Нека бъдем здрави и добри, та МАЙско сладко бебенце да се роди!

• 27 454
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
didoliniq щом може носи си аз в нашата болница като видях с какви шишета ги хранят направо ми стана лошо ooooh!
ами то раждалите мами трябва да ги е страх повече щото вече знаят какво е и аз съм раждала и ме е страх а като знам че пак секцио още повече,ох ужас веднъж да мине всичко,че напоследък много съм се замислила Rolling Eyes

# 616
  • Бургас

Лелееее то вече раждали мами ги е страх ... а какво остава за нас  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Мхъм  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Мен просто ме е страх от усложнения разни, не от болката ... отделно тук и лекарите, и болниците са ... носи ни се на Бс "славата" откъм лекари както знаеш, та затова.... такива ми са ми терзанията на мен.
Ама нямам избор и алтернатива, така че стискам зъби и това е.
И двата вида раждане крият рискове, така че няма какво да се шашкаме... нали уж прословутото положително мислене помага... Трябва да вярва човек, че всичко ще е наред и толкова.

# 617
siska_ta, много ти благодаря за инфото. Ще пробвам да се запиша и аз за 27,03 и ако искаш може и заедно да отидем!

# 618
Здр момичета Hug
Ани и аз имам такива течове ама док каза,че било нормално.При мен се появиха 3-4 месец,не са постоянни,но има дни доста ми мокрее...за това се и движа с ежедневни превръзки.
За шишетата с баткото бяхме на Чико,сега пак съм заложила на тях...само дето са др модел.
didoliniq нали има някакви препарати за студена стерилизация,няма ли да свършат работа newsm78
Планувала съм нормално раждане,дано всичко е наред и не стане нещо неочаквано..От самото раждане нито ме е страх,нито се притеснявам,търпя на болка.Ама както казва Мон,мисълта за някое усложнение при бебката или при мен ме панира.
 ММ е отпускаа от днес и аз съм вери вери хепиии newsm44

# 619
и аз това исках да кажа за позитивното мислене, че хване ли паника - обърква се всичко, адреналинът идва повече от окситоцина и матката се шашка какво да прави  Crazy

и секцио да е, и нормално, трябва да се настроим положително и да имаме вяра на док и акушерка, които и да са.
да сме спокойни и да не забравяме да дишаме, да ги слушаме, ако сме на линия Wink

за нормалното раждане е много важно дишането, когато контракциите станат болезнени, преди пълното разкритие, особено ако има система окситоцин, по-болят контракциите, макар да са по-за кратко.

упойка преди 7см се слага обикновено, така че ако имате избор, дотогава трябва да сте решили искате или не. ако се наложи - вече е избор на док, няма как.

didoliniq, щом са разрешили, носи ги в термочанта за шишета и им ги дай да ги стерилизират там. то става бързо. надпиши си ги преди това с лейкопласт или перманентен маркер.

аз съм се насочила към МД, където раждах и преди. пак същия док, живот и здраве.
в МД отворени врати няма сега, т.к. са в ремонт, може срещу 30 лв главната сестра да те разведе насам-натам лично, с предварително записване. мога тел.да изровя нейн.

за страх, страх от усложнения, иначе болката ще изтърпя, понася се, ама като дойде време мисля да го избутам някъде навътре тоя страх, хич да не се показва, трябва да се съсредоточа в дишане и това, което става, дано да е пак нормално раждане.  Praynig

за Шейново, моя френдка роди с мен 2010, сега пак 2013 там с избор и е доволна.

п.п. нова тема кой ще подготвя, има ли?

# 620
Не знам, и аз нещо се замисля ама не ме е страх май за раждането.Просто се притеснявам дали бебка няма да избърза и дали ще е добре, не ме притеснява дали ще ме боли и дали ще ми е неприятно.Права е Джос- трябва да гледаме да мислим по-положително, знам, че не е лесно ама все пак.Вярвам, че а всички нещата ще минат и дори да има болежки, после като ги гушнем съкровищата, всичко ще се изпари. Hug Hug Hug Hug Praynig Praynig
Анумче, имате много целувки от мен и гушкане от мен и за двете  Hug Hug Hug Hug Hug Heart Eyes

# 621
  • Някаде там

за страх, страх от усложнения, иначе болката ще изтърпя, понася се, ама като дойде време мисля да го избутам някъде навътре тоя страх, хич да не се показва, трябва да се съсредоточа в дишане и това, което става, дано да е пак нормално раждане.  Praynig

за Шейново, моя френдка роди с мен 2010, сега пак 2013 там с избор и е доволна.

п.п. нова тема кой ще подготвя, има ли?
И мен ме е страх от точно това. А насоки за правилно дишане и напъване и можеш ли да деш, че с първото хич не ги докарах.

# 622
rainy в Хиполенд в момента има намаление с 20% на Медела (до 18 март е) ако решиш може да се възползваш  Peace И с нетърпение ще чакам да разказваш за ТК като се върнеш  Simple Smile

Аз утре съм на 3-та ФМ и нямам търпение вечееееееее  Mr. Green

# 623
VanilaV да качиш после снимчици и ние да и се порадваме.Дано всичко  е наред и да е надундяла едно хубаво Simple Smile Hug

# 624
  • ВАРНА
ЗДравейте отново от мен,аз 2 седмици само се излежавах вкъщи пред компютъра и телевизора,както каза доки и днес на прегледа казаха,че са спокойни нещата,беба е седалищно,малко едричка върви...Разрешиха ми да мърдам вече по разходки и аз днес се втурнах към Мола  Mr. Green

За козметиката - с каката предимно медицинска ползвахме - Мустела,Клоран бебе,Биодерма,на А-дерма нещата на мен поне ми миришат неприятно и не ги харесах  Naughty Сега мисля за бебата да пробвам с Хип - също съм много доволна от марката,а е поне наполовина като цена  Peace Всъщност всичко е много индивидуално,оказа се,че почти всички шампоани и правят крусти по главата  на каката и само с Джонсън бебе е ок,по тялото път зимата от студа получава изсушаване на кожата - там успешно прилагам или Клоран мляко или Хип мляко за тяло.За измиващ гел не е претенциозна - ползвали сме и Бочко и Нивеа.За подсичане - Судокрем е незаменим,по-добър от Бочко.Честно казано сме полвали имного скъпи и обикновени козметика - имаме фаворите и от двата ценови класа  Peace

# 625
  • Бургас
Вие имате ли горещи вълни ... на мен ми е все горещо, в момента всички около мен са с пуловери, а аз съм по къс ръкав  Crazy
Мислех, че може да има общо с щитовидната жлеза, но на последните изследвания бяха ок нещата...
Чувала съм и че към края на бременността не е рядко явление, но да питам и вас имате ли подобни оплаквания.

# 626
jos,как става това записване?Дай телефон..Simple Smile

# 627
  • София
Мон,аз съм като с реотан на гърба,постоянно съм вир вода,ходя по къс ръкав вкъщи,печка не сме пускали от 2 седмици.Аз,която спя с чорапи и ватирано горнище на главата от октомври до май,сега направо съм неузнаваема,все ми е топло.Вече си пробрах ботушите и ходя с половинки обувки,пролетни.

Мацки,да се отчета след днешния преглед,бебко е цели 2100гр,което значи,че за 1 седмица е вдигнал около 350грама.Доки каза,че сега е пик на наддаването и е съвсем нормално изведнъж да порастне. Води-на горна граница,както обикновено,но уж няма проблем.Плацента-цитирам "ммм,узряла" (не посмях да попитам за степента)...На 8ми април последно ще се видим,вероятна дата 18.04 за секциото...И така,при добро стечение на обстоятелствата ми остават 38 дни до срещата с юначко Mr. GreenЧак си самозавидях Mr. Green

# 628
СТРАХОТНИ новини buena esperanza
дааа и аз ти завидях БЛАГОРОДНО..... БРАВОООО,скоро щe се гушкате с  smile3504
 smile3525

# 629
  • София
Бел, радвам се, че се отчете и сте добре с бебка.
Мон, и от мен благодарности за потвърждението относно Авентските шишета, че вчера обсъждахме във ФБ темата, а на мен „любезна” продавачка във Вис Виталис ми беше казала, че не ставали..след това нямах възможност на друго място да проверя. Относно вълните - аз съм топлолюбива, но от седмица-две съм точно както описваш – мноого ми е жега, непрекъснато
Анум, продължавай да стискаш кълки, че още е рано. Малко остана, няма да се даваш накрая, ей  Hug
Относно педиатъра – то предварително няма и как да се запише, но трябва да се направи уговорка с него и мисля в рамките на 24 или 48 часа след изписването да го извикате.
Дидолиня, щом става номера във вашата болница, можеш  да си купиш препарат/ хапчета или там каквото намериш за студена стерилизация и на място да си ги стерилизираш.
Уф, трябва да призная, че този път и мен яко ме е шубе..думи нямам. Миналия път бях такъв оптимист, пък то всичко се обърка и не стана така, както го мислех, та за това сега не знам какво да правя..само да сме живи и здрави с бебока, пък каквото трябва ще стане, все някък ще излезе.

Общи условия

Активация на акаунт