кой друг сериал участваше Мелиса Сьозен?  newsm78

# 66

Златната клетка, Великолепният век...............

# 67

Златната клетка, Великолепният век...............

Благодаря  Hug

# 68
Bir bulut olsam trailer spanish - greek subs

# 69
  • София
Здравейте,
Все си мислех ,че никога няма да видя филм като Облака,че тези емоции никога няма да се повторят ,ноо....не.... не казвай никога ...
Изгледах сериал ,в който непрекъснато си представях как Енгин щеше да изиграе главния герой.Сериалът ми влезе под кожата също като АБО.Позволявам си да го споделя, защото искам и други да се насладят  на  този прекрасен сериал
http://vbox7.com/playlist:1751136  Какво се случи в Бали , само 20 епизода по 1 час
А Jo In Sung   за мен е корейският Енгин Акюрек

Добър вечер  Hug
Благодаря за предложението, но някак корейците и техните сериали не са в моя ресор. И не мога да си представя кореец -Енгин Акюрек  Crazy

# 70
Здравейте,
Все си мислех ,че никога няма да видя филм като Облака,че тези емоции никога няма да се повторят ,ноо....не.... не казвай никога ...
Изгледах сериал ,в който непрекъснато си представях как Енгин щеше да изиграе главния герой.Сериалът ми влезе под кожата също като АБО.Позволявам си да го споделя, защото искам и други да се насладят  на  този прекрасен сериал
http://vbox7.com/playlist:1751136  Какво се случи в Бали , само 20 епизода по 1 час
А Jo In Sung   за мен е корейският Енгин Акюрек

Добър вечер  Hug
Благодаря за предложението, но някак корейците и техните сериали не са в моя ресор. И не мога да си представя кореец -Енгин Акюрек  Crazy
smile3525
Не са и в моя, Шатци, но от Енгин не се отказвам на никаква цена!

Найс, а?

# 71
  • София

smile3525
Не са и в моя, Шатци, но от Енгин не се отказвам на никаква цена!

Найс, а?
Найс, разбира се.  bowuu
Видяхте ли, че има тема за "любимите сериали" Който не е гласувал за АБО, моментално да заминава  Laughing Няма да се излагаме. За сериал не даван по бг телевизия сме ама много напред, но може още  Party   

Последна редакция: сб, 19 мар 2016, 21:56 от Shatzi

# 72

smile3525

Ето, Дочи, специален подарък...
Шатци, наистина за сериал, който не е даван в Бг сме напред. Аз отдавна гласувах...И "КВФ" е добре...А като гледам къде са други прехвалени сериали...Ха-ха-ха...

newsm51
Още един невероятен кадър, който камерата е запечатала...

Последна редакция: сб, 19 мар 2016, 22:17 от loveofmine

# 73
  • София
Много ми е приятно да видя съживена темата.Тази тема не бива никога да умира.Това е и моя любим сериал.
Наскоро започнах да гледам АБО отново, но нямам достатъчно време и много ме  е яд. Така и досега не го изгледах втори път. Сякаш ме е страх,че магията ще се развали.

# 74
Привет на всички. Приятно ми е, че темата за АБО е съживена.

Предлагам ви линк към торентите на сериала в Замунда. Осмелявам се да ги предложа, защото са с нов превод. На когото му е интересно, да сваля.

Приятна вечер!

http://DMCA-removal-from-Google/banan?id=449792&comments=1

П.П. Не знам защо линкът не се отваря оттук. Но го има и във фейсбук, ако искате, може да си го свалите оттам.

https://www.facebook.com/groups/1515653745424453/

Последна редакция: нд, 20 мар 2016, 11:13 от barisea

Общи условия

Активация на акаунт