Априлки 2013 - тема 19

• 29 245
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
здравейте и от мен Simple Smile

да се отчета - днес бях на преглед, бебока върви едричък - 2500 е за сега #Crazy, всичко изглежда си му е наред
плацентата е 1 степен, околоплодните води са ок
с 2 думи за сега всичко изглежда си върви нормално

вече се поориентирах и за раждането - софиямед, ако всичко върви добре и бебето не стане мн голямо естествено раждане с епидурална упойка. говорихме днес с док. за страничните ефекти като главоболие и падане на кръвното и той каза, че това зависи от вида на упойката (имало няколко вида епидурални, на различни фирми по-скоро) и от анестезиолога. уж в софиямед използвали по-добрата фирма, а моя док работел с 2ма добри анестезиолози, да се надяваме, че всичко ще е наред.

за креватчетата - ние сме взели на дизайнбейби трянсформиращо се + скрин и гардероб от същата серия, тъй като направо детска стая ще правим и искаме да са еднакви мебелите, без да се напасват после цветове и модели. дори днес сглобихме гардероба Simple Smile от др седмица започвам с пране и гладене и пригорвяне на багаж за болницата

# 121
vvavv

Какво значи плацентата е 1 степен?

Ох аз изядох цял шоколад гайо и не знам как ще заспя днес. Даже мисля, че ми е малко лошо. пуста лакомия.

За останалите по темата за осигуровките. Разбирам, защо недоволствате, не е честно работещите да издържат плужеците. Това са едни от основните проблеми и на страни като Англия, Франция.
Аз плащам всички данъци, но не желая да плащам пенсионни. Не желая и да взимам пенсия от държавата. Смятам, че мога да се издържам по друг начин като пенсионерка. Ако доживея до тогава, изобщо.

Лека вечер мами. пожелавам на неспящите да се наспят.  Sleeping Sleeping Sleeping

# 122
ами, плацентата има 3 степени на развитие или узряване. като стане 2ра към 3та започват да не достигат хранителни вещества до бебето. при 3та степен бебето започва да страда. околоплодните води също намаляват с озряването на плацентата.

незнам дали обясних добре. ако не си ме разбрала, ще опитам пак Simple Smile

лека от мен

# 123
За дулата - познаваме се с нея от обучението за консултанти по кърмене през 2008. Избрах я, защото самата тя има вагинално раждане след 2 цезарови сечения, а и е била дула на няколко такива успешни.
Ще раждам в Св. Лазар, защото до сега само там лекарите имат достатъчно опит и желание да се занимават с такива като мен Wink. А и от опита ми с 2 раждания (в частна и държавна болница), се оказа, че плащаш почти еднакви суми, но това, което получаваш, е много различно.

KayRenn Simple Smile Много смешно ми стана:) И аз ще съм в Св. Лазар и аз с дула и поради описаните от теб причини:) Само моята дула има само едно вагинално раждане след секцио, а ти явно ще си с Олга:) А с коя докторка ще си или няма да избираш? А акушер? Емилия?

Относно данъците, осигуровките и помощите - познайте колко е еднократната помощ за трето детеSimple Smile?

# 124
  • София/Варна
ами, плацентата има 3 степени на развитие или узряване. като стане 2ра към 3та започват да не достигат хранителни вещества до бебето. при 3та степен бебето започва да страда. околоплодните води също намаляват с озряването на плацентата.
Това е в случите, когато плацентата достигне трета степен преди бебето да е достигнало до термин. Иначе се счита, че достигайки тази зрелост, детенцето е готово да се роди Simple Smile.

# 125
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте и от мен и в тази темичка   Simple Smile Grinning

# 126
За дулата - познаваме се с нея от обучението за консултанти по кърмене през 2008. Избрах я, защото самата тя има вагинално раждане след 2 цезарови сечения, а и е била дула на няколко такива успешни.
Ще раждам в Св. Лазар, защото до сега само там лекарите имат достатъчно опит и желание да се занимават с такива като мен Wink. А и от опита ми с 2 раждания (в частна и държавна болница), се оказа, че плащаш почти еднакви суми, но това, което получаваш, е много различно.

KayRenn Simple Smile Много смешно ми стана:) И аз ще съм в Св. Лазар и аз с дула и поради описаните от теб причини:) Само моята дула има само едно вагинално раждане след секцио, а ти явно ще си с Олга:) А с коя докторка ще си или няма да избираш? А акушер? Емилия?

Относно данъците, осигуровките и помощите - познайте колко е еднократната помощ за трето детеSimple Smile?
И кога са ви термините? Питам, ако се засечем.  За дулата още мисля, защото ме гони сериозен страх от раждането, този път.......не съм решила естествено ли да бъде или секцио.

# 127
Ох и аз все повече мисля за това раждане и понеже си ме е страх, а и се притеснявам, нали ми е за първи път, утре съм на среща с моята съученичка - акушерката. Направила съм си списък с нещата които искам да я питам. Ще я накарам подробно да ми обясни всичко относно нормалното раждане и секциото, упойките и всички процедури... Смятам да питам и какви са документите които се оформят относно даряването на стволовите клетки на държавната банка. Нямам финансовата възможност да ги съхранявам в частна такава, но поне така ще направя нещо добро за някой др. който има нужда. По-добре така, отколкото да ги оставя да експериментират с пъпната ми връв...  Flutter

# 128
[/quote]

ако не се лъжа за 3-то дете е колкото за 1-во -т.е/ 200-250лв? ...и това е поредният начин да "стимулират" раждаемостта....  bash

# 129
До колкото знам за 1во - 250лв, за 2ро - 600лв. и за всяко следващо е по 200 или 250лв....

# 130
  • Пловдив
Ако се направи на обратния принцип - колкото внесъл, толкова ползваш....доста хора ще запеят друга песен...
Тук съм напълно съгласна Peace
Или да въведат нещо подобно на американската здравна осигуровка... Едва ли ще стане някога, но не пречи да си помечтаем Mr. Green

И от мен лека, отивам да се психирам с последния сезон на Практиката Crazy

# 131
  • София
 newsm78 аз съм пред голяма дилема  newsm78 днес си взехме количка Mutsy Evo, но всички в магазина ни овещаваха, че седалката е достатъчна понеже става на  легнало положение и се води за новородени, но......аз все пак искам да попитам дали не е по-добре с кош за новородено  newsm78 моля Ви, дайте съвет  Thinking

# 132
newsm78 аз съм пред голяма дилема  newsm78 днес си взехме количка Mutsy Evo, но всички в магазина ни овещаваха, че седалката е достатъчна понеже става на  легнало положение и се води за новородени, но......аз все пак искам да попитам дали не е по-добре с кош за новородено  newsm78 моля Ви, дайте съвет  Thinking
Зависи какво предпочиташ ти, аз лично бих избрала кош като гледам колчката... Помисли как ще по-добре и по-удобно. Wink Аз харесах много една количка на Мони - КАРОЛ... именно защото не искам да е с отделни кошове, а да е комбинирана.

# 133
Това е в случите, когато плацентата достигне трета степен преди бебето да е достигнало до термин. Иначе се счита, че достигайки тази зрелост, детенцето е готово да се роди Simple Smile.

KayRenn, благодаря за допълването  bouquet
определено нещо липсваше  в обяснението

# 134
Добро утро мамчета!  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт