Голямата тема за малките масла - 6

• 72 733
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
Благодаря ти Neria, още днес ще си забъркам и аз спрей за блясък Hug

# 346
От вчера се опитвам  да изччета темата, но неуспях. моля за извинение, ако въпросът ми е неуместен. Купих си масло от Ший и Бадемово масло. Идеята ми е да подхраня косата си, която е чуплива и доста твърда, а от известно време ме сърби и ми селющи скалпа. Може ли да ми кажете точно как да използвам маслата, колко време се стои с тях?

# 347
  • София
Смесваш ги, затопляш на водна баня и мажеш - втриваш в корените, след това обилно по дължините и краищата (най-много, където е най-суха косата). Завиваш с найлон, стоиш 2 часа и миеш. Simple Smile Като гледаш да не премиеш и пресушиш.

# 348
  • Варна
четох че какаовото масло с пшеничен зародиш било хубава комбинация за околоочен контур,само че не мога да си обясня как се смесват.Някой ще ми разясни ли ? Аз засега само с какаово се мажа и много копринена прави кожата , но пшеничният зародиж си стои така и не знам какво да го правя  Thinking

# 349
  • в огледалото на живота
Не съм се включвала отдавна,но го правя с огромна благодарност към Мун   bouquet за споделените рецепти преди време относно моя въпрос за младежките пъпки.
Почти месец синът ги третира с чаено и цитрусово масло;успях да го прилъжа и за маските и в резултат почти няма и помен от тях.Тук там някоя бледа и завехнала вече.
Определено и храната беше променена та резултат е комбиниран.

Мун,безкрайно благодаря за вниманието  Hug
Нека музата не те напуска никога  Wink

# 350
  • София
Някоя от вас слага ли си чисто масло на мокра коса след баня? Ако да, колко си слага и какво, защото вече ми иде да се гръмна  #Cussing out Вчера се изкъпах и понеже ми е свършил серума за сухи краища на Avon, който ползвам, реших да си сложа от кокосовото масло на сестра ми. Заради  консистенцията му не можах да преценя количеството и попрекалих, защото косата ми стана на клечки, все едно е влажна. Викам си "Майната му", вързах се и отидох на работа. Днес пак я измих, защото не мога да ходя с коса, която изглежда като немита от седмици и реших този път да си сложа бадемово. Сложих си масло в ръката, колкото петстотинкова монета, размазах по ръцете и минах по краищата. Резултата е коса на клечки пак  ooooh!

# 351
Някоя от вас слага ли си чисто масло на мокра коса след баня? Ако да, колко си слага и какво, защото вече ми иде да се гръмна  #Cussing out Вчера се изкъпах и понеже ми е свършил серума за сухи краища на Avon, който ползвам, реших да си сложа от кокосовото масло на сестра ми. Заради  консистенцията му не можах да преценя количеството и попрекалих, защото косата ми стана на клечки, все едно е влажна. Викам си "Майната му", вързах се и отидох на работа. Днес пак я измих, защото не мога да ходя с коса, която изглежда като немита от седмици и реших този път да си сложа бадемово. Сложих си масло в ръката, колкото петстотинкова монета, размазах по ръцете и минах по краищата. Резултата е коса на клечки пак  ooooh!

Зависи каква ти е косата. Аз слагам на влажна коса много повече бадемово масло или зехтин и въобще не се забелязва,но моята коса е много суха.

# 352
  • София
Ами мазна в корените, в краищата е нормална, напоследък суха, защото не съм се подстригвала от много време.

# 353
В шише с помпа, пулверизатор, смесвам вода с масло 1/1.
Раздрусвам точно преди употреба.
Навждам главата надолу, така ми е най-удобно и сигурно че обравотвам само краищата.
Пръскам в ръката и мачкам, както ср слага пяна...

# 354
  • София/Горна Оряховица
Аз слагам само и единствено жожоба на мокра коса и слагам максимум 5-6 капки. След това го разнасям хубаво с пръсти, възможно най-много. Увивам с кърпа за поне 20на минутки. Като махам кърпата лекичко "подсушавам косата", струва ми се че така обирам излишното масло.

# 355
devi4ca, много се радвам за младежа, браво! Hug Sunglasses
На свой ред ти благодаря за милите думи и вниманието!   bouquet

Не слагам отдавна масла на чиста коса.

# 356
  • София
Не съм се включвала отдавна,но го правя с огромна благодарност към Мун   bouquet за споделените рецепти преди време относно моя въпрос за младежките пъпки.
Почти месец синът ги третира с чаено и цитрусово масло;

Може ли да споделиш тези рецепти тук пак, надявам се Мун няма да е против.
Имам момиченце на 15 смладежки пъпки...

# 357
# 358
# 359
Записвам се и аз. Косата ми има нужда от повече грижи, позарязах я напоследък...  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт