СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 768
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, момичета! Моят проблем е малко по - сложен:
Аз съм от Перник и работя в София. За съжаление детенцето не ми го приеха в ясла и то си седи на Перник при баба си. От яслата ми отказват прехвърляне дори до септември. Знаете ли дали това е практика или просто няма начин да се прехвърли? Моля Ви дайте ми съвет, защото не издържам да съм по 5 дни без детенцето си Cry

# 436
  • София
Здравейте, момичета! Моят проблем е малко по - сложен:
Аз съм от Перник и работя в София. За съжаление детенцето не ми го приеха в ясла и то си седи на Перник при баба си. От яслата ми отказват прехвърляне дори до септември. Знаете ли дали това е практика или просто няма начин да се прехвърли? Моля Ви дайте ми съвет, защото не издържам да съм по 5 дни без детенцето си Cry
Това са две различни Общини, няма как да стане прехвърляне.

# 437
Надявах се, че няма да има значение. Все пак благодаря за отговора! Cry

# 438
Даниела, аз не разбрах - детето ти прието ли е или не е прието на ясла в Перник? Ти живееш ли в София или само пътуваш до работа?
Ако живееш тук, защо не си направиш адресна регистрация, после да регистрираш детето в системата и не се опиташ да кандидатстваш направо за ясла тук?
За прехвърляне и аз не си представям как ще стане между две общини.

# 439
Здравейте, предварително се извинявам ако въпросът ми не е за тук, но се надявам някой да помогне. Както и много други деца и моето има 0 шанс да бъде прието в детска градина, живеем в Красно село, просто не ми се коментира Stop  Искам да прегледам опциите около работата на мъжа ми и моля за малко инфо за градините в Манастирски ливади ( ако изобщо има такива, в системата го няма като опция този квартал). Става въпрос за района около Била и Мола на бул. България, частта на Манастирски ливади около Бокар. Благодаря предварително.
Само да отбележа, че Манастирски ливади Изток и Запад, Бокар нямат общински детски градини. Има ЧДГ. И в това е проблемът - от създването и разширяването на кварталите няма детски заведения (има само частни) и всички деца се водят къде? - в "елитните" две ОДЗ-та 7-мо и 2-ро.

# 440
Даниела, аз не разбрах - детето ти прието ли е или не е прието на ясла в Перник? Ти живееш ли в София или само пътуваш до работа?
Ако живееш тук, защо не си направиш адресна регистрация, после да регистрираш детето в системата и не се опиташ да кандидатстваш направо за ясла тук?

Здравей, принудих се да дам детето на ясла в Перник, а на мен ми се налага 5 дни в седмицата да стоя на София и петък вечерта се прибирам да се видим. Адресна регистрация имаме и сме регистрирани, но за момента няма резултати.Кандидатствахме за ясла тук но не ни приеха Sad

# 441
  • София
Ами сега е моментът да опитате пак. Дано да имате късмет.

# 442

Здравей, принудих се да дам детето на ясла в Перник, а на мен ми се налага 5 дни в седмицата да стоя на София и петък вечерта се прибирам да се видим. Адресна регистрация имаме и сме регистрирани, но за момента няма резултати.Кандидатствахме за ясла тук но не ни приеха Sad
Аха, разбрах - ами освен да опитате пак сега за от септември - късмет!
Много е гадно да си далече от детенцето си Sad

# 443
Виждам в системата, че за определени детски градини местата по социален критерии ще останат незаети на първо класиране. На второ класиране директорката ли пак решава дали да ги пусне или автоматично се прехвърлят към местата по общата опашка?

# 444
  • София
Прехвърлянето на свободните места от социалната опашка става още  във втори етап на 1во класиране.

# 445
Прехвърлянето на свободните места от социалната опашка става още  във втори етап на 1во класиране.
Т.е ако съм разбрала правилно (открих го в правилата къде е обяснено) първо класират всички от социалната група и всички негранични от общата опашка, ако останат места от социалната група ги прехвърлят към общата опашка, теглят жребии за граничната група от общата опашка, обявяват класиране и чак тогава пускат второ класирана за което можеш да си променяш желанието.

# 446
класират желаещите от социалната опашка и ако останат свободни места ги прехвърлят към общата опашка
при така образуваните свободни места започва класиране от общата опашка

пример: има 10 места за социалната опашка и 20 места за общата. класират се 5 деца по социални критерии. останалите 5 места се прибавят към 20-те на общата опашка и от нея се класират 25 деца... в зависимост от кандидатстващите се образува или не гранична група  Simple Smile

# 447
  • София
Т.е ако съм разбрала правилно (открих го в правилата къде е обяснено) първо класират всички от социалната група и всички негранични от общата опашка, ако останат места от социалната група ги прехвърлят към общата опашка, теглят жребии за граничната група от общата опашка, обявяват класиране и чак тогава пускат второ класирана за което можеш да си променяш желанието.
Да. 1вото класиране преминава на два етапа. Незаетите места от социалната опашка се прехвърлят към общата (на втория етап на 1вото класиране).
Преди второто класиране (18.05.) ще имате време за промяна реда на желанията.

# 448
Здравейте , искам да попитам
1.След като веднъж регистрирам детенце в системата , имам ли право да го отрегистрирам ако се реша за частна детска градина или родит.колектив? Регистрацията може да стои в системата, да не кандидатствате, детето да ходи на частна градина и т.н.
2.След като си подредя градините за класирането, после мога ли да избирам други градини в хода на процедурата. - Размествания и добавяне на нови градини правите само до 1во класиране. Ако добавите градина след 1вото класиране входящият номер ще е различен.
3.Мога ли да променя адреса на таткото-защото му предстои смяна на док. - И тук като горе, промени до 1вото класиране.

само една поправка по казаното в точка 2 - вече няма значение кога ще добавиш нова градина, защото няма входящи номера. премахнаха ги за да се изключи фактора време. просто кандидатстваш само за градини, които са добавени в профила като кандидатури

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 16:14 от AnMary

# 449
Мерси за отговорите Grinning

Казвате "За да се изключи фактора време" -само това ли е различното от предходните години.Може ли да ми кажете накратко какво е различното от стария начин на кандидатстване.Малко съм нахална но темите са доста и нямам възможност всичко да изчета.
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт