Нека бъдем здрави и добри, та МАЙско сладко бебенце да се роди!

• 27 444
  • 737
  •   1
Отговори
# 630

Лелееее то вече раждали мами ги е страх ...

Ами именно затова ме е страх  Mr. Green
 Забравих и аз да се похваля - (понеже гледат бебка вече всяка седмица)- 46 см., 2500 гр.  Crazy Този път кротуваше, така че по-можело да се вярва на мерките. Аз, в 37-38 г.с. съм се родила 2650 гр., 48 см. - егати акселерацията  Joy Иначе още не се е смъкнала бебка надолу, затова ми причинява такива неща на ребрата и дишам като астматичка  Mr. Green
 По принцип бих могла да направя нова тема, но зависи кога ще я свършим, какво ще правя в момента...нищо за жалост не е сигурно при мен вече  Mr. Green
 За всички момичета много  Hug и още повече  lovekiss

# 631
  • ВАРНА
И аз съм се родила преди 30г в 9-тия месец 2700гр  Mr. Green Пък сега доки не ми казва колко е голямо бебето,то аз и не питам,забравям в коя седмица съм,какво остава да помня и обиколка на глава и грамове  Mr. Green Само искам да чувам "Добре си,всичко е наред"  Peace

# 632
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Здравейте и от мен, бременелки!
Честно да си призная, от около 4-5 дни и вече и на мен почна да ми дотежава.
До сега бях като козичка, въпреки че съм +14 кг, а съм 28 г.с. - първите 3.5 месеца бях на легло и спрях цигарите.
Мен още не са ме почнали фобиите, че още далечко ми се вижда да го мисля, ако всичко е наред, пу-пу.
За стерилизацията в болницата при първото раждане ползвах таблвтките на Чико за студена стерилизация + 1 кофичка от сметана/шоколад от 1 л. Така стерилизирах 7 дни помпата.
За козметиката:
2 години нон стоп ползвах ето този крем за подсичане - същия производител има 2-3 вида. Синът ми никога не е бил подсечен
Козметика съм ползвала и Мустела и Себа мед и Бюбхен и Саносан и Чико и т.н. Тъй като Ники беше с дерматити, сега съм решила да ползвам био козметика.
Шишета и аз в последствие съм ползвала на Чико с каучуков биберон - сега още не съм решила.
Кажете от къде да си рефрешна старата помпа на Авент? След 6 години ще е добре да я пообновя
А за памперсите какво ще кажете? - изключително доволна бях от Еви бейби на времето , Либеро и Хъджис - сега се колеабя още.

# 633
С риск да досадя,искам да ви питам..Търся си квартира от месец вече,безуспешно,ходих на сто огледа,тъкмо си харесах нещо и не знам какво стана..Та,въпроса ми беше някой има ли познат брокер,много ще съм благодарна..За София става въпрос,много ще съм ви благодарна..

# 634
Леле и мен ме обзема един страх вече за раждането а остават 50 дни ... до края сигурно ще имам нужда и от психиатрична помощ  Grinning 
Имам и едно питане много се притеснявам, че задържам ВОДА  Embarassed  ръцете и краката са ми страшно подути от няколко дни направо не мога да си свия ръката в юмрук. Една приятелка ми каза че нейна позната имала подобен проблем през бременността и са я вкарали в болница на системи  Cry  и сега ме е страх да отида и на лекар - не ми се лежи в болница ПАК !!! Но утре май ще отида да видиме какво и положението, ако някоя мама е имала подобен проблем моля да ми каже какво са и казали и какво е станало.  Praynig

# 635
Здравейте, ще се включа в напоследък коментираните теми Simple Smile

Козметика- срещнах мнения, че Бюбхен била медицинска козметика. Не е такава. С баткото ползвах измиващ гел и лосион на Бюбхен, не съм доволна, макар като цяло да нямаше кой знае какви проблеми. Доста е агресивна. Дори един Бочко е по-щадящ от нея, макар че никога не бих го ползвала за новороденото си бебе. Тоя път заложих на натурални продукти, купих Веледа от Амазон(тук по аптеките е на ужасяващи цени), излезе ми долу-горе на цената на Бюбхен-а, а е на светлинни години от него.

Раждане - някой питаше за водно раждане. Във Варна такова има в Майчин дом. Аз засега смятам да родя като предния път - нормално с епидурална упойка. Надявам се да имам тази възможност, че бебето още не е заело правилна позиция, но ще си говорим с него, има време. Ужасявам се при мисълта за пълна упойка и коремна интервенция като секциото. Дано не стигам до там! Миналия път родих в 36г.с. Доста рано, но така се случиха нещата. Бебето беше малко, наложи се да постои и в кувьоз... Цедях и носех кърма в болницата, за да не го хранят с АМ. Искрено вярвам, че са му давали кърмата, а не АМ!

Та по отношение помпи и стерилизатор - поради посоченото по-горе ми се наложи да ползвам помпа. Имах ръчна на Авент. Не зная как и дали бих се справила без нея, но имам натрапчивото усещане, че всички проблеми, които имах с бучките и запушванията в гърдите дойдоха от комбинацията "липса на бебе" и "ползване на помпа за кърма". В момента, в който се научих и започнах да цедя на ръка, всичко си дойде на мястото. И запушванията изчезнаха, и гърдите ми се нормализираха. След което кърмих успешно почти към година и половина. Стерилизатор не съм ползвала. Нямам и не искам да имам микровълнова, поради което(макар на някои да им се струва хамалогия) стелиризирах помпата и шишетата на пара в тенджера.
Който иска - нека си купи помпа. Улеснение е. За информация, в Амазон има оферти на ръчна помпа на Авент за ок.19 паунда Peace Аз обаче тоя път такъв разход няма да правя.

Шишета - взех на Авент, както и предния път. Не защото искам да давам АМ, а защото ще е лятно бебе и то, за разлика от баткото, може и да пие вода. Пак от Амазон ги взех, бяха на много прилична цена(под 9 паунда комплекта 2 малки и 2 големи със съответните биберони, четка и залъгалка). Колкото до това, че били канцерогенни - информацията е достъпна за всички. Четете и се информирайте Peace Не вярвайте сляпо на чули-недочули продавачки.

Дрешки - накупих от английските и френски сайтове. Освен това се оказа, че имам запазени бодита и ританки от баткото, а мислех че всичко съм раздала... Освен това една приятелка ми прати от нейния фъстък и... смятам, че за дрехи засега няма повече да мисля. А, не зная дали тук се е завъртял списъка с необходимите неща за едно бебе, но лично на мен, за едно лятно бебе купуването на 20бр. ританки, още толкова бодита, още толкова гащиризони и т.н. е леко пресилено. Вярно, че зависи колко често се пере, но... през лятото всичко съхне бързо, а малките шушулки израстват толкова бързо дрешките!

Прах за пране - видях, че коментирате Тео бебе - ползвала съм го, но за вече пораснало дете. Иначе за новородено пак ще купя израелския прах на Сано. Вярно, скъп е, но така съм преценила. По-нататък ще мина на друг, по-икономичен като цена, но едва ли ще е Тео. Ще се информирам по-натам.

Легло - ще ползваме дървената кошата от баткото. Имаме и преносима, която е почти нова, та за това няма да мисля. Остава само да се сетя на кого дадох кенгуруто и слинга и май съм готова...

Тоя път реших да не оставям за последния момент всичко, каквато грешка направих с първото бебе. Сега ми е доста по-спокойно.

Извинете за дългите излияния, на който не му се чете, да ги скипва Wink
На останалите се надявам да съм била полезна.

Бъдете здрави!

# 636
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Имам и едно питане много се притеснявам, че задържам ВОДА 
Задължително се чуй с лекарката - предполагам ще ти пусне изследвания.
И каквото трябва да се направи, помни, че правиш за бебето  Hug

# 637
syllvi, от какво те е страх? никога не се притеснявай да споделиш некомфорт или смущения с док.
направо още сутринта отивай.
ако задържаш вода може да е вредно и за теб, и за бебо.
дано не е това. изследвания кога са ти правили скоро?
пий повече вода сега и почивай, не се притеснявай, дори и в болница да останеш за ден-два, за добро ще е. дано не се налага.

djuliani, в кой квартал търсиш? как си?
тел. давам ти на МД за отворени врати,
Скрит текст:
на които по-може да я намериш нели маринова- 9172359, 9172375, 9172355
.

много добри новини и мерки от прегледите ви, браво  Hug
дано всичко е наред с всички!

за дишането - наистина ако е нормално раждане, трябва подготовка, поне да си го премислила преди това и да действаш по инстинкт, както на тренировка, тогава не се разсяваш и си по-съсредоточена.
на различните етапи от раждането дишането е различно.
утре ще пиша подробно, че сега отивам да приспивам малката, малко закъсняхме тая вечер...
на мен много ми помогна тая подготовка, главно от книгата Аз съм бременна, от акушер-гинеколог, и от друг док. добре ми беше, дори на една френдка по тел. тя в предродилна зала й давах наставления как да диша, че се беше шашнала и ми се обади, че не може да диша, та й свърши работа, роди нормал.

# 638
jos,ще ми се да е окло Ю.парк или центъра,но вече ми е все тая..

# 639
djuliani, успех с квартирата Praynig
Jos, мерси за инфото за МД Hug
И аз имам проблем с задържането на течности. Имам повърхностни разширени вени..тази вечер установих, че местата с изхвъркнали вени по десния ми крак са повече.даже имам и подкожен кръвоизлив, голямо синъо петно..дано след раждането да успея да вляза във форма Praynig Вече съм плюс 15 кг Embarassed
раждането- не ме е страх от болката..тя се надживява и се забравя като си видиш съкровището..
Скрит текст:
страх ме е от това дали ще бъда реконструирана отдолу както трябва
след първото раждане се оказах по-тясна, две години свиквах с новото си аз ...трудно зарасна, месец не можех да сядам на задника си...
за памперсите- ползвах Pampers и Clever
някой пита и за Биозина- пиех го вечер преди лягане с желязото, че нали помога за усвояването на желязото. Ако е за профилактика 1 на ден, ако нещо ви атакува две на ден..сутрин и вечер.

# 640
reniboro, какво казва док за краката ти? ходи ли на специалист? защо чакаш след раждането?
все пак сме жени, трябва да се поддържаме Wink

аз успях сега да се лакирам, не съм съвсем схваната и си огъвам краката насам-натам още  Mr. Green макар да не правим секс с ММ като хората.
спряла съм и магнезия от две седмици, дано не съм скъсила още шийката, ще видим док какво ще каже.

за дишането - много е подробно натам, опита ми от раждането, как дишах,
който не иска подробности, по-добре да не чете, моля  Hug :

Скрит текст:
след 6-7см разкритие контракциите започват да се усещат по-болезнени, поне при мен усещах и болка.
като дойде контракцията си поемах дълбоко въздух и издишах, гледах да съм спокойна, мислих си за какви ли не странични глупости, ама хубави, наистина нищо общо с раждането, за съвсем далечни неща.
като се надигнеше контракцията и ме стегне кръст, корем, започвах да дишам през носа и да издишам леко, но по-учестено през устата полуотворена.
контракцията преминаваше, имах няколко минути спокойствие, тогава дишах и издишвах много дълбоко и бавно.
след още см разкритие към 8 започнах по време на контракция да дишам повърхностно, не много бързо, според болката, но както куче, през устата и вдишвах, и издишвах.
гледах да се отпускам тогава, не да се стягам, макар да искаш да се стегнеш, не трябва,
така с повърхностното дишане по време на контракцията като се стегне всичко, диафрагмата не пристиска много матката, а и кислородът стига по-бързо до матката при отпусната мускулатура и разширяването ще стане по-лесно, щом не се противопоставяш със стягане на контракцията.
като премине тя - болка няма никаква, тогава гледах да си взема повече въздух и да пестя сили за напъните при самото раждане, изгонване на плода.
след като вече не знаех контакция ли е, почивка ли е, почти еднакви като време сякаш бяха, т.е. имах някаква почивка, но много малка, док видя разкритие повече от 9см, пита ме дали ми се ходи до тоалетната, искам ли да напъвам, казах му, по-скоро извиках да  Crazy
направо в родилната зала вече и така....
на магарето застанах по-седнала, държейки се отстрани за дръжките с коланите, стъпила отстрани на пилоните, почти клекнала, ама малко полегнала.
тогава слушах док и акушерката, която израждаше.
на всяка контракция напъвах по 3 пъти, доакто се надигаше отзад контракцията поемах въздух и издишах 1 път, после като започнеше като поемах въздух, затварях очи и уста, задържах въздуха, напъвах щом ми кажеха, задържах щом кажеха, и за 3 контракции родих бебо, на другия напън плацентата. като напъвах гледах да изтласкам всичкия въздух докрай, защото така и въздухът от дробовете натиска диафрагмата, а тя бута матката.
между контракциите макар да ми се струваха секунди време вдишвах дълбоко и успявах да издишам.
дори док след 2та конктракция 6ти напън ми предложи да си почина, т.е. една контракция да мине, а аз да не напъвам, отказах, предпочитах да напъвам, имах сили и защото при напън не боли.
повърхностното дишане докато ида в родилната много ми помогна.
сега не знам как ще раждам, дано е нормално и всичко да е наред.
хубаво е, че има екип, които и да са и са до теб, и помагат.
с това да пожелая леко раждане на всички ни, независимо секцио или нормално  Hug

# 641
Добро утро, мами Simple Smile Днес тук е едно слънчево и много приятно, след малко ще тръгвам за работа.
Моите обриви и лилави петна май май станаха повече Sad и много сърби, особено като доки каза по телефона да не се маа с нищо докато не ме види.В четвъртък съм на преглед и ще видим какво ще каже, че снощи се притесних дали не е нещо лошо Sad Не знам вече и аз, не съм ходила на кожен лекар, защото исках доки да каже какво да правя.Дано да е само обрив.За килограмите, напрво не ми се говори- не знам какво става, уж не ям супер много и видно не съм станала огромна, дано бебка да си едричка Simple Smile

# 642
  • Някаде там
Добро утро  Grinning
И при нас днес слънцето е напекло рано-рано. Само за разходки. Изобщо не ми се идваше на работа  Cry
Браво за хубавите мерки  Simple Smile
jos, благодаря ти за подробното обяснение. Малко трудно ми се струва за изпълнение, но дано се справя този път като дойде моментът  Praynig  Може ли да ми кажеш как точно се казва книгата и автора.
За покупките - аз мисля да ползвам повечето неща от каката - кошарата, дрешките - каквото може.
Само количка ще трябва да купя, защото старата е доста амортизирана.   

# 643
  • Бургас
Добро утро  Mr. Green

Край няма, сега пък ме боли кракът - едва ходя, нещо ми стана около пръстите на левия крак, но не ми е ясно какво, чак в четвъртък съм на ортопед...

Загледах се в лентичката си, ако не стане някоя ексцесия по-рано и секциото стане по план на 22.04, значи ми остават 42 дни някъде /матеметиката не ми е силна страна, особено рано сутрин  Laughing/ до раждането  Mr. Green Аз си я самоопределих датата, АГ само се съгласи с мен, дано не се налагат промени... Не съм влагала обаче някакви "окултни" изчисления и подобни глупости... някак не ми се струва правилно, не знам. Чета, че често хората си плащат, за да им изчислят "най-добрата" дата за появата на бебчето, на мен нещо не ми допада идеята. Като ме питаха кога искам да бъде, казах просто първата дата, която ми дойде наум /единственото, което гледах да е около 7-10 дни преди термина/.

После ще погледна какво сте писали назад.

Хубав ден ви желая  Hug

# 644
  • София
Аз съм по-нагла от теб и говорихме за 18ти април,стига всичко да е наред на последния преглед на 8ми CrazyГорихме и за миомата,доки каза,че няма да отнеме време и да удължи секциото,ставало бързо Peace

Общи условия

Активация на акаунт