Нашите Априлчета засмени са вече деца големи! - Тема 6

• 50 943
  • 337
  •   1
Отговори
# 165
  Здравейте! Честит рожден ден на всички малки рожденици днес!  nbirthday  ura  Много здраве и щастливо детство им желая!
  Честит Тодоровден, ако има именници, да са живи и здрави! Някой ходил ли е на кошия днес?
  Мадлен, тортата мисля да я правя с Тутиту. Това ни е любимата поредица, в Youtube я гледаме и Преско си умира за нея. Отгоре на тортата ще направя фигурка на колата, която сглабя различните предмети/животни, а отстрани (още не съм решила дали да са пак фигурки или апликации) ще направя някои от предметите/животните от сериите. Това ще е общата концепция, а подробности нарочно не уточнявам, защото, както писах, никога не ми се получава така, както го мисля и ще решавам в движение  Peace
  Пепи, бързо да оздравявате! Медролът наистина е кортикостероид и имай предвид, че много срива имунитета. Щом си го започнала, бързо ще имате подобрение, той е силно противовъзпалително лекарство и се дава при много силни спазми на бронхите. Пази Веси после поне 2-3 седмици от контакт с вируси  Peace Моето мнение е, че кортикостероидите повече вредят, отколкото помагат, не позволявай редовно да и изписват такива. Съгласна съм да се ползват само в спешни случаи, но много лекари ги изписват редовно, защото действат много бързо и пациентите им са доволни от бързия ефект. Но е много вероятно така да се задълбочат проблемите и детето да остане болнаво. А сега е времето, когато децата изграждат имунната си система и объркат ли се отсега, цял живот ще имат проблеми  Naughty

# 166
Дано с лошото време си тръгнат и всички болести!

Честит Тодоровден- вярвам,че всеки от нас познава именик-да са живи и здрави!

Мирта,дано всичко с баща ти да е ОК!
С този студен вятър втори ден Йо е затворена в къщи.Тази сутрин баба и я изведе за 10-на минути на двора и това и е.Добре че довечера ще имаме гости та да се разнообрази.

Предстои ни ходене на сватба- ние с ММ сме вуйчо и вуйна на булката. В чуденка съм нея дали да я взема с нас.

# 167
че не се спира изведнъж.
Не. В какъв смисъл не се спира изведнъж?
Изписа ни го по 1/2 хапче 3 пъти за 2/3 дни. Rolling Eyes Аз мислех днес да дам послендо. Не знам дали е от него, но сега нослето и тече повече.

Знам, че кортикостероидите не са безобидни, но вече бях дала 1/2 и после прочетох листовката.  Embarassed
Какво ще е добре да й давам, за да я опазя от нов вирус? По 2 капки на ден клеева тинктура ще свършат ли работа, други противогрипни не съм давала и не съм запозната. През април ще имаме доста срещи с деца. В края на седмицата ще идва племенницата на ММ, на 4 г. Баба й каза че от началото на НГ си е все болна. Като идваха за НГ се оказа че са с бронхит, но според майка й е само с хрема (от която кашляше), която си я носи от два месеца и не била болна...  Twisted Evil

Честито на всички празнуващи ! Да са живи и здрави!   Party Time

Аз последно извеждах Веси навън в сряда. При нас цяла седмица е лошо времето, ако не е вятър то ще е дъжд. Искам си лятотоооо....

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 18:42 от pepito21

# 168
  Клеева тинктура не съм давала през устата, ползвам я само за капане в носа. Без причина обаче, все не мога да се наканя да давам през устата. Но четох, че за деца се дава по 2-4 капки на ден на гладно- поне 1 час преди ядене или поне 2 часа след ядене  Peace
  Иначе аз давам цитросепт сироп на Преско и съм доволна засега, ще видим като тръгне на ясла. Малко нагарча накрая и не му харесва особено, но с настояване от моя страна го изпива. Едно шишенце стига за месец- месец и половина и струва около 20 лв. Има вътре и витамини, ето го: http://www.marvi.bg/citrosept-djuniar-imunostimulirasht-sirop-za … -165-ml-1979.html
  За медрола не мога да кажа нищо, не съм давала досега. Най-добре звънни на лекарката да я питаш (ако въобще вдига през уикенда...).

# 169
Пепи, вие ще го пиете за кратко, та явно няма нужда. Аз като го пиех покрай инвитрото  взимах по 2 на ден и после по 1, та накрая за 2 седмици намалях дозата до половин през ден.
Клеева тинктура май по 2 капки на ден като за нашите мъници. Пробвай!

# 170
  Честит рожден ден на днешните малки рожденици и специално на Вики на мама Натали!  bdbaloni happy bd  bigdance2  bigdance2

Бъди на мама радостта и на татко гордостта! Весел празник и очакваме тортата Wink

# 171
  • España (Плевен)

Честит Рожден Ден
на
Виктор, Георги, ПреславТеодорАнастасия и Дамян на мама vadada и Деа!
За са здрави, винаги щастливи и усмихнати!
 Hug Hug Hug

# 172
Честито и от мен на всички рожденици   bouquet

мирта как е баща ти?

Ние сме добре! Приеха ни в още една ясла - тази, която исках аз! Много ми е удобна, тъй като ми е на път за работа... утре отивам при док с всичките документи, които трябва да се оправят и се надявам тези дни Марти да е ученик.

Притеснявам се от това как ще свикне в тази ясла, защото до другата,в която ни приеха,  ходихме вече няколко пъти, а и неговото приятелче е там. Марти изпада във възторг като види яслата и направо тича към нея с думите "Кикииии, Кикиииии" /така се казва приятелчето/.... сега се опитвам да му обясня, че няма да е при Кики, но си мисля, че ще е голяма драма .....

# 173
Благодаря ви, сладурки, за страхотните пожелания! Всички да са живи и здрави и с много късмет!

Ивка, тортата е прекрасна, точно за момченце....

Нашата торта ще я изтипосам довечера, че снощи бях скапана. Правихме следобеден Рожден ден, беше голяма лудница  Laughing, но си изкарахме много хубаво!

# 174
Честит Рожден ден на всички днешни рожденици, да са весели и щастливи деца! Най-специални поздрави и целувки на нашата приятелка Свети!

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 12:28 от Natali_

# 175
ето я и нашата торта....

# 176
Честит рожден ден на всички празнуващи днес! Да са живи и здрави, и много щастливи!    bigdance2

Нати, много хубава торта!

марева, поздравления за яслата и бързо адаптиране в новата. Ще си намери някое ново приятелче там и ще ходи с удовлоствие.

Иви, моля за малко повече инфо за цитросепта, как изглежда? Днес пратих ММ да вземе, обиколил е 5 аптеки и нямало като за нашата възраст.  Rolling Eyes Взел е ето този. Ти каква доза даваш?

Относно компресите, малко късничко, но да питам - трябва ли да е надупчен листа върху които се маже меда? Веси все още си кашля, чудя се да я мъча ли и тази нощ с компрес. Първите две вечери слагах върху надупчен лист и нямаше никакъв мед на хартията на сутринта, но пижамата беше попила. Снощи сложих върху не надупчен лист и сутринта едва го махнах.

# 177
Честит празник на всички имащи рождени или именни дни!
Днес нашето момче става на 14 г, но Йо е болна и не ми е до празник, две нощи ми се събраха без сън и просто искам да спя...

# 178
Нати, благодарности за картичката и за прекрасното празненство, на което бяхме гости! Тортата беше разкош  Grinning

Честит празник на всички пораснали мъници  nbirthday nbirthday

# 179
  • España (Плевен)
Hug Hug Hug
Честит Рожден Ден
на
Беатрис, Божидар, Димитър, Ноела Анаис, Благосвета, Ивон и Леонид!
Весело и безгрижно детство!

Общи условия

Активация на акаунт