Нека бъдем здрави и добри, та МАЙско сладко бебенце да се роди!

• 27 455
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
На мен не ми се наложи да ползвам помпа. Нямах много кърма и малката ламя изяждаше всичко. Стерилизатор задължително ще си купим и още от сега започвам поразглеждам темите за адаптирано мляко.

# 586
добро утро!

djuliani, това е личен избор. предполагам, ако не е пожълтяла и я стерилизираш хубаво може да се ползва  Peace както ти е удобно на теб.
Мон, дано те подминава тая варицела.
nanina, ние през терасата сме вкарвали една скара, майстори викнахме де, с макара, за 10 мин беше горе.
честити покупки на всички.
за мен се мажа с Кокона, не много редовно.
за бебо пак залагам на Бюбхен - олио за след къпане, душ-гел, в началото само вода ще използваме, крем при смяна на пелени, ако има нужда.
друго не съм взимала, за съдове ползваме на Бочко, за ръце пак сапун на Бочко. след 1г мога да включа и шампо, крем на Бочко, ако всичко е ок и понася.

бебо сегас кротува, утре съм на ЖК, дано всичко е наред. и всички да издържим до в 9ти месец  Hug

# 587
Jos, абе и ние пробвахме през терасата ама съвсем за малко не става, защото няма място пък да я извъртят Simple Smile То с тази спаляня направо стана голяма сага Simple Smile
И аз мисля по-късно да мина на бочко ама ще видим де как и понася на бебка Simple SmileИначе съм фен на крем Здраве и това си е , но за по-късен етап де

# 588
Относно козметиката за бебето н амен докторите ми казаха само медицинска за новородено: Мустела, Себа Мед, Хипп, Бюбхен, Адерма, Биодерма и т.н. От изброените май Бюбхен и Хипп са на по-евтини цени.

За стриите аз още в началото си купих на Хипп Мама олиото и маслото, но започнах да се мажа чак към 4ти месец. След това ми дадаха на един курс Оригинална Павловичева мас, която била много хубава за бебето да се маже, но срока и на годност беше до март месец тази година и аз започнах да я ползвам за себе си. Хареса ми много защото като се намажех вечерта и на другия ден кожата ми още стоеше мазна. След това продължих с олиото на Хипп и с него кожата ми стоеше мазна. Като свърши продължих с маслото, но не съм доволна грам. След 1ч. вече е суха и стои на луспи, защото маслото започва да се бели. Досега стрии още не са ми се появили, въпреки че корема ми е доста голям, напрво се плаша какво ще стане след месец. Mr. Green Mr. Green

# 589
Привет и от мен  Hug
 Ето,4е днес отново е понеделник и влизам в 33г.с  Hug (линийката ми е с 2 дни назад) Толкова е ново това за мен  Crazy Hug
Нанина,дано успеете да си вкарате някак спалнята  Peace Hug
за помпата-и аз смятам да си използвам старата  Peace Стерилизатова ве4е си го намерих и измих хубаво,и с помпата това ще правя днес,ще си я стерилизирам хубаво ! В4ера гледах в нета новите шишета на Авент,аз даже постнах и във ФБ въпрос4е дали съответстват  врътките им на самата помпа (от старите на Авент).В крайна сметка сеоказа ,4е май ще станат ! Peace
ето ги новите шишета ,много ми харесват ,мисля да си взема 2 малки за първо време,за да ги пробвам и 1 -2 на НУК съм решила да имаме  Peace
http://www.amazon.co.uk/Philips-AVENT-SCF690-27-Natural/dp/B007Z … 91923&sr=1-10
 kayne ,ето няколко англ. сайта ,не знам дали вси4ки имат поръ4ки до Бг оба4е ..
www.mothercare.co.uk
www.matalan.co.uk
direct.asda.com/.../clothing/10,default,sc.html
Разбира се  на вси4ки познатите  e-bay.co.uk i amazon.co.uk
www.mamasandpapas.co.uk
www.sportsdirect.com
тези са най-известните,има и много други,но със сигурност нямат доставки извън UK...
Moн,добре 4е поне детенцето ти ще може да отиде на тържеството за буквите  Hug
козметика -никаква още не съм купувала,но долу горе съм наясно какво да си взема  Peace

# 590
Здравейте, момичета.Аз за много малко минавам, защото не знам дали няма да ми прекъсне интернетът всеки момент  Joy  След седмица се връщаме в България.Само да ви кажа, ме Франция е неверотна, влюбена съм.Е, не толкова, колкото в Италия, но е невероятно.Сега сме при едно приятелско семейство във Виена и вече ме хваща носталгия към вкъщи.
Иначе съм добре, чудовището рита постоянно, не мога да спя понякога и вече си ме боли като ме изрита. 
Надявам се всички да сте добре, сега ще се опитам да почета назад, че нямат интернет тук, а хващат от съседите  hahaha   А и не искам да виждат къде пиша.   
Искам си вкъщи вече, тук е едно мърляво време.А и ме е страх вече да не съм в БГ, защото все повече я усещам и ми натежава, боли ме кръста...страх ме е да не тръгне в самолета  Joy

# 591
  • Бургас
Бюбхен не е медицинска козметика мисля, ама може и да греша  Thinking

На козметиката на Хипп аз не съм фен, но на други може да се отразява добре.

Навремето /преди 7г/ Мустела имаха един прекрасен крем за под пелените, сигурно още го има, сега се сетих, че беше мн добър.

Белл, наскоро се сетих, че страшна липса те е хванала, ама щом е за добро, супер. Радвам се, че си прекарваш добре  Hug

# 592
  • Варна
Аз друго се чудех..На мен ми дадоха помпа на Авент,ползвана е,но много малко..Стерилизирана е,аз пак ще я..Дали да я ползвам?Нова ли да си взимам?

На мен също ми дадоха и аз си поръчах нов силиконов накрайник само,този дето се слага отпред-16лв струва.

# 593
Добро утро,

djuliani ако помпата има гаранционна карта, почти без пари можеш да подмениш повечето части на помпата в представителството на Авент и така няма да имаш притеснения, че е стара и ползвана. Аз така направих с първата бременност, подмених почти всички части и май ми излезе 10-тина лв Simple Smile Стерилизатор не съм ползвала, защото бебока не искаше да пие вода до 8-мия месец и нямах необходимост от шишета, а помпата изварявах в тенджера.

Козметика пак мисля да ползвам на Себамед за бебока, крем за подсичане "Sudo крем" май се казваше беше невероятен. И още нещо, което се сещам - бебешките олиа се ползват в по-студените месеци, за по-топличко време е препоръчително да се ползва лосион вместо олио.

За раждането съм в голяма чуденка - като ме заболи нещо и се усетя колко нисък ми е прага на търпимост към болката почвам да си мисля, че съм за секциото, но въобще не взимам впредвид какво ще ме чака като ме пусне упойката. Надявам се доктора да ме разубеди и да ми вдъхне кураж за нормално раждане, но ако се навия на този вариант със сигурност ще искам епидурална още от вратата на родилното. Миналият път не ми сложиха, защото отидох в болницата със 7 см разкритие.

# 594
  • Варна
Момичета ,45-дневният болничен от кого трябва да се вземе,от личният лекар или от АГ.Има ли някакви други изисквания,за други документи които трябва да се занесат във фирмата и някакъв определен срок има ли,т.е.колко по- рано трябва да го вземем и занесем?

# 595
  • Бургас
Анни, гледах ги и аз новите шишета, единствената разлика със старите е, че биберонът е леко по-изгъзен /уж имитирал формата на майчиното зърно, дрън-дрън, че пляс мен ако питаш/, самото шише е по-тумбесто и удобно за хващане и капачката се сваля по-лесно. Което не значи, че са лоши, просто не са с нещо съществено по-различни от старите.
Пробвах резбата - става на стария модел помпа. Така че няма проблем в това отношение.

Аз лично си взех едни шишета - водят ги златна серия на Авент. Те са същите като старите, пластмасата е пак без бисфенол, но е по- карамелена на цвят.

# 596
 Аз да се разпиша, че сме още 2 в 1  Mr. Green
 Помпа имам на Авент, шишета още не сме купили, понеже смятам да сме на изключително кърмене и да не давам вода. Ако нещо се обърка мисля и шишетата да са на Авент.
 Имам комлект бебешка биокозметика на местна марка, но като цяло смятам само за крем за дупе да ползвам редовно. Лосиони, олио и др. за тяло не бих използвала, особено лятото. Ако се появи някакъв кожен проблем-тогава. Душ-гелове, шампоани също не смятам да използвам ежедневно. Иначе мисля да си я къпя със водичка и два пъти на ден- повечето бебчета обожават водата Simple Smile Дупе ще мия при всяка смяна на памперса.

# 597
  • Бургас
Aнумче, добре че се яви, че точно щях да те издирвам  Mr. Green Отдавна липсваш тук, а аз снощи пак те сънувах и затова щях да ходя във фейса да видя как са нещата около теб. Но сега ми спестяваш това "трудоемко" усилие  Simple Smile  Hug
Ти как си - психически най-вече, физически ясно или поне предполагам като гледам себе си... Mr. Green

# 598
  • Варна
Новите шишета на Авен,тези които са Натурал,не само дизайна им е по различен но и са без бисфенол,съставката която е канцерогенна и вредна за бебетата и затова са по-матови на външен вид.Стават и за старите помпи,само бибероните им отгоре са по специфични.За златната серия ми казаха,че я спират или че е спряна вече от производство,незнам защо.

# 599
  • Бургас
Новите шишета на Авен,тези които са Натурал,не само дизайна им е по различен но и са без бисфенол,

От няколко години всичките им неща са без бисфенол, дори и старите шишета и помпи.

Общи условия

Активация на акаунт