Голямата тема за малките масла - 6

• 72 782
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
Цитат
Относно атмосферните влияния ми беше обяснено написаното в предишният пост .
Разбрах. Simple Smile Затова ти и написах: "Другото е ала-бала, че да върви алъш-вериша /търговията, т.е./."

# 271
  • Вила Великула
Всеки да си ги съхранява както иска. Не налагам мнение, само споделям. Peace
И аз така. Но въпросния надпис за който споделяш, го няма на моите масла. Фигурира този текст:  Да се съхранява на недостъпни за деца места. Относно атмосферните влияния ми беше обяснено написаното в предишният пост. Доверих се, ползвам ги и съм доволна. Нямам опит с други фирми. Не съм ползвала услугите на местни хомеопати, тъй като не се доверявам на масла с недоказан произход. Когато касае здравето на децата ми и моето, съм по внимателна и отказвам да съм родолюбка. Далече съм от мисълта да купувам билки които са "обработени" след като са доставени от пунктове снабдили се с тях, чрез изкупуване на метени по тротоарите билки.
Съгласна съм с това, че компромиси не трябва да се правят. В противен случай навлизаме в опасна материя. Маслата имат срок за съхранение, който трябва да се спазва.
Интересно ми е ти на коя фирма или марка се довери?

# 272
  • Бургас
аз пък не мога да намеря други масла освен на Икаров....

# 273
е, как не можеш?!?
И в зоя, и хенафокс, и в шипка, и в Giza Perfumes, и в чужбинските - колкото щеш. Grinning

# 274
  • Вила Великула
значи не търсиш където трябва....от къде си? Може би ще те насочат за най-близкото и подходящо място за закупуване на по-добри масла от тези на Икаров.

# 275
Pipilota6 ползвам на Вивасан http://vivasan-bg.com/bg/
Намирани са масла в разкопки покрай Египедските пирамиди на 6 000г., безупречно запазени. Така пише в някои статии. Аз лично моите ги харча бързо, слагам ги в какво ли не. За месец, два са заминали.  Grinning
Забравих да спомена, че в Германия веднага след раждане на кърмачките се препоръчва Фенхел.

Последна редакция: вт, 26 мар 2013, 02:04 от radi_san

# 276
  • Вила Великула
Pipilota6 ползвам на Вивасан http://vivasan-bg.com/bg/
Намирани са масла в разкопки покрай Египедските пирамиди на 6 000г., безупречно запазени. Така пише в някои статии. Аз лично моите ги харча бързо, слагам ги в какво ли не. За месец, два са заминали.  Grinning
Забравих да спомена, че в Германия веднага след раждане на кърмачките се препоръчва Фенхел.
благодаря за линка-разгледах го с интерес и предполагам, че наистина са добри. Забелязах, че са произведени в Швейцария и ми хареса това, че на помечето масла пише от къде са добити. Аз ползвам маслата на Tisserand -http://www.tisserand.com/. В България се разпространява от http://www.lubavabg.com/.

# 277
  • Бургас
е, как не можеш?!?
И в зоя, и хенафокс, и в шипка, и в Giza Perfumes, и в чужбинските - колкото щеш. Grinning
Не говорех за сайтове, това ми е крайния вариант  Simple Smile

# 278
  • Бургас
значи не търсиш където трябва....от къде си? Може би ще те насочат за най-близкото и подходящо място за закупуване на по-добри масла от тези на Икаров.
живея в  Бургас

# 279
  • Бургас
живея в  Бургас

В Бургас най-много масла има в магазин БиоСпот (на Сливница, отстрани на Трия), както и в ОрганикБг на Цар Симеон I 65.

Искам да използвам масло от сандалово дърво за лечение на белези от акне, а и при бъбречна криза. Прочетох в интернет за това му приложение, но никъде не успях да намеря в какво съотношение се разрежда. А дали ще намеря паста от сандалово масло или го има само във вариант етерично?

Последна редакция: вт, 26 мар 2013, 14:21 от vessita

# 280
Bukuto0o, щом сайтовете са ти краен вариант, провери по био магазините /за Бургас - "Биоспот", "Био избор", "Биодей", магазин "Био Бургас", в гугъл ще ти излязат адресите/.

Цитат
Намирани са масла в разкопки покрай Египедските пирамиди на 6 000г., безупречно запазени.

Така е, Ради. Hug Стотици кг масла /безупречно запазени/ са били открити в гробницата на Тутанкамон в Долината на царете. Но, в гробницата е било сухо и хладно, без температурни колебания, била е херметически затворена /и запечатана/, а маслата са имали восъчни запушалки.
 Hug

Веси,
При бъбречни заболявания не бива да се приема вътрешно масло от сандалово дърво!
Външно приложение - сандаловото дърво може да се разтваря във вода /за вана - сипват се 20 капки във водата, престоява 10 минути и тогава човек може да се натопи/ и в базово масло /за масаж/.

Масажна маслена смес при цистит и инфекции на пикочните пътища

8 к. масло от кипарис
6 к. масло от чаено дърво
6 к. масло от сандалово дърво или бергамот
2 к. масло от копър
60 мл базово масло

С тази смес може да се прави масаж в областта на пикочния мехур /корема и долната тазова област/ веднъж дневно.

При камъни в бъбреците:

Зехтинът и лимоновия сок разтваряли камъните. Рецептата е:
30 мл лимонов сок
30 мл зехтин
пие се с чаша вода. Confused Sick
Това щяло да позволи изхвърляне на камъчето/камъчетата в рамките на 24 ч.

Не съм го пробвала, не мога Sick, макар самата аз в момента да съм с бъбречна криза. Crazy

# 281
Bukuto0o, щом сайтовете са ти краен вариант, провери по био магазините /за Бургас - "Биоспот", "Био избор", "Биодей", магазин "Био Бургас", в гугъл ще ти излязат адресите/.

Цитат
Намирани са масла в разкопки покрай Египедските пирамиди на 6 000г., безупречно запазени.

Така е, Ради. Hug Стотици кг масла /безупречно запазени/ са били открити в гробницата на Тутанкамон в Долината на царете. Но, в гробницата е било сухо и хладно, без температурни колебания, била е херметически затворена /и запечатана/, а маслата са имали восъчни запушалки.
 Hug
Laughing Въртиш, сучеш и все около атмосферните влияния. Опасна марка си  hug Седят ми на скрина. У дома е доста топло, пуснала съм щорите, но когато е слънчево за известно време минава и през тях по някой слънчев лъч. Обещавам да си призная, ако им се случи нещо. Нали се разбрахме, че споделяме само, не налагаме мнение.

# 282
Ахахах, hahaha, ами... някак почувствах импулс да довърша за отритите масла. Laughing
 Hug Heart Eyes

Цитат
Нали се разбрахме, че споделяме само, не налагаме мнение

Тъй, да. То и да ни напира, нямаме право да го правим. Naughty Grinning
Споделяме си гледните точки, пък всеки самосиндикално да си преценява.
Благодаря ти за труда /да пуснеш инфото за маслата/!

# 283
...

За мен е удоволствие, особено любими са ми Авокадото и Жожобата, но не знам как се слага бутона "скрит текст".

# 284
...

За мен е удоволствие, особено любими са ми Авокадото и Жожобата, но не знам как се слага бутона "скрит текст".
Скрит текст:
Има една иконка на първия ред, до "движещото се М". Пише spoiler; Пишеш вътре... Дано горе долу да става ясно...

Общи условия

Активация на акаунт