ЕВРОВИЗИЯ - Malmö 2013 (тема 13)

• 26 343
  • 578
  •   1
Отговори
# 240
На мен "Само шампиони" ми звучи фотболско-запалянковски. "Кисмет" не разбирам идеята защо е кИсмет...

Защото "кИсмет"/"кисмат" е арабската дума, от която произлиза кЪсмет.

Kismet

Белоруската песен ми хареса.  Приятна, танцувална, в стил Папаризу и Антик  Simple Smile

# 241
  • tardis
На мен "Само шампиони" ми звучи фотболско-запалянковски. "Кисмет" не разбирам идеята защо е кИсмет...

Защото "кИсмет"/"кисмат" е арабската дума, от която произлиза кЪсмет.

Kismet

Кисмет не би трябвало да е чак толкова странно за западната публика - например Bond имат такова (и то известно) заглавие: http://www.youtube.com/watch?v=v7TCp9cfByc

*

"Само шампиони" трябва доста да я изчистят, за да има шанс. С по-малко фолклорни елементи. Не че не харесвам българския фолклор, но има мярка за всичко, а тук и за този формат, мярката е нарушена. Етноелементите е хубаво само да се загатват, тогава са по-привлекателни.

# 242
  • София
Ми, те ако махнат фолклорните елементи, няма да са Елица и Стунджи! Все едно Кока Кола без кола. Фолклорът и ударните, особено фолклорът е тяхната марка, но нека не е така крещяща като в предложените песни!

# 243
  • tardis
Да де.
С по-малко фолклорни елементи.
Докъдето там могат.  Thinking

# 244
То страшна работа значи, почнахме да сменяме всичко масово наред, даже самите Елица и Стоян. Не я разбирам тази психоза и нерационални приказки. Кисмет с нищо не е по-лоша песен от Шампиони, а в новия си вариант ще звучи още по-силно и внушително. Мисля, че сега е нужно спокойствие за Елица и Стоян, а не някакви драми - те никого не са молили за това. Ако нямате нищо против, те имат възможност да комуникират с хората в БНТ и самостоятелно без нужда от "посредници". Вярно е, че българите не признаваме нищо и никого, освен собственото си его, ама малко уважение към нашите представители, даже от някаква куртоазия няма да е излишно Wink

# 245
  • София
Много нещо си написал, но нищо съществено не казваш. Нямаш аргументи, нито теза.

# 246
Какви аргументи бихте желали да получите по-точно?

# 247
Честит нов аватар! Wink Не си ли свикнал вече, че всяка година е така, хейтъри винаги ще има. Не знам, не знам вече какво може да се направи в България и да не се оплюе. Накрая БНТ да вземе да направи като французите - избира се представител с вътрешна селекция и по някое време се представя песента. И няма драми -  кой какво избрал, какъв бил вота и прочие. Тогава сигурно ще въстанат и против вътрешната селекция. Ето тази година и Холандия избира по този начин, а мисля и Русия - избора не е публичен.

# 248
  • España
Честит нов аватар! Wink Не си ли свикнал вече, че всяка година е така, хейтъри винаги ще има. Не знам, не знам вече какво може да се направи в България и да не се оплюе. Накрая БНТ да вземе да направи като французите - избира се представител с вътрешна селекция и по някое време се представя песента. И няма драми -  кой какво избрал, какъв бил вота и прочие. Тогава сигурно ще въстанат и против вътрешната селекция. Ето тази година и Холандия избира по този начин, а мисля и Русия - избора не е публичен.
Мoephea, това е много добро предложение за избора за следващата година-без публичност,БНТ  си избира участника и песента и точка! Край на драмите! В България,както добре знаем "от футбол,образование ,а както се оказва и от ....Евровизия всички разбираме " и .....за това сме все на тоя хал!
Убедена съм,че Елица и Стоян са талантливи професионалисти и ще направят един стойностен краен продукт! Успех им желая от сърце! Даже съм се навила да ида до Малмо да ги подкрепя! Wink

# 249
Не знам дали сте гледали тези клипове на Кисмет в по-новата си версия от финала (защото има и съществени разлики)

и директно от студиото, където пък звучи в още по-различен вариант Simple Smile

# 250
  • Norge
То страшна работа значи, почнахме да сменяме ...... даже самите Елица и Стоян. ...
Eх че хубава новина! Twisted Evil

И, честно, спокойствието на двамата ми е толкова безразлично, колкото това изобщо е възможно. Да си тананикат и думкат по разни тлаки и междуселски надпявания, нормалната музика да я оставят на онези, които го умеят.

Отношението ми няма нищо общо с хейтърско. А с естетическо.  Peace
Колкото и да си харесвате Красита, Азиси, Софита и ред други, трудно ще обясните катастрофалното представяне на страната през годините. Освен с международната коспирация срещу България, и тук, както и в ред други случаи. Grinning

# 251
  • España
Не знам дали сте гледали тези клипове на Кисмет в по-новата си версия от финала (защото има и съществени разлики)

и директно от студиото, където пък звучи в още по-различен вариант Simple Smile

Вторият вариант от студиото ми звучи по-добре!  Wink И ...аз лично съм от тези,които не са за Шампионите!   Wink

# 252
То страшна работа значи, почнахме да сменяме ...... даже самите Елица и Стоян. ...

Отношението ми няма нищо общо с хейтърско. А с естетическо.  Peace

Радващо е, че в България сме се наредили естет до естета  Simple Smile

# 253

Eurovision Bulgaria , кажете ни има ли смисъл да протестираме за смяна на песента? Има ли такава възможност или вече твърдо сте решили, че ще сте срещу 90% от хората и ще изпратите "Кисмет"? И ще обявите ли в цифри гласуването?

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 20:03 от fencho

# 254
  • в сърцето на един мъж...
Добре де, аз не мога да разбера каква е тая омраза, какво е това чудо??? Никой не ви харесва - ми предложете кой да отиде, напишете песен - след като е от естетична гледна точка, явете се на конкурса да видим какво ще сътворите.
Стоян и Елица са единствените, които са направили нещо до сега - 5то място в крайна сметка е огромен успех. Значи някой там, някъде, някой ги е оценил подобаващо и ги е направил пети. Това не е малко. Ами проявете малко уважение - като не можете да дадете смислено предложение, поне малко намалете истерията Confused
П.С. Аз съм от тези навън, които ужасно много харесват Стоян и Елица и на Евровизията, в която участваха - тук всички ние пуснахме смс-и и плаках и се радвах, защото наистина имаха невероятен успех и излъчване на сцената. Надявам се като едни истински професионалисти, те да повторят, че и да задминат успеха си!

Ето ви нещо красиво - http://www.youtube.com/watch?v=JGCl2hSrafI

Общи условия

Активация на акаунт