Нашите Априлчета засмени са вече деца големи! - Тема 6

• 50 942
  • 337
  •   1
Отговори
# 180
Честит рожден ден на всички досега, които пропуснах!  newsm59 nbirthday newsm38 newsm38

# 181
  Честит празник на днешните рожденици!
  Нати, тортата е страхотна, браво! Купила си си и някои резци Wink А вътре каква е? Аз още не съм решила и събирам инфо по въпроса Simple Smile
  Пепи, аз бях пуснала линк, не се ли отвори? Моят цитросепт е на фирмата Цинтамани, 165 мл е, но твоят е същия като състав, като гледам. Давам на Преско около 2,5-3 мл (непълна малка супена лъжица) веднъж на ден.
  А компресите с мед ги правя с ненадупчена хартия и сутрин медът е попил и лесно махам хартията... Само кожата леко лепне. Може да зависи от вида на хартията, аз ползвам едни тип салфетки, ама по-твърди от обикновена салфетка (ама го обясних и аз  Embarassed) А компреса действа на дробовете, Веси може да кашля само от гърлото/ларингса вече. Според мен няма нужда от мед вече, още повече че даваш и други лекарства  Peace Но няма да и попречи и да и направиш довечера, та както решиш.

# 182
Иве, благодаря ти за похвалата! Отвътре е пандишпанови блатове - по 4 на етаж по около 2 см на блат.
Кремът е моя измислица (може и някой друг да го е открил преди мен, но поне не съм видяла такава рецепта). Та значи: 1 кутия 500 гр. маскарпоне, 1 кут крем Бонжур натурално (сирене е, но не е солено), 1/2 ч.ч. пудра захар и около 300-400 гр заквасена сметана 35% (от Метро в големи кофи с червен етикет). Разбърках с миксера много хубаво и разделих на две части.
В първата част сложих 1 буркан (400 гр) течен шоколад, разтопен на водна баня. Във втората - разбита на сняг течна сметана около 300 гр с пудра захар 2-3 ч.л.
Блатовете сиропирах с мляко с какао.
Тортата стана наистина много лека и приятна.

# 183
  Благодаря за рецептата, Нати  Hug  Звучи вкусно наистина  Wink

# 184
За пореден път изказвам възхищение към майките, които правят невероятни вкусотии!

# 185
Искам да добавя, че ani_d много ми помогна с наставления за тортоправенето. Големи благодарности   bouquet Heart Eyes

# 186
  • sofia
Честит рожден ден на всички мъници!

Нати, страхотна ти е тортата, браво!

Ние вчера бяхме на РД на Тео на hope78. С нея се запознахме в този темичка преди 2 г., оказахме се и комшийки, допаднахме си, сприятелиха се и нашите батковци. Heart Eyes

Момичета, благодаря ви за съпричастността. Баща ми го изписаха вчера от болницата(свърши клиничната пътека...........). Сега  търсим рехабилитатор и логопед. Има пареза на дясната част на тялото и не може да говори. Но ни разбира.

# 187
  • София
Прекрасни торти!!!

Мирта, стискам палци!  Hug Hug Hug Ще се възстанови и ще стане много по-добре!!!

# 188
Мирта, направете първоначалната рехабилитация и след това горещо ви препоръчвам един курс на рехабилитация във Велинград-виждала съм страхотни резултати постигнати там - последно наши близки бяха в бившия Военен санаториум-болница "Вита" сега, но има и специализирана болница за рехабилитация.
Дано баща ти бързо се възстанови напълно!

# 189
Здравейте, може ли да добавите и моята дъщеря Стефания, която е родена на 28.04.2011 в групата с априлчетата. Рядко имам възможност да се включвам, но всеки път ми е изключително приятно! Весели рождени дни на всички пожелавам!

# 190
  Здравей, rallyto  Hug  Добре дошла в нашата групичка!  welcome  Очаквам К А Т И  да се включи и да те запише на първа страничка. А ти през това време напиши повече за теб и Стефания- данните за първа страничка, от къде сте и каквото искаш още  Simple Smile
  Мирта, бързо възстановяване на баща ти! Дано се възстанови напълно, но всичко иска време.

# 191
  • София
Здравейте момичета,
не бях влизала от .....може би година. Фейсбук групата е много по-лесна за следене. Този сайт ми е малко тромав, но .....
много прегръдки за всички апрличета. Започнаха рожденните дни отново. Толкова е прекрасно!
Нямам търпение да видя софийски, бургаски и варненски мами на живо!!!

И аз искам линк към групата във фейсбук ако може Simple Smile

# 192
  • София
Почерпете се за мое здраве, днес имам рожден ден!

Честит 2-ри РД на Марти! Да е жив и здрав, и много послушен!  Tada И хубаво да си изкарате днес!

Простете ми, но не съм изчела предните странички. В момента и двете сме много сериозно болни. Искам да ви попитам изписвали ли са ви вентолин сироп и в каква доза? Веси е с бронхиални спазми и ни изписаха този сироп по 1мл на 8 часа и мукоплант лека нощ 2 по 5мл. За вентолина ме притеснява дали не е малка дозата, в листовката пише за деца на 2 г три пъти по 2,5мл. За първи път ми се иска да ни бяха изписали АБ. Нощес така се закашля на три пъти, че не можеше да си поеме въздух... много ми е притеснено... никога не е била с такава кашлица.
Спомням си, че като дете аз много кашлях и ми правеха компреси на гърдите, но се чудя не е ли малка за такива компреси... Вие правили ли сте такива компреси?

Кати, благодаря за темата и списъка. Simple Smile   bouquet
Ние пихме до миналата седмица вентолин но по 2.5 мл на 8 часа. На 1год 11 месеца сме. Смятам, че дозата, която са ви изписали наистина е малка, но може би зависи от сериозността на проблема.А относно компресите- не е малка, аз също правих компреси-първо с мас и хл.сода, после и с ракия, но педито като чу направо настръхна, каза че компресите засилват спазмите.

# 193
  • España (Плевен)
Здравейте, може ли да добавите и моята дъщеря Стефания, която е родена на 28.04.2011 в групата с априлчетата. Рядко имам възможност да се включвам, но всеки път ми е изключително приятно! Весели рождени дни на всички пожелавам!

Привет и от нас Рали и Стефи  Hug  Първата страничка не може сега да се редактирва. Но при следващата нова тема веднага ще те впиша...  Peace
От къде сте? Разкажи ни за Стефи? Палавница ли е или слуша много мама  Simple Smile

# 194
Здравейте Simple Smile

Честит рожден ден на всички дребосъци, на които пропуснах да честитя през изминалите дни!  bouquet

Изпуснах новостите в групата тези дни.... Марти тръгна на ясла Simple Smile Много му хареса!И първия и втория ден като го взимах искаше да се връща при лелките и децата Simple Smile

За съжаление ходенето на ясла беше само два дни - на третия беше с възпалени уши Sad В четвъртък цяла нощ не спа и плака, имаше висока температура, ходихме до спешен кабинет, до педиатъра, на частен кабинет... ужас... в крайна сметка назначиха антибиотици... първите, които му изписаха не му понесоха добре и започна да повръща, та след това ги сменихме с други, които за момента приема без проблеми. За първи път е истински болен и ми е страшно притеснено. До сега не е имал нещо по - сериозно от сополки и кашлица. Надявам се само да се оправи бързо!

Общи условия

Активация на акаунт