Априлки 2013 - тема 19

• 29 253
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
Монче как година да чакам да се нормализират нещата,съвсем ще изтряскам Crossing Arms

На мен ми определиха дата за секцио-3.04,при термин 10ти,мъжа ми вика на доктора-7ми искал.Доктора му обясни,че при второ дете след секцио 100% ще тръгна да раждам по-рано,няма как да е 7ми.Моя пак-7ми искал,док му вика ами ако искаш секциопо спешност и да всеем паника,чакай до 7ми:)
Та накрая 3ти,3+4=7:) Joy
Този уикенд ще направя последното преди да родя пътуване към В.Търново да видя нашите и да пренеса насам полезните вещи и дрешки от баткото.

# 451
Относно кашлицата на децата, нашият педиатър каза че вирусът е такъв. Първо Т после кашлица, на нас ни изписа сироп ердомед, аз съм го пила на хапчета, беше много ефикасен.
Питката се прави на 20 или 40 ден след раждането, не помня точно как се брояха, дали и с денят на раждането или след него започва броенето. Хубаво е да е неделя, не събота. Канят се само жени, на масата се предлагат основно сладки неща. Питата се слага върху бяла кърпа  и се  разчупва от две жени/ задължително трябва да са с живи родители/ над главата на майката и бебето. раздава се питка на всички, слага се и пред иконите. В друга бяла кърпа гостите слагат парички/ тук не помня дали се правеше над главата на бебето/ и кърпата се стяга на възел, но не много стегнат, да не е стиснато детето и не много хлабав да не е прекалено ларж/ харчливо. Кърпата с парите се слага някъде на високо, аз съм я сложила върху гардероба в спалнята. По-едрите пари след 1г. могат да се изхарчат, да се купи нещо на детето. Монетите си стоят. Това мисля е основно, другите да допълват. Аз виках и свещенник тогава да чете молитва, правих я на 20 ден.

# 452
Схващането на крака не беше ми се случвало сигурно от 2-3 години и преди няколко вечери адската болка, но сега ми няма нищо  Praynig

Алекс и ние като ходихме онзи ден за тоновете, ММ се беше нагласил вече да разпитва за раждането, че аз само стоя и клепам. Пита докторката колко време имал да ме докара, установиха че ще е нормално раждане (аз и това искам де). Общо взето добре, че беше той иначе аз щях да си чакам док да ме запита (а тя и минават толкова мн хора, може и да забравииии) и накрая да ошашавя всички   Joy Joy Joy

# 453
Мерси, Ани  Hug
Мойта кърпа едно време явно не са я вързали много-много  Blush Laughing

# 454
  • София
Схващането на крака не беше ми се случвало сигурно от 2-3 години и преди няколко вечери адската болка, но сега ми няма нищо  Praynig

Алекс и ние като ходихме онзи ден за тоновете, ММ се беше нагласил вече да разпитва за раждането, че аз само стоя и клепам. Пита докторката колко време имал да ме докара, установиха че ще е нормално раждане (аз и това искам де). Общо взето добре, че беше той иначе аз щях да си чакам док да ме запита (а тя и минават толкова мн хора, може и да забравииии) и накрая да ошашавя всички   Joy Joy Joy

Хахахахаха ааа аз държа по от рано да са ми ясни нещата и да си знам, а не в последният момент да ми изтропат различно от това което аз мисля. Макар, че до последно няма как да знам дали няма малката да реши да се преобърне и да обърка нещата, но поне за сега от началото си седи с главата надолу.
Иначе ММ за сега се държи....ама предполагам като влезна в 9 месец и ще го обхване паниката. Сега е решил от другата седмица да минава на диета и да спира алкохола, че да е подготвен  hahaha hahaha hahaha hahaha и а свекито всяка вечер му намила да спира алкохола, че да не го изненадам някоя вечер и да не може да ни закара. Joy Joy Joy Joy Joy
Оххх направо мен вече почва яко да ме хваща страх защото на 14.03 влизам в 9 месец и просто ще изперкам и постоянно сигурно ще седя и ще се гледам  hahaha hahaha hahaha и всяко различно нещо ще ме побърква и ще си мисля, че е време да ходя  hahaha hahaha hahaha

# 455
Mary_Cherry, на ваше място не бих отменила резервация, ако е за планина и ако док не е казала изрично стоене вкъщи.

за кашлицата - сокът от ряпа е чудодеен - черна ряпа се издълбава отвътре с лъжичка, маха се вътрешното, може да се настърже за салатка със зехтин и закар, и лимон, и в ряпата се слага лъжица мед, ряпата след няколко часа си пуска сокче, даваш го с лъжичка и после 20мин-половин час нищо да не яде и пие детето, така за ден ще го изпие сокчето по лъжичка. също като спи сложи там да се изпарява до леглото сварен чай от липа/лайка/смокинови листа.
също през деня като стоите сложи да ври на котлон при вас глава лук с люспите, разрязана не 2-3 парчета.
също така направи изварен компрес, може и през деня, да стои поне час, ще гледаш да е здраво вързано на гърлото и да не изстине.
също направи чай от смокинови листа, индрише, орех с черупката, локум, стрък босилек, вътрешното на дюлята да пие с мед и лимон. (ако нямаш всички съставки, което имаш)
купи небетшекер от кауфленд или аптека и давай да смуче.
не давай студено, повече чай давай и компоти, по-малко прясно мляко, повече кисело мляко, може на айрян.
бързо оправяне  Hug

дааа, Талцид беше, помня, че някой го хвалеше тук, само първата буква съм запомнила  ooooh!

ехее, и датите сте фиксирали някои, супер!!!
питката ние я правихме след 40тия ден, плюс минус, за да се падне неделя  Peace
както го описва ani27 точно, мога да добавя, жените се наричат орисници, мъже имаше двама-трима, бяха отделени от нас, после се събрахме,
преди да се разчупи питката майката или някоя от жените гони дяволите от дома на бебо символично замитайки с метла или моп към навън, после тръска метална купа, чиния с орехи, червена чушка, няколко бонбона и нарича детето да е желязно, да е твърдо като орехите, да е здраво и румено като червената чушка, да е сладко и красиво като бонбоните.
после майката сяда с бебо на стол, върху няколко книги и тя или жената нарича още да е учено детето, да изучи и подобни, нарича професии. след това се чупи питата.
кърпата с парите се слага над разчупената пита над главата на бебо, после вече се слага върху питката и така жените минават всеки да си чупне от питата с мед да топне, да си каже пожеланията на бебо (майката го държи), и слагат парички в кърпата. може и майката да стои с бебо, а всички да се изреждат да минават покрай тях като до майката другите две жени държат питата и меда (зависи от мястото, с което се разполага в помещението).
а, и като поверие, който си тръгва от гостите нищо не трябва да се изнася от дома.
ако има жена, която иска да има бебче, а не може например, трябва да си тръгне първа от събитието. (за това вече 3 пъти ставам свидетел как е истина, голямо съвпадение, ако е такова Wink).
Еовин, стискам палци за прегледа  Hug пиши после

# 456
Привет Мами!
Аз стрий за сега нямам, но виж целулит майко не мога да се гледам. На краката отпред почти до коляното, отзад, на дупето яко т.е. късите поли и панталонки вече ще са мираж. Нямам идея как ще го махам просто.
Незнам вие как се чувствате, но аз много бързо се изморявам. Чистенето на една стая ми отнема поне 2 часа, а след това не ме търси за нищо друго. Отделно съм станала много непохватна, постоянно изтървам разни неща. Отделно съм като слон в стъкларски магазин, не мога да си преценя габаритите. Примерно минавам покрай масата и забърсвам със себе си покривката, и айде навеждай се после да вдигаш и събираш, удрям се в столовете, просто уникална мецанка.
И при мен се появиха тези болки при обръщането вечер, правя го на фази. Щом котката се отказа вече да спи в краката ми, по принцип нищо не й пречи на милата.
Днес имам някакви задачки свързани с излизане, а ми е толкова изморено.

Лек ден на всички и приятно кафенце на мамите от Пловдив!

# 457
• АлЕкС •, видях, че сме с еднакъв термин - не влизаме ли в 9-ти м. на 7.03? Аз гледах по тези кръглите календарчета и така като че ли се падаше..  Thinking

Успех на всички, които са на преглед днес, аз също ще ходя на запис на тоновете.

За киселините - в МД раздаваха Ранитидин (btw на опаковката пишеше да не се използва от бременни?!), но момичетата в моята стая го пиеха и бяха доволни.

Сега гледах сайта с ценоразписа на МД и видях, че има стаи на разични етажи, някой знае ли разликата?

# 458
Аз за киселините пия много малко сода с вода и почти веднага ми спират или газирано. Поне не вреди на бебо  Wink

# 459
  • София

Сега гледах сайта с ценоразписа на МД и видях, че има стаи на разични етажи, някой знае ли разликата?

Аз бях на 12ти етаж преди 3 год, тогава само той беше платен за родилки, другите етажи може да са за други неща, не знам.

# 460
За киселините - и аз от скоро разбрах какво означават, противодействам им с дъвки, както някои тук бяха споменали, за което благодаря  Hug

Ние този уикенд ще завършим с покупките за бебо и родилното и спокойно влизам в 9ти месец Sunglasses Не остана.. в началото все си мислиш, че има много време, а докато се обърнеш - то минало  Crazy

# 461
Ще си купя и крема за след раждане, дано помогне.....след дъжд качулка Crossing Arms
За какъв крем става въпрос, аз по принцип се мажа с мас и зехтин и се чудих какво да си взема за родилното, не върви и там да ги омирисвам Embarassed

# 462
браво на вас, които влизате в 9ти месец
пожелавам и на другите - да влязат в 9ти месец всички!

wish, не знам какви са цените сега, не съм ги гледала, но 2010та в МД на 7ми етаж стаите бяха с обща баня в края на коридора, а също и имаше някакви, които са между две стаи, ама нали е имало ремонт сега не знам как е.
тогава след раждането Док ме пита на кой етаж искаш - казах му, че предпочитам 12ти ако има места. е, имаше и така. по другите етажи не съм ходила да разглеждам какво е и не знам как са нещата.

а аз съм се отвеяла нещо, добре че си видях сега тефртерчето дето си пиша прегледите, всъщност съм утре на ЖК  Crazy защо съм си мислила за 4ти не знам  newsm78
може би тогава ще ида за МБ, ще видим.

# 463
Здравейте и от мен момичета,  явно съня при всички ни вече започва да се превръща в мираж, а се въртя по цяла нощ, е колкото мога да се завъртя че то и това вече е мисята невъзможна, постоянно се будя, става по 10 пъти да пишкам, сънувам кошмари....... абе някакъв ужас! А за киселините, мъчат ме повече от месец, последния път говорих с доки и ми изписа Квамател и докато го пиех се чуствах отлично но опаковката се свърши а аз не посмях да си купя още че на листовката пишеше да не се употребява при бременност и кърмене .... и сега отново ме мъчат и то много, направо ме побъркват а като легна положението става нетърпипо! Утре съм на консултация и да си взема 45 дневния болничен, толкова се надявам всичко да е наред с малкото шушулче пък и мисля вече и аз да разпитвам как ще се ражда, тъй като в самото начало заради миомния възел доктора настояваще за секцио, но последните няколко пъти пък се клебаеше....... май всичко ще бъде в последния момент, това което най-много мразя!!!! #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Пожелавам на всички Ви най-прекрасния ден изпълнен само с хубави емоции!!!

# 464
Привет и от мен. На финалната права ми откриха някаква бактерия в урината. Нещо съм се ошашкала, и от факта, и от отношението в аг-то на Окръжна. Сигурно трябва по-спокойно да се отнасям, ама ако за едни изследвания е толкова напрягащо и изнервено всичко, какво ли е при самото влизане за раждане Sad

Общи условия

Активация на акаунт