СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 853
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
  • София
И пак да си повторя моя въпрос - защо няма текущи класирания за набор 2010 и 2011  newsm78
Такъв е регламента - обявяват се местата за следващата кампания и малките набори ги спират от текущите класирания.

Ако има повече места, отколкото кандидати в социалната опашка, тези бройки кога се прехвърлят в общата, преди първото класиране ли?
Социалните деца присъстват и на социалната и на общата опашка. В социалната децата са със социалните си точки, в общата само с общите си точки.
Първото класиране се провежда на два етапа. Стъпка 1: Класиране на социалните и общите опашки според квотата; Оставащите свободни места от социалните опашки и от общите опашки се събират. Стъпка 2: Класиране на оставащите свободни места само с една обща опашка.
Некласираните социални деца участват на втора стъпка в първото класиране само с общите си точки, т.е. на общо основание.

dessia, той алгоритъма си е доста сложен. Даже не помня дали в подробности е обясняван. Но като цяло - системата успява да хване случая когато детето влиза по 1-во желание в градина А и да махне кандидатурите му от градните В, С и т.н.

# 211
В някои ОДЗ има бройки в графа текущо незаписани, тези бройки ще се прехвърлят ли към общата опашка и кога?

Ако има повече места, отколкото кандидати в социалната опашка, тези бройки кога се прехвърлят в общата, преди първото класиране ли?

Текущо незаписани има за наборите, за които все още има текущи класирания. Оставащите места от социалната опашка се прехвърлят в общата по време на първо класиране.

Конкретно за 115 ОДЗ Надежда, набор 2011 г., има 1 бр. незаписали се.

Какви текущи класирания има сега за този набор  newsm78 .

# 212
Стъпка 2: Класиране на оставащите свободни места само с една обща опашка.
Некласираните социални деца участват на втора стъпка в първото класиране само с общите си точки, т.е. на общо основание.

v_spasova, мерси за отговора, дано няма грешки от системата  Wink
А по въпроса за социалните опашки, ако разбирам правилно- ако няма кандидати /достатъчно/ на социалната опашка, тези свободни бройки още на първо класиране се разпределят в общата опашка! /където разбира се участват децата от соц. опашката но без предимставта по соц. критериите/. 
 bouquet

# 213
Правилно ли съм разбрала, че ако към момента на класиране съм безработна, то това намалява общия брой точки с една, но не лишава децата от правото да посещават ясла изобщо  Thinking

# 214
Някой може ли да каже защо 17 ЦДГ Надежда в Младост няма места за 1ва група 2010, вместо това е обявило 20 места за яслена група 2011?!?

В момента повечето ОДЗ-та в Младост са обявили нулев прием за 1ва група 2010. В допълнение на това ЦДГ обявява също нулев прием за 2010 за сметка на ясленчета, които могат да кандидатстват и в ОДЗ. Изобщо местата за 1ва градинска група са много по-малко от тези за яслите, а 2010 има родени много повече деца, за които това е последното класиране!

В район студентски ситуацията е още по трагична - 26 места за 2010 срещу 168 за 2011  ooooh! ooooh!

# 215
Някой може ли да каже защо 17 ЦДГ Надежда в Младост няма места за 1ва група 2010, вместо това е обявило 20 места за яслена група 2011?!?

В момента повечето ОДЗ-та в Младост са обявили нулев прием за 1ва група 2010. В допълнение на това ЦДГ обявява също нулев прием за 2010 за сметка на ясленчета, които могат да кандидатстват и в ОДЗ. Изобщо местата за 1ва градинска група са много по-малко от тези за яслите, а 2010 има родени много повече деца, за които това е последното класиране!

В район студентски ситуацията е още по трагична - 26 места за 2010 срещу 168 за 2011  ooooh! ooooh!
Да, и аз се чудех защо ЦДГ ще обявява места за яслена група, при положение, че в ЦДГ-тата по принцип такива не трябва да има. Освен, ако, може би, не е в процес на преобразуване?
Набор 2010 ми се струва ужасно прецакан тази година.

# 216

Да, и аз се чудех защо ЦДГ ще обявява места за яслена група, при положение, че в ЦДГ-тата по принцип такива не трябва да има. Освен, ако, може би, не е в процес на преобразуване?
Набор 2010 ми се струва ужасно прецакан тази година.

Миналата година беше прецакан в полза на набор 2009та, което беше разбираемо. Ама сега в полза на ясленчетата  Crazy

# 217
  • София
А по въпроса за социалните опашки, ако разбирам правилно- ако няма кандидати /достатъчно/ на социалната опашка, тези свободни бройки още на първо класиране се разпределят в общата опашка! /където разбира се участват децата от соц. опашката но без предимставта по соц. критериите/. 
 bouquet
Аха, да точно.

Правилно ли съм разбрала, че ако към момента на класиране съм безработна, то това намалява общия брой точки с една, но не лишава децата от правото да посещават ясла изобщо  Thinking
Да - не се дава точка на безработен родител, но детето може да посещава ясла/градина, стига да го приемат. Само дето с 1т. по-малко, ако няма някакви други предимства, класирането ще е почти невъзможно, за съжаление.

А за това 17 ЦДГ Надежда - освен наистина да го преобразуват и да правят там и яслена група...

# 218
Здравейте, и аз имам един въпрос, моля да ме извините, ако вече е коментиран - как става класирането, когато за едни и същи места се конкурират повече деца с един и същи брой точки - по време на подаване на кандидатурите, на случаен принцип, с теглене на чоп или как става?

# 219
Здравейте, и аз имам един въпрос, моля да ме извините, ако вече е коментиран - как става класирането, когато за едни и същи места се конкурират повече деца с един и същи брой точки - по време на подаване на кандидатурите, на случаен принцип, с теглене на чоп или как става?
Въпросът е разяснен на 1 стр., както и тук. Накратко - формират гранична група, на която се теглят случайни номера!

# 220
Добре, ами ако за 1 място се борят 2 близначета и 2 други деца, и на жребии изтеглят едното близначе, второто близначе влиза ли автоматично, въпреки това, че мястото е 1?

# 221
Добре, ами ако за 1 място се борят 2 близначета и 2 други деца, и на жребии изтеглят едното близначе, второто близначе влиза ли автоматично, въпреки това, че мястото е 1?
Да, влизат и двете близначета!

# 222
  • София
Да, влизат и двете близначета!
2-рия близнак ще влезе, но ще е на допълнително отпуснато място. Няма да заеме място на друго дете.

# 223
 silvanchence Миналата година за яслата бяхме 3 деца/ моите 2 и още 1 дете/за 2 места и приеха и трите деца.Близнаците се броят за едно място според мен Joy

# 224
Какво прецакване на набор 2010 - в 2 от трите ясли в нашия квартал ситуацията е идентична и както следва:

2012 - общо 10 места....чакащи 40 деца на общата опашка с точки до 8.0 и първо желание
2011 - общо 45 места.....чакащи 72 деца на общата опашка  с точки до 8.0 и първо желание
2010 - общо 64 места....чакащи 24 деца на общата опашка  деца с точки до 8.0 и първо желание

Посочвам общите места, а реално те са много по-малко защото 40% отиват за социалната опашка.....просто нямам думи...

Общи условия

Активация на акаунт