Нека бъдем здрави и добри, та МАЙско сладко бебенце да се роди!

• 27 449
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
приятно доизкарване на "французката"  Heart Eyes и жива-здрава в БГ да родиш, ама не по време на полета Wink  Hug

didoliniq, защо медицинска козметика са ти препоръчали? себамед е медицинска, а-дерма също.
може и още да има, тя е за по-чуствителна кожа, за проблемна. като за начало също може, но няма смисъл до годинката с нея, ако всичко е ок. така си мисля. а по принцип рядко се сменя козметика през годинката на бебо, освен по препоръка, за да няма реакция на организма.
дано улучиш марка, която да им подхожда  Peace

да се допълня, за по-топлото - лосиона на бюбхен. олиото загрява, но и него имам, че са комплект купени.

за 45 днешния - от ЖК се взима, само той се носи на счети, и декларация за НОИ за сметката ти в банка, ако не си давала досега.
след това, след раждането се носи 42 дневния от болницата.
след него - изравнителния трети болничен от педи/ЛЛ, заедно с декларация приложение 1 за НОИ.
след това - молба за отпуск до 410 дни, копие от акта за раждане, декларация приложение 2 за НОИ.

# 601
Мон,аз имах от златната серия за малката и бях(съм )много доволна!наистина не ги виждам ве4е,явно ги спират .. Peace
благодаря 4е и ти ми потвърди 4е старита помпа става за новите шишета  Hug Peace
belle,радвам се 4е си изкарвате добре!Ама си голяма смел4ага ти,обиколи Европа в 8-мия месец  Hug бебо4ка ще е голяма пътешествени4ка! Hug
И тук времето е студено днес ...и следващите 3-4 дена май така го дават  ooooh! ама какво може да се направи !;) ooooh!
Анум,радвам се 4е и тук се е разписваш  Hug
 ве4ерта и през нощта имах малко те4ение,ама малко по-воднисто такова ,,не беше много ,но  го усещах  как изти4а  Embarassed на вас слу4ва ли ви се така ...Много е некомфортно Tired

# 602
  • София
Здравейте мами,
   Имаше въпрос понапред относно личния лекар или по-скоро педиатър дали трябва предварително детето да се запише.
  Не , не трябва , но е хубаво предварително да се говори с педиатъра, от гледна точка дали има свободни места . Детето се записва след раждането.

А относно 45  болничен имаше един пост , където много подробно беше обяснено всичко -от кого , какви документи , след раждането пак . Вечерта като се прибера от работа ще го постна , предполагам на всички ще им е полезно.

Ние днес тр. да сме на ЖК , но док. е в раждане и ни отмениха часа за другия понеделник , а толкова много исках да я видя smile3518

Ани ,мерси за сайтовете  довечера ще ги гледам

# 603
  • Бургас
Мон,аз имах от златната серия за малката и бях(съм )много доволна!наистина не ги виждам ве4е,явно ги спират .. Peace
благодаря 4е и ти ми потвърди 4е старита помпа става за новите шишета  Hug Peace

Да, спират ги и сега наблягат на пласирането на новите  Wink Но и двата видa вършат работа Simple Smile
Аз разглобих в един магазин помпата и всички видове шишета и пробвах наред да съм сигурна кое за какво става и за какво не  Mr. Green

# 604
Привет!
Ех не остана... другият понеделник съм за 45- дневен болничен при АГ-то!Пак ще ни записват тонове и така през две седмици на отчет при нея.
Все още обаче не съм решила къде ще раждам. Така е не успях да разбера кога има ден на отворените врати в " Шейново", че да ида и да видя какво е положението там.
Има ли сред вас някоя мама която мисли да ражда в "Шейново" и дали знае нещо по въпроса???

# 605
  • София

Привет, мацки  Hug

Беле, добре ще е да се връщате, че след 32рата седмица малко авиокомпания разрешават полети  Twisted Evil

За раждането съм казвала не веднъж- ще искам всякакви видове упойки, ако трябва и експериментални. Аз съм с много нисък праг на болката и със сигурност това ще е единствения вариант за естествено раждане. Нашата бебана се е нагласила с главата надолу и явно иска да излезне по естествен път. Само трябва да спре да папка чак толкова много и да е в нормални граници, за да се реши и мама.
За помпата, значи аз съм изключителн гнуслива и със сигурност няма да използвам чужда помпа. Ще си купя моя. За момента съм се спряла на Медела Мини електрическа. Swift-а ми харесва също, но 300 лв за помпа като че ли е бая....
Козметика, не сме решили и на идея си нямам.

Уикеднът беше супер времето и се възползвахме да си направим зареждаща разходка. Сега се чувствам супер  Mr. Green

# 606
Борил, ако всичко върви нормално, мисля да раждам в Шейново. Всяка втора и четвърта сряда от месеца има ден на отворените врати. Аз все още не съм ходила, записах се за 27.03. Телефона за инфо и записване е 02 9659-481/482 - допускат само бременни.

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 13:15 от siska_ta

# 607
Аз да ви попитам за съвет. Тъй като искам да си занеса мои шишета в болницата при раждането, а не да захранват бебетата с техните, след като ги стерилизирам как трябва да ги предвижа до там, че да им се запази стерилността. Нещо не мога да го измисля  newsm78 newsm78

# 608
Aнумче, добре че се яви, че точно щях да те издирвам  Mr. Green Отдавна липсваш тук, а аз снощи пак те сънувах и затова щях да ходя във фейса да видя как са нещата около теб. Но сега ми спестяваш това "трудоемко" усилие  Simple Smile  Hug
Ти как си - психически най-вече, физически ясно или поне предполагам като гледам себе си... Mr. Green

Аморе   remybussi Smile  Какво да ти кажа....избиват ми чивиите вече  Mr. Green Аз по принцип си имам проблеми с гръбнака и ставите и сега ми е много тежко . Правя много упражнения, плувам ( а как изглеждам порейки басейна не ми се говори  rotfImao ), но не ми дават да се разхождам примерно  без придружител. ММ вече почти не ходи на работа, само чрез интернет и телефон работи, седи при мен и много ми помага. Опитвам се да почивам и да чета, такива неща, но наистина нервите ми не издържат вече. Хем искам да го докараме до термин, хем нямам търпение всичко да е приключило. Имам чувството, че ще се взривя- и емоционално, и физически  Mr. Green Търпението никога не е било сред многото ми добродетели  Joy А и ме е шубе, честно да си кажа, много при това.

# 609
  • Бургас
Eх, Анумче  Heart Eyes, знам аз как е ... ама ще търпим като сме се хванали на хорото Mr. Green Hug
Като те чета, повече от това, което правите, за да е ок положението едва ли може да се направи, така че давайте все така и е сега ще мине... 8 месеца минаха неусетно, че последните дни ли няма да изтърпим Mr. Green как и с цената на какви усилия всяка си знае за себе си най-добре...

За шубето и мен ме е шубе, ама все някак трябва да излезе това бебе и после да получи адекватна грижа и обич, така че нямам избор ... тегля му една на шубето и толкова... то пак не ме оставя де, ама аз пак го псувам и така  Mr. Green Joy

Аз да ви попитам за съвет. Тъй като искам да си занеса мои шишета в болницата при раждането, а не да захранват бебетата с техните, след като ги стерилизирам как трябва да ги предвижа до там, че да им се запази стерилността. Нещо не мога да го измисля  newsm78 newsm78

Дори и да ги занесеш, макар че в момента, в който отвориш стерилизатора и те вече не са стерилни, после какво ще правиш... в смисъл за следващото хранене ще има някой дежурен да ги взема и да ги стерилизира у вас ли  Crazy А ако им дадеш твоите шишета там каква ти е гаранцията, че само с тях ще хранят бебоците? Като ги знам какви са из болниците ...

И аз искам след секциото бебката да я хранят с мои шишета, да я обличат с мои дрешки, искам аз да си бъда в мои нощници, а не в тези, които те ще ми дадат, но ... май няма да стане точно както аз го искам... Twisted Evil

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 14:48 от Мон...

# 610
Привет и от мен,
успявам днес да открадна малко време докато съм на работа и да ви пиша..
козметика за бебето- не съм решила още и не съм и купувала. С каката ползвах какво ли не, правех някакви сложни комбинации, но не съм имала проблеми с нито една марка..
schani - мерси за линка с бебешките дрешки..харесах си от комплектите за изписване и хавлийките
раждане- засега нормално с епидурална упойка, насочила съм се към Майчин дом ( ако някой ще е ражда там и има инфо за дни на отворени врати на които ще ходи нека сподели)..Утре ще ходя да се уговарям с лекър за поемане на раждането и избор на екип. Наистина се чуствах малко замаяна от епидуралната упойка няколко часа, но го предпочитам пред това да усетя всичко..няма как и това слонче да излезе без да имам разкъсвания и шевове.. Rolling EyesКаката я родих без избор на екип, но и раждането не очаквах да е толкова тежко Rolling Eyes
помпа и стелиризатор- имам от каката, смятам че всяка мама трябва да си ги набави..със сигурност влизат в употреба..нашите са на Авент
Слънчево нстроение ви желая ( то при това време какво да е Grinning)

# 611
Мисля, че няма да приемат в която и да е болница шишета и дрешки от майката newsm78 и да помнят кое на кое е.. Confused Иначе в Шейново си бях с моята нощница

# 612
Мон, аз като бях на отворените врати в болницата, където мисля да раждам ни казаха, че ако искаме да си занесем наши шишета. А и нали все пак дори да ги хранят с техни пак трябва да се почистят, няма с едно шише да хранят всички бебета. А в тази болница дори искат да си занесем дрешки, пелени,  одеала, спалното бельо за мамата, нощници... абе всичко. Ама така е по-добре за мен, защото си искам с моите неща.

# 613
 Е..didoliniq щом са ти каза така значи трябва да се възползваш и да си занесеш твои неща. A относно въпроса със стелиризацията на шишетата newsm78 Thinking нямам идея как може да стане, най-добре да питаш в самата болница Hug

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 15:24 от reniboro

# 614
  • София

Лелееее то вече раждали мами ги е страх ... а какво остава за нас  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
И аз знам, че бебето трябва да излезне, ама ми се иска един денд а се събудя и беба вместо в коремчето да си е в легълцето  Mr. Green

Утре съм на отворени врати в Тина Киркова, ще разказвам като се върна  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт