73 СОУ-начална степен и прогимназиален етап

• 115 984
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
  • софия
Да, точно така го разбрах Simple Smile и реших, че няма смисъл изобщо да кандидатства в това училище, при положение, че той е учил английски език, а ganis под НЕ е имала в предвид немски език, а не "НЕ" Simple Smile

# 106
  • София
Изберете училище с АЕ или пък с ФЕ и ще е по-ясно.  Mr. Green

# 107
  • София
Пък с "наредба номер 11" Ганис съффсем ни ффърли в мистерията!  Joy

# 108
  • София
Мисълта и е, че "НЕ (немски език) се почва от начало", го е възприела като "не се почва от начало". Аз също запосозрях проблем с разбирателството от получилата се "игра на думи". Simple Smile
Мисля си, че за всеки човек, който се интересува  от НЕ ( Н с главно н означава немски език, а не отрицателната частица не.

# 109
  • София
Тц, само за хората, минали през дукиментацията на седмокласната кампания! Аз поне тогава за пръв път навлязох в дълбината на въпросните съкращения...

# 110
  • София
Мисълта и е, че "НЕ (немски език) се почва от начало", го е възприела като "не се почва от начало". Аз също запосозрях проблем с разбирателството от получилата се "игра на думи". Simple Smile
Мисля си, че за всеки човек, който се интересува  от НЕ ( Н с главно н означава немски език, а не отрицателната частица не.
Когато искаме да подчертаем нещо, също понякога го пишем с главни букви (натъртваме го), поне във форума. В случая стана комична ситуация в сериозен разговор, нищо повече.  Peace

# 111
  • софия
*Ирина* хахаха да. Прочетох всичко отначало и ми стана ясно каква е системата. Извинявам се за неразбирателството, явно вече ми се спи Simple Smile Лека нощ и благодаря!   bouquet

ganis
аз реших, че нарочно е натъртено на НЕ-то /като отрицателна частица/ извинявам се.

# 112
  • София
Няма проблем, дами:)

Важното е, че се разбрахме. Аз се извинявам, но понеже в седмокласната тема вечно съкращаваме, а и за подаване на заявленията за 7 клас тези съкращения са дефинирани,.... Hug

# 113
Интересувам се в кой клас започва интензивното обучение на третия профилиращ предмет, в случая ме касае Математика?
И друго-общообразователните предмети от 10кл. ли се изучават на НЕ?
Осмокласниците първи срок-втора смяна ли са? Simple Smile

За бебето и детето / Деца в училищна възраст / Re: 73 СОУ     : Ср., 17 Апр. 2013, 20:40
Цитат на: ganis в Ср., 17 Апр. 2013, 14:08

В този смисъл ще отговоря и на Shoni. Паралелките след 7 клас са профилирани още с приема по три профила. Четвъртия профил децата в 12 клас избират сами. Тази година ще имаме 4 паралелки.
1) НЕ, РЕ, МАТ 2)НЕ, РЕ, БЕЛ 3) НЕ, ФЕ, БЕЛ; 4)НЕ, АЕ, МАТ.
Третият профил излиза в 11 клас. Тогава паралелките с МАТ изучават тази наука с 4 часа седмично, а в 12 клас по 6 часа седмично.

Мда, отговорено ми е, но кой да помни ooooh! Embarassed

Остава на другите ми питанки да намеря отговор Grinning

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 08:55 от Shoni

# 114
  • София
Шони, 8 клас 1-ви срок учат 1 смяна, а 2-ри срок учат втора смяна. Те са в една смяна с прогимназиален етап.
Единствено в 8 клас са в един кабинет, учителите идват при тях. На 4 етаж, където са всички езикови кабинети са всички 8-ми класове. Само по рисуване, музика и ИТ ходят в съответните кабинети. В 9 клас ходят по кабинети вече.

В 9 и 10 клас всички предмети- География, История, Химия, Физика и Биология се изучават на НЕ.
В 11 и 12 клас на БЕ, заради подготовката за ДЗИ.

# 115
ganis, много благодаря! Hug
 Все повече се замислям колко много плюсове има това у-ще, ясно защо е толкова желано Peace
Скрит текст:
имам и др.въпроси, но да не ставам досадна-ще разгледам подробно сайта на у-щето
Grinning

# 116
  • София
ganis, много благодаря! Hug
 Все повече се замислям колко много плюсове има това у-ще, ясно защо е толкова желано Peace
Скрит текст:
имам и др.въпроси, но да не ставам досадна-ще разгледам подробно сайта на у-щето
Grinning

Шони, питай, ккавото ти душа иска. Ще ти отговоря:)

# 117
Дъщеря ми завършва първи клас в 121 СОУ.Попаднахме не в клас,а в "зверилник"по мнение на преподавателите.Какъв е редът,и какви са ми шансовете да преместя детето в 73СОУ.

# 118
  • София
Дъщеря ми завършва първи клас в 121 СОУ.Попаднахме не в клас,а в "зверилник"по мнение на преподавателите.Какъв е редът,и какви са ми шансовете да преместя детето в 73СОУ.

Само, ако има свободно място във втори клас ( което ме съмнява) и ако е така, трябва да държи приравнителен изпит по НЕ.

# 119
Имам инфо,че дете от 73СОУ се мести или в 104 или в 121.В какво се изразява приравнителният и кога е той.Вече намерих учителка,с която детето да вземе материала от 1-ви клас,но не знам с колко време разполагаме.Адресната ни регистрация е на 100м. от училището.Имаме ли реален шанс?

Общи условия

Активация на акаунт