Нашите Априлчета засмени са вече деца големи! - Тема 6

• 50 750
  • 337
  •   1
Отговори
# 240
Привет на всички мами и честит рожден ден на нашите страхотни априлчета!  newsm59  party023
Да растат здрави и щастливи и все така да пълнят сърцата ни с радост!

Аз не съм влизала от доста време- изкарахме не много добра зима - Сами боледува много, на ясла ходи много малко, защото все нещо му имаше.. абе дано вече всичко е минало и да е изкарал вече трудния период. Иначе с яслата свикна много бързо и добре си изкарва, но и той тръгна от есента /частна е и децата не са толкова много/.

Сега имам някои питанки, тъй като вече са си по-големи, но и все още малки за много неща.. Първо, той не казва ясно почти нищо, освен мама, тата и още 2-3 подобни. Имам чувство, че нарочно ми отказва и не пробва, въпраки че разбира всичко и нон-стоп бърбори на негов си език. Как е при вас, ососбено с момченцата това говорене... Второ, как им миете дупето - на мивката много ми тежи вече, а под душа, ще се измокрим много.. или вече не миете отделно дупето. Вечер, когато не го къпем, му мия само дупе и ръчички. Трето, научихте ли ги да мият зъби - ние засего нямаме успех с това.. за гърне да не говоря- като малък повече уцелвахме с гърнето, отколкото сега..

Освен това, страхотни торти и снимки М№

# 241
Честито на днешните рожденици! Да са живи и здрави! nbirthday newsm67

Специално за чревната паразитология ти се полага направление.
Много съм зле с термините.  Embarassed Я обясни на невежата, кое изследване е това.  Blush
Днес като занесох материала в ХЕИ ми казаха, че за "клечката" (микробиологично изсл.) трябвало да си взема направление от ЛП и да отида в лаборатория, те не работели с направления.
Та си записах час за ЛП и утре сме на консултация и ще го питам.

Доколото прочетох от една бланка в ХЕИ изследванията имат срок 15 дни преди постъпването на детето в яслата. Което е много кофти, защото ние ще започнем чак на 7.05, дано ни ги признаят. А ако не е ходило 1 месец на ясла се правели нови изследвания.

Веси също не говори разбираемо, само на нейния си "джигитайски" език. Така и не се хванах да й записвам думите и да си направя речник. Казва някои едносрични думички  и толкоз. Изобщо не иска да повтаря.
Все още се мием на мивката, но тя няма 11 кг. В последно време къпането е съпроводено с много рев и плискане и не мгоа да разбера защо така го намрази.  Rolling Eyes
Давам й четката с малко паста на нея и тя си ги "мие " сама. Първо изсмуква пастата и след това уж мие нещо, но търка предимно долните зъбки... С мъка успоявам да й измия горните, и то не всеки път.

# 242
темата май съвсем замря... Thinking

Сега в хубавото време не се застояваме много пред компютъра, може би затова е така.
Всички започващи ясла, да се отчетат! Grinning Как се адаптират малките сладури?
Ние вече смея да кажа, че сме се адаптирали, само понякога заревава сутрин, като се разделяме, но после няма проблеми, играел си с децата, вече хапвал (уж).
Вкъщи с яденето е голяма мъка, май се очертава злояд  Sad newsm78

искам да питам: Как се разбира дали детето ще е десничар или левичар? Може ли от сега да се направи заключение или е рано?

# 243
  • España (Плевен)
Здравейте  Hug
Боядисахте ли яйцата?
Моята голяма дъщеря хващаше химикала и с двете ръце. Прехвърляше си го когато иска и рисуваше /драскаше/  Mr. Green  Сега си пише с дясната. А Вили си рисува от начало с дясната и много хубаво държи химикала..  Peace  Но не мога да кажа как се познава за напред как ще е..  Peace

# 244

Как се разбира дали детето ще е десничар или левичар? Може ли от сега да се направи заключение или е рано?

Синът ми, който сега е на 10г. е левичар. Никога не съм го насилвала да използва дясната. Не знам точно как се разбира това при малко дете, но наскоро като преглеждах снимките му като малък забелязах, че си е смучел пръста на лявата ръка и е държал чашите също с лявата ръка. Преди бях чела и за един тест, който лесно може да се приложи на малко дете.
1. Дава му се топка, която трябва да ритне и се гледа  кой крак ще използва - моя юнак използва десния
2. Дава му се нещо като тръба и се гледа с кое око ще погледне през нея
3. За ръцете не помня точно какво беше  newsm78

За щастие да си левичар в днешно време не проблем. Докато едно време някои родители и учители са биели децата, които са изпозвали лявата си ръка.
Имах една колежка, която е била левичарка, но насила са я накарали да пише с дясната ръка. Сега може да пише и с двете, дори огледално. Но когато си реже филия хляб използва лявата си ръка.

Ето и малко инфо - копирай целия линк
http://kenguru.bg/С+лява+ръка/1/MlW-gRWPINSfMZKrI1KzcNWrcdOjMhOfMhKvYZe7gRK-UdOLU9OHUlKLgdaPMZWrI1SHgti3c9mb

Последна редакция: пт, 03 май 2013, 00:42 от galina_deleva

# 245
Привет и от нас. Ето няколко снимки от РД. Рожденичката е малко начумерена, защото си контузи ръчичката и я болеше.

Но пък като видя подаръците настроението й се оправи.

На 7.05 ще ние е първият яслен ден, дано всичко да мине по мед и масло. Надявам се да не плаче много и бързо да свиква. В групата в която ще е има три дечица, с които си е играла в парка, надявам се да ги познае и да се заиграва. Но моето сърчице се е свило от сега.  Confused

Не знам как се познава дали ще е левичар или десняк детенцето, но според мен Веси си е деснячка. Ако хване лъжицата/молива с лявата веднага си го премества в дясната.

# 246
Йоана работи с двете ръце еднакво добре.Лявата засега е водеща, но това не ме притеснява.
Ние ходихме до Белоградчик за два дни, Йо беше перфектна!

# 247
  • sofia
Христос воскресе!
Поздрави от нас и нашата великденска зайка

# 248
Воистина Воскресе!

Весели празници!

# 249
  • España (Плевен)
Христос Възкреси!  Честит Гергьовден!   Hug Hug

# 250
Честит Великден и Честит Гергьовден!
Не съм чела назад. Не съм и писала от много време. Рожденият ден мина много весело, сега не ми се пускат снимки, но ще покажа веселбата.
По празниците пак се случи неприатност, точно преди Великден татко направи лек инсулт. Нямам желание за нищо, ни за празник, ни за делник. Добре поне, че рождения ден мина без здравословни проблеми.
Ценете си здравето и си го пазете, много е тривиално и изтъркано, но си е така, без здраве нищо друго няма значение!

Пепи, много ви е хубава рожденичката и тортата! Виждам и микрофона е на почит, аз трябва да купувам на Ния, защото съм и обещала. Този какво прави, усилва ли, има ли песнички?

# 251
Мира, дано баща ти се оправи бързо!
Да наистина няма по-важно от здравето.

# 252
  Здравейте мами!
  Аз се изгубих, но ми беше много натоварено последните седмици. Хронологично- Преско ходи три дена на ясла и на четвъртия беше вече с ларингит. Слава богу, излекувахме се само с хомеопатия, но дойдоха почивните дни и той си остана в къщи. Сега сме на Плевен при моите родители, от 7.05 и живот и здраве ще го пускам от вторник пак на ясла и пак наново  Tired Иначе на третия ден почти не е плакал, само на влизане и на излизане, та се надявам поне тази адаптация да мине по-леко. Обаче сегаааа- напро е като залепен за мен- не признава баби и дядовци, даже баща си не иска, само мама  Crazy И ми откъсва ръцете от носене  Tired И е ужасно кисел, особено ако има събиране на много хора (по празниците имахме семейни сбирки). Спомням си, че и баткото беше така- с тръгването на ясла се залепи за мен и поне месец- два беше все така. Дано бързо минава този период, че е много изтощително и изнервящо за мен. Не че и на детето му е лесно, ама...
  За писането с лява или дясна ръка съм чела, че до третата година на детето не са развити напълно зоните в мозъка, които определят коя ръка ти е главната и след това вече се установява със сигурност. Баткото ми пишеше/драскаше еднакво добре с двете ръце, сега пише с дясната. Малкият ще го видим.
  Пепито, Веси е много красиво дете, да ви е жива и здрава! Как минаха първите дни на ясла?
  Мирта, и зайката, и яйцата са страхотни. С декупаж ли си ги правила? Поне на такова ми прилича.
  Мира, бързо оздравяване на баща ти.
  Ще гласувате ли днес? Аз не, защото тук нямам нито постоянен, нито временен адрес вече, макар да съжалявам- исках да гласувам.

# 253
Ще гласувам, но сутринта имаше голяма опашка пред моята секция-следобед ще пробвам пак Simple Smile

# 254
Здравейте!
Ми-ра, микрофона има само няколко мелодийки, които се сменят с натискане на копчето за включване.
Скрит текст:
В кауфланд ги има за 4 лв

Бързо оздравяване на баща ти!

Веси ходи 4 дни на ясла, само да обяд. От утре трябваше да остава да спи там, но тази сутрин се събуди с 37.3 и си я подържа цял ден. Не съм давала нищо за свалянето й.  Confused Утре сме на лекар.  Tired Други симптоми, освен че й хърка доста нослето докато спи нямаме. Не е плакала на влизане, само единия ден се вкопчи силно в мен като видя лелята, която я посрещна. Честно казано тази жена и мен ме плаши.  Crossing Arms В четвъртъка плака като чу звънеца и трябваше да си тръгне, не разбрах защо точно се разплака. Сигурно съм й прекъснала заниманието. Иначе след яслата е като фурия, няма укротяване, много е превъзбудена и едва заспиваше на обяд. Дано като се върне след боледуването да няма тръшкания. Много ме притеснява как ще я приспиват, че вкъщи заспива гушната в мен или на ръце.

Аз не гласувах.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт