Голямата тема за малките масла - 6

• 72 710
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
На суха коса мога ли да слагам коксово и какаово масла?

# 361
  • Бургас
Имам нужда от съвет. Съвместими ли са за смесване сусамово и малиново масло като база, и лавандула и пачули като етерични към другите две?

# 362
  • в Кошера

Тежички масла са, особено какаовото.  Peace Според мен биха омазнили косата, ако се прилагат на суха такава.  Peace

# 363
# 364
  • София
Вземи си второто,тъкмо ще имаш за повече време,аз бих заложила на Acamuti,но и Алтеа не са лоши Simple Smile

# 365
  • София
Имам нужда от съвет. Съвместими ли са за смесване сусамово и малиново масло като база, и лавандула и пачули като етерични към другите две?
За лице или за тяло ще ги ползваш ?Защото доколкото  съм запозната маслото от пачули е фототоксично и не трябва да се излагаш на слънце ако се мажеш с него.

# 366
  • Бургас
Мислех да си направя комбинация за лице, но сега се спрях на други съставки. Чакам ги с нетърпение, че да се пробвам в изработването на домашен крем, току виж станал чудодеен Simple Smile
Не знаех за фоточувствителността на пачули, благодаря ccveti

# 367
  • София
Мислех да си направя комбинация за лице, но сега се спрях на други съставки. Чакам ги с нетърпение, че да се пробвам в изработването на домашен крем, току виж станал чудодеен Simple Smile
Не знаех за фоточувствителността на пачули, благодаря ccveti
Аз мисля да си сътворя тази комбинация против слънчевите лъчи:
Семпло масло за лице (Фактор 30 - 37)
33ml масло от семена на Малина
50 мл масло от Жожоба (SPF 3)
+кокосово масло
1 ml / г Витамин Е масло
10-12 капки етерични масла по избор
Само трябва да внимавам какво етерично масло слагам,но мисля че лавандула и мента са съвместими с излагането на слънце.

# 368
  • София

Тежички масла са, особено какаовото.  Peace Според мен биха омазнили косата, ако се прилагат на суха такава.  Peace
Ако е суха косата ще е й добре. Аз си слагам основно тежки масла, защото ми е естествено къдрава (по-сухичка) + се изрусявам от години.
Под суха коса предполагам се има предвид маска, т.е. после с отмиване. На влажна коса съм слагала ший масло по връхчетата.

# 369
Момичета от два месеца насам правя маслена маска на косата преди всяко измиване.дали н е емалко прекалено и да се натрупват в порите така че да неможе да диша косата и да почне да капе или да се забави растежа??Колко месеца е нормално да ги правя.Целта ми е стимулиране на растежа ама....знам ли

# 370

Тежички масла са, особено какаовото.  Peace Според мен биха омазнили косата, ако се прилагат на суха такава.  Peace
Ако е суха косата ще е й добре. Аз си слагам основно тежки масла, защото ми е естествено къдрава (по-сухичка) + се изрусявам от години.
Под суха коса предполагам се има предвид маска, т.е. после с отмиване. На влажна коса съм слагала ший масло по връхчетата.
За мнооого суха. На детето е. Първо правя маска със стимуланта за коса на Икаров, после измивам.На влажна коса нанасям арганово масло, но го дадох за проба на една приятелка. Аргановото го нанасям през ден и на суха и хич не и утежнява косата.Ако прекаля вечерта с маслото на другата сутрин все едно нищо не съм слагала. Tired Много суха коса и кожа има това дете.
Сега ще я мажа и кокосовото и какаово . Косата и я мия два пъти в седимцата.

Почвам да се чудя дали да не и давам и вътрешно кокосово масло. newsm78 

# 371
  • Бургас
Аз съм с много суха коса и расте изключително бавно. Днес чакам да ми доставят синапено масло за което прочетох, че е уникално за косата. Цитат от сайта от който го поръчах:
"ДЕЙСТВИЕ:
Коса:
-   подхранване и ускорен растеж
-   при косопад - заздравява, сгъстява косата и ускорява растежа й
-   забавя процесите на посивяване на косата
-   много полезно при анти-гъбично лечение или инфекции на скалпа, изтощена коса, сух скалп, сърбеж и пърхот.
Синапено масло оставя косата блестяща, жизнена и красива.
Изследванията показват, че синапеното масло е най-доброто масло за суха и изтощена коса. Тъй като се абсорбира в косата, не само овлажнява и ремонтира от външната страна косъма, но действа и в дълбочина. Поради това, че маслото се усвоява напълно, позволява да се използва много по-често от другите масла, които не се усвояват.

Друга причина да предпочетем употребата на Синапеното масло за коса, пред другите масла, е че те образуват покритие върху косъма и запушват фоликулите, което води до увреждане. В допълнение, синтетичните овлажнители или балсами имат изсушаващ ефект поради липсата на естествени масла. За мнозина също е важен фактът, че синтетичните продукти често са направени от животинска мазнина и могат да причинят проблеми като кожни обриви по скалпа и косопад. "

Ползвала съм и кокосово масло и арганово, но не останах очарована от ефекта. За сега най-добре ми се е отразявало масло от жожоба и розмарин в добавка към шампоана. Ще пиша и за синапеното масло след като го пробвам.

А за лицето се спрях на комбинация от няколко масла Опунция, Камелия, Морков, Лешник и Шафран.

# 372
vessita ,синапеното откъде го поръча,заинтересувах се Laughing  bouquet

# 373
  • Бургас
От ТУК  Peace

# 374
Здравейте,
моля някоя от вас която поръчва от iherb да ми препоръча хубаво какаово и кокосово масло.
Предварително благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт