Голямата тема за малките масла - 6

• 72 737
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Това какаово масло става ли за нещо  newsm78

# 331
Ето това купих какаово:
http://media.snimka.bg/s1/1920/030084896.jpg?r=0
Пише ,че е екстра върджин
 и това кокосово :
http://media.snimka.bg/s1/1920/030084891.jpg?r=0

Намазах детето. В началото то се понамръщи ,че много мирише, но после като попи в кожата аромата стана много деликатен ,а кожата много мека. За сега съм много доволна. След време ще споделя пак какъв е резултата. Да сега съм я мазала с много неща и никога кожата не и е била за дълго мека.

Ще направя и това:

Домашно масло за тяло
 Какво е необходимо ?
1/2 чаша какаово масло, 1/2 чаша кокосово масло, 1/4 чаша кайсиево масло или бадемово масло, 2 ч.л. пчелен восък (настърган), 10 000 IU витамин Е (от капсула). Какаовото, кокосовото масло и восъка се разтопяват на водна баня и се добавят останалите съставки. Разбърква се добре и се изсипва се в подходящо бурканче. Могат да се добавят билки или етерични масла по желание, но какаовото масло дава приятен шоколадов аромат.  

Мога ли да го съхранявам в буркан какаовото масло или да го оставя в оригиналната опаковка?

# 332
  • Пловдив
Вела,а какаовото масло от къде го взе? Peace

# 333
За косата кое масло е най-добро за сухи краища - кокосово,макадамия,арганово,авокадо?

# 334
Да споделя нещо  Simple Smile
Вчера си направих хидратиращ спрей за коса: розова вода + глицерин + етерично масло от лавандула.
Косата ми ми е гъста и къдрава, и като всяка къдрава коса си е малко по-суха. А тази зима малко я позанемерих и стана една безжизнена и суха, без никакъв блясък... Прочетох някъде из нета за този спрей и реших да го пробвам. Не мога да кажа дали хидратира, това ще си проличи малко по-късно  Simple Smile, но определено косата ми днес изглежда толкова жива и лъскава Hands Clap А и на всичкото отгоре къдриците ми така добре се оформиха, че хората ме питаха какво съм правила  Embarassed
Определено ще си го ползвам този спрей и след време пак ще споделя ефект  Peace

# 335
Вела,а какаовото масло от къде го взе? Peace
От Зоя ги взех и двете.

Последна редакция: пт, 05 апр 2013, 10:43 от vela

# 336
  • София
За косата кое масло е най-добро за сухи краища - кокосово,макадамия,арганово,авокадо?
всичките, които си изброила са подходящи. само макадамията не помня как стоеше точно на косата (за тялото я ползвам). също бих добавила сусамово, пшенично, зехтин. Peace

# 337
  • София
Момичета, дойдох в темата да понауча малко за маслата, употребата им и ползите.  bouquet
Дано да приемате нови членове.

# 338
  • София

Аз лично такова не бих си взела,не че нещо,но не ми вдъхва доверие тази опаковка  Wink

# 339
  • Бургас
Вчера си направих хидратиращ спрей за коса: розова вода + глицерин + етерично масло от лавандула.
Косата ми ми е гъста и къдрава, и като всяка къдрава коса си е малко по-суха. А тази зима малко я позанемерих и стана една безжизнена и суха, без никакъв блясък... Прочетох някъде из нета за този спрей и реших да го пробвам. Не мога да кажа дали хидратира, това ще си проличи малко по-късно  Simple Smile, но определено косата ми днес изглежда толкова жива и лъскава Hands Clap А и на всичкото отгоре къдриците ми така добре се оформиха, че хората ме питаха какво съм правила  Embarassed

Би ли споделила и пропорциите на съставките   bouquet

# 340
  • Бургас

И аз си го купих скоро от аптеката, намазах се 1 път, добре го почувствах като имаш предвид че за първи път се намазах с масло, много бързо се втвърди...
Определено искам масло за тялото в течно състояние , кое ще ми препоръчате  Wink

# 341
  • София

И аз си го купих скоро от аптеката, намазах се 1 път, добре го почувствах като имаш предвид че за първи път се намазах с масло, много бързо се втвърди...
Определено искам масло за тялото в течно състояние , кое ще ми препоръчате  Wink
Аз бих ти препоръчала кокосово масло.Под 25 градуса седи твърдо,но в контакт с кожата се разтопява,същото е и маслото от бабасу.

# 342

Би ли споделила и пропорциите на съставките   bouquet
Разбира се  Simple Smile
150мл. розоваа вода + 1 с.л. глицерин + 5 капки лавандулово масло.

Аз си купих розова вода на Милва, шишенцето е с пулверизатор и не се наложи да търся друго  Simple Smile Важното е всеки път да разклащаш преди употреба и пръскаш на влажна коса, след баня. Аз пробвах и напръсках и тази сутрин върху суха коса... не мисля, че ми я омазни допълнително, добре стои ... Дано съм била полезна   bouquet

# 343
  • Варна
и на мен на мазане ми хареса ,обаче ме притесни това че не ми мирише силно на какао  newsm78

# 344
  • София
Косата ми ми е гъста и къдрава, и като всяка къдрава коса си е малко по-суха. А тази зима малко я позанемерих и стана една безжизнена и суха, без никакъв блясък... Прочетох някъде из нета за този спрей и реших да го пробвам. Не мога да кажа дали хидратира, това ще си проличи малко по-късно  Simple Smile, но определено косата ми днес изглежда толкова жива и лъскава Hands Clap А и на всичкото отгоре къдриците ми така добре се оформиха, че хората ме питаха какво съм правила  Embarassed
Определено ще си го ползвам този спрей и след време пак ще споделя ефект  Peace
От доста време си правя подобни спрейчета, защото моята коса е хем къдрава, хем я изрусявам. Simple Smile Смесвам (розова) вода, балсам(и) без отмиване, сега сложих реконструктор и арганово масло, лятото съм слагала и сусамово масло (нали е с ест. УВ фактор). Купешките спрейове нямат особен ефект (а съм пробвала и професионални), имаше един розов на Шаума, но вече не се намира, от него бях най-доволна. Та сама си ги забърквам.
Копвам си и тази рецепта, благодаря, ще се пробва!  Wink  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт