Еркан Петеккайа(филми,изяви,колеги)-Времето лети-сезон3 & Дила ханъм #81

• 70 164
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
 Та днес бях споменала ,че ще пиша нещо за Ерикчо...Забелязах ,че от известно време има рязък спад на посещенията в неговата тема . Много от фенките му ,верните му фенки още от времето на  BG  и  SB , явно са се отдръпнали ,засегнати от това ,което е писал след епизода с целувките...Той (според мене) си правеше PR и  няколко пъти в четвъртък вечерта влизаше в темата си на раздумка с дамите . Те бяха на върха на щастието си и изведнъж - ОЛМАЗ!!! Не разбрах добре интригата , но той май се е вживял като морален съдник - семейство , деца...( в това надушвам ролята на Дидем ханъм ,която нарекох СИВИЯТ  КАРДИНАЛ ).
Добре , логично следва въпросът - защо ЕР.П.  е приел ролята , след като е знаел в какъв сюжет "влиза" и какъв е неговият герой ! Възможността за отказ е съвсем естествена , както са отказали Туба Б. и Мехмед Асланту...Подобна роля е бонус за още симпатии и емоции сред фенките , но образът ,в който се въплъти ,не бележи нищо ново в творческото му развитие ( според мене !) .При това на един богат талант ! Вярно е , че нямаме превод , но пак може да се разбере сюжетът , да се вникне в проблемите и в същността на персонажите ,които са носители на тези проблеми.Пък и в една или друга степен , интерпретирани с безспорен професионализъм или не чак толкова , те са познати на зрителя от други сериали -проблемите за враждуващите родове ,за престъплението и отмъщението ,за любовта , на която се противопоставят неписаните закони на рода , за честта и дълга , за думата на майката ,за сблъсъка ТРАДИЦИННО-МОДЕРНО и т.н. ( примери : ЛЮБОВ И НАКАЗАНИЕ , ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО ...) ДИЛА ХАНЪМ остава по- близо до чувствителността на турските зрителки .
Познат ни е целият "набор от хватки",който присъства в драматургията на сериалите ( герой - носител на злото и дори понякога на всеобхватното зло ; контраст м/у "добрия" и "лошия" ; коварство , интриги ,неочаквано разкрити тайни , отвличания ,изнасилвания ,забременяване и ...).
Турските сериали стартираха у нас много силно и носеха в своя свят нещо ново ,изненадващо , респектиращо с високия професионализъм на актьори , режисьори ,оператори , с много добрата драматургия .Дори породиха учудване . Но графиката не върви само нагоре...Естествено е да има спад , несполучливи търсения на нови сюжети .
А НАШИЯТ ЛЮБИМЕЦ продължи с едно познато амплоа , в което преди е постигнал звездни успехи ! НА негово място бих казала ДОТУК ! ТОВА ВЕЧЕ НЕ ! Макар че не съм гледала всичко в ДХ както трябва и в който не мога да разчета посланията , тъй като познавам и до едва уловимите детайли актьорската игра на Ер. от ЛЮБОВ НАЗАЕМ ( а какъв МАЙСТОР е той на тези детайли !!! ), не мога да се освободя от усещането за повторяемост - дотолкова ,че в дадена ситуация сякаш ще видя Сабиха , а не Дила ханъм . Отегчават ме забавените сцени с много говорене или пък като тази с  погребението на Саид бей ; разговорите по масите и диваните - отзад с горящата камина ; като в Л. Н. Не мога да се освободя от съпоставките и колкото и да харесвам Еркан , мисля че тази роля не му дава нищо - освен онова ,което наричаме финикийски знаци , и популярност ,може би ,сред част от публиката .
А тази , която е доказала през годините ,че истински го обича ,цени и уважава и която той е решил да "смъмри и посъветва" ( пак напомням за ПРЕСЦЕНТЪРА ) , се отдръпна от него . Поне засега !
Светле ,пиши и ти това ,което си разбрала ...
Не ми се сърдете за написаното ! Аз го правя с обич и си оставам ФЕНКА ЕРКАНОВА ,но така виждам нещата...
Скрит текст:
Не ми е приятно този МЪЖ да се прави на "ощипана госпожица" !
[/color][/size]

# 616
Привет, мили дружки! Grinning Grinning Grinning Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Дойде вторникът и предстои доста  newsm45 newsm45 newsm45, дано са намерили някакъв начин да омекотят преживяването, че се чудя как ще гледам довечера! Shocked Shocked Shocked

Бетси, Све, интересни постове! Аз снощи също се позавъртях в темата на Ерко и от всички писания, които Гугъл ми преведе, стигнах до извода, че от цялата патардия ще стане като с ареста му, човекът си бил в болница....... Накрая ще излезе, че друг е правил забележките и е пращал фенките да си купуват някакви DVD ( може Дийдем да е писала, може друг.....), Ерко ще каже "аз съм непричом" и всяко чудо за три дни...... Joy Joy Joy  smile3502 smile3502 smile3502

Бетси, нощно вдъхвена си била,  smile3503съгласна съм с усещанията ти за повторяемост в сценария, че ако си изгледала и Принцесата, още по - силни стават, а и филма се снима в същото имение - домът на Ръза - и асоциациите растат.... Мисля, че Еркан отново бележи напредък с този филм, единствено с това, че полага големи усилия да направи Ръза различен от останалите си герои и успява в доста голяма степен..... Naughty Но, моето мнение е, че в цялостният му облик има едно послание: Аз играя, нямам нищо общо, това не са моите чувства и т.н., нещо, което по никакъв начин не се усещаше в Любов назаем и Принцесата, там се беше потопил, вместил в образите.....

И последно, относно запивките и излагациите от миналата година, за които Светлич ни напомни, ами права си е Дийдем, това си е нейното семейство, съпруг, трябва да вземе мерки и съответно да го отдалечи доколкото и е възможно! И вие да сте, и вие ще го направите, така с лека ръка ли се проваля брак, заради едната слава, феновете и прожекторите..... А си мисля, че и не са били наясно със сценария, все ми се струва, че всичко променят в движение, заради рейтинга...

Толкоз от мен за днес, пожелавам ви спокоен денят ви да е, чаааааак до вечерта, за тогава е ясно......

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 09:58 от arpha

# 617
wavey  ДА ВИ ХУБАВ ДЕНЯТ И СВЕТЛО В ДУШИТЕ , СКЪПИ ДРУЖКИ ! Hug

Тук ,при нас ,слънцето е обляло всичко и зарежда с енергия , с желание да обичаш всички и да   

живееш ... Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

С очакване на поредната вечерна среща със СИНЕОКИЯ , ДЕНИЗ , БАХАР и многолюдната , многоцветна фамилия .

СВЕТЛЕ , с теб сме се разминали - когато аз съм писала , ти вече си публикувала . НО не се разминаваме в позициите - в синхрон сме ! newsm10   МОООЛЯ те ,пиши още !!!!!! Усещам ,че имаш какво да кажеш ; правиш го ЧОООК свежарско и интересно smile3534 smile3501

АРФИ ,сега към теб ( по реда на участията - шегичка !)LaughingБлагодаря ти за бързата реакция (както винаги ! )   bouquet Принципно съм съгласна с теб (напр. за сценария ,който явно се пише в крачка и за да има висока гледаемост, се съобразява с желанията и предпочитанията на комшийките), но трябва още да дебатираме. Интересно ми е !!!!!!!!
АЙДЕ , ЧОК СЕЛЯМ , че половината ден почти си отиде ! Flowers Sunflower Flowers Rose Flowers Sunflower newsm78

# 618
Мераба и от мен Hug
Бетси   bouquet абсолютно съм съгласна (за съжаление) с това, което си написала. Може би и затова изчаквам с Дила ханъм, да видим до къде ще го докарат.
И сега...ВТОРНИК Е  newsm44 приготвила съм си кърпички, защото серията ще е ЧОК ЗОР  smile3518
Приятен Ви ден  smile3525

# 619
        lovekissПРО, МИЛА ... newsm10

# 620
Офффффффф ooooh!...най накрая и аз да сколасам и да седна ...а ...като си помисля  newsm78,че и довечера съм на работа...направо лошо ми става ooooh! #Crazy Joy Joy Joy
Направих кафенцеее...хем аз да съм бодричка и да работя,хем и вие да сте свежички за довечера... Laughing Heart Eyes Hug

Joy Joy Joy Joy Joy

# 621
Мили ,момичета Hug Heart Eyes...страхотно сте го написали...и напълно съм съгласна с вас! bowuu Peace
Сега и аз ще попиша малко...от самото начало ,когато започнах да гледам турски сериали...
Една прекрасна приказка от 1001 нощи ,беше запознанството ми с турските филми и артисти...а и с компютъра ,като уред за комуникация...До преди това /2008г./бъкел и понятие си нямах от турски сериали и комп. Naughty #CrazyБях очарована...даже меко казано...бях направо луднала по 1001 нощи...и най вече от Шех и Онур...страхотна игра ,страхотен тандем...а ...послеееее...любов и в животааа...ухаа...разтапяне до ента степен...и до ден днешен 1001 нощи и после Любов назаем ,са двата сериала ,които ме оставиха без дъх,които и сега гледам с кеф ,все едно ,че никога не съм ги гледала.Та...да продължаа...след 1001 нощи започвах и други филми да гледам ,НО...увииии...нищо не ме впечатли така ,както любимата ми приказка... Naughty ИИИИИ...изведнъж стана чудо...Сон бахарррррр...Ерко и Айчаааа...След първата серия по Нова веднага се преместих на компа и вече гледах филмчето на турски....и така няколко нощи ,до края...Ерко ме омагьоса...беше невероятен...беше Галип...Макари ,че доста често го критикувах,аз не спирах да се възхищавам на артиста Еркан...толкова добре играеше,че на моменти даже си мислих ,че всичко е реално,че наистина има нещо м/у тях  с Айча...бяха толкова земни и естественни ,толкова влюбени,толкова истински...После....дойде края...и доста се говореше ,че Ерко е приел предложение за нова роляяя Rolling Eyes...чаках с нетърпение есента...и естественно първа китка ,на първия ред ...на Ойлето Rolling Eyes Grinning Капитан Али ме разбииииии #Crazy...никога през живота си не съм проляла толкова сълзи...никога....но ,с играта си Еркан направо ме разбиииии...и така до последния епизод на 2 сезон...Дори и отрицателния образ ,който пресъздаде Еркан беше невероятен...артист от класа....послеее...дойде Дилата... newsm78 и според мен Ерко се изгубиииии...гледах първите епизодиииии,само заради него ,но не видях нищо ново... така както едновременно с Ойлето започнах и да гледам и Великолепния век....но и там останах разочарована от две големи сини очи...тъй ,чеееее  за мен Еркан е голям артист ,но Любов назаем и Ойлето бяха върха в кариерата му...според мен ,дееее... bowuu
А...относно изцепките муу...хм...явно на моменти славата му дойде  малко в повечкооо...но не съм съгласна да обиждаш феновете си и да им казваш едва ли не ,какво да пишат ,постват и правят... Naughty #Crazy...та нима не правиш това изкуство-киното ,заради феновете си ,заради зрителите ...или просто да печелиш пари... newsm78 #Crazy
А...за Дидеммм newsm78...ами ,тя би трябвало да знае като се омъжва ,че ще има и такива моменти....а и Ерко по едно време беше залитнал...на брега на Босфора ,с една мацка... Joy....явно  му е слаб ангела...нищо лошо...не съвсем ,деее Joy...много са рядкост хубавите мъже ,които не залитат... bowuu Joy

# 622
# 623
# 624
# 625
# 626
# 627
# 628
# 629
Малкооооооо... любимата ни АЙЧААААААА... newsm47 newsm47 newsm47

Общи условия

Активация на акаунт