СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 776
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
  • sofia
Здравейте!    bouquet
Сега започвам да чета за детските ясли и ми е каша в главата.

Имам въпрос - когато спадаме към гранична група, как се попълват оставащите свободни места? На случаен принцип или?

За граничната група се генерират случайни номера. Децата се подреждат от най-малкото към най-голямото генерирано число. Ако например има 10 останали свободни места за граничната група, влизат първите 10.

Мерси!  bouquet
Значи е изцяло на късмет и не зависи от други фактори..

# 61
Здравейте майчета, благодарности на всички които отделят от времето си да помагат и изясняват обстоятелства на останалите по тези важни въпроси   bouquet
Аз имам следния въпрос, свързан с приема в самостоятелните детски ясли:
Ако единият от родителите работи на две места, едното от които е граждански договор, но точно то е в района на детската ясла, полагат ли се за тази работа 0.1 точки за месторабота от допълнителните критерии? Как се отразява това в системата? Извършва ли се проверка или това се удостоверява само с бележка пред директорката? Мисля, че това е един доста интересен въпрос..

# 62
  • София
Здравейте отново, тази точка по К5 става все по=странна. Броят месеци на посещение се отчита към момента на записване? Как става по-точно това, как можем да я ползваме при кандидатстване, като се отчита към момента на записване, не го разбирам? Начислява се и после не те записват, ако междувременно си отписал детето ли?
За да се начисли 1 точка за ясла, условието е 6 месеца преди класирането да има посещение в ясла. Те може и повече да са, но към момента на класирането трябва да са минимум 6. Отчитането става автоматично в системата, защото те имат вече данни за яслите. Не разбирам за какво записване и отписване пишеш? Дори не е необходимо да се отписваш от яслата, преди септември, когато детето ще тръгне в градината.

# 63
  • София, България
за набор 2011, ако нямаме голям шанс за втора яслена група за септември, можем ли да се включим в някое от текущите класирания за първа яслена група - къде може да се види има ли места  newsm78
До колкото зная е възможно кандидатстване с по-голям набор за деца, родени януари. За кандидатстване с по-малък набор, не съм чувала до сега, а пък ако се допуска, то ще е само за деца, родени през декември.

Не става въпрос за кандидатстване с по-малък набор - нашите наборчета в момента са 1-ва яслена група, но ние не кандидатствахме миналата година. Дали може да се наместим при тях с някое от текущите класирания  newsm78

# 64
В системата пише:" Самоосигуряващите се родители при записване трябва да представят копие от платежно нареждане за  внесените осигурителни вноски най-малко 6 (шест) месеца преди заявяване на предимство в ИСОДЗ или данъчна декларация, заверена в НАП."
Наистина съм объркана.
Служебните бележки се вадеха Май.
Но дори да направим че фирмата има дейност и почнем да внасяме осигуровки дали няма да искат 6 мес.

# 65
  • София, България

Искам да попитам защо едно дете е във списъка със социални критерии а и във списъка с общи критерии.Егати тези деца имат 2 шанса за една градина като са в двата списъка !
Недай така, видя ли за какво се дават соц. точки - сираци, полусираци, родител/дете с ТЕЛК?
В общата опашка тези деца са без соц. точките и като цяло нямат шанс. Благодаря за тия точки...
Само соц. точките за многодетни ми харесват Simple Smile

newsm10

според мен пък политиката със социалните точки е тъпо измислена - така се зарадвах, че няма да имаме проблеми, а се оказва, че сигурно пак ще увиснем и дори и с 10 точки няма да се класираме, защото квотата е по-малка  Crossing Arms Защо трябва да е 40 на 60 - щом са измислени социални критерии, значи "социалните" деца трябва наистина да са с предимство - и трябва да влязат всички. Несправедливи са точките за бабите и дядовците - ако се махнат те, ще има място и за социалните деца и за останалите. Според мен трябва да има допълнителна точка - и от 0.1, а не цяла за внучета и деца на персонала САМО на градината в която се кандидатства. Защо трябва да има предимство дете, чиято баба работи в една градина, ако то ще учи в друга градина? Не виждам логика  newsm78

# 66
  • София
Някой знае ли сега обявените места по градините кога ще се 'раздават'!?

# 67
paulieM , благодаря. Значи да добавям и яслите от Младост Simple Smile

# 68
  • София
Знаем, знаем, ама не казваме.  smile3521

# 69
paulieM , благодаря. Значи да добавям и яслите от Младост Simple Smile
До колкото си спомням, много малко ОДЗ-та в Младост(там чисти ясли няма) бяха включили критерия за месторабота , поне миналата година беше така- с една дума нямаше никакъв смисъл да кандидатстваме в Младост, при условие че не живеем там.Както и да е - разгледай, може да се е променило нещо.

# 70
Знаем, знаем, ама не казваме.  smile3521
Защото сте лоши ли?
Тази първа страница е за четене, не за прескачане!

# 71
  • sofia
Да ви питам в кой район се води сградата на Хюндай срещу Арената в Бизнес парка? Като е от другата страна на околовръстното Младост ли е или друго?

# 72
  • София
за набор 2011, ако нямаме голям шанс за втора яслена група за септември, можем ли да се включим в някое от текущите класирания за първа яслена група - къде може да се види има ли места  newsm78
До колкото зная е възможно кандидатстване с по-голям набор за деца, родени януари. За кандидатстване с по-малък набор, не съм чувала до сега, а пък ако се допуска, то ще е само за деца, родени през декември.

Не става въпрос за кандидатстване с по-малък набор - нашите наборчета в момента са 1-ва яслена група, но ние не кандидатствахме миналата година. Дали може да се наместим при тях с някое от текущите класирания  newsm78
В календара на страницата на детските градини или от първа страница на темата можете да се ориентирате кога и какви класирания се провеждат.

# 73
  • София
дa ви следя...

# 74
 v_spasova  bouquet Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт