СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 941
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Моя въпрос е следния след като на първо класиране се запълват свободните места останалите класирания,за какво са-само напразви надежди ли ни дават? newsm78

# 496
  • Beyond the Frontiers
Моя въпрос е следния след като на първо класиране се запълват свободните места останалите класирания,за какво са-само напразви надежди ли ни дават? newsm78

На практика - да, на теория, ако някое дете не се запише, мястото остава за второ класиране.

# 497
  • София, Люлин-8

На практика - да, на теория, ако някое дете не се запише, мястото остава за второ класиране.

И не само на теория, а и на практика почти винаги овисват по 2-3 места от първо класиране и остават за второ.  Simple Smile

Кой не сколасал с документи кой си писъл критерии дето не може да ги изпълни и т.н. и така остават места и за второ класиране.
Виж вече с трето и четвърто си е умряла работа  Sad

# 498

а за шанса е по сложно - трябва да видиш колко деца са в социалната опашка и за колко места, колко от тях са с първо желание, колко от тях не са с първо, но няма да бъдат приети по тяхното първо,
А това конкретно как се проверява. Не виждам в системата линк към всички желания на конкретно дете. Освен да пуснеш в гугъл всяко име поотделно и да видиш какво му е първото желание newsm78?

# 499
Здравейте на всички!
Моля, някой да ми обясни защо в съобщение на ИСОДЗ от 19.11.2012 се обявяват места в ЦДГ за набор 2010  при условие, че в системата ми беше забранено да добавям ЦДГ по това време като желание и официалното обявяване на местата стана на 25.02 2013 година . Нали текущите класирания са за набори 2009, 2008 , 2007???  newsm78
Ето го съобщението:

Новини и съобщения
19.11.2012 Увеличение на свободни места за класирането на 24.11.2012 г.
По искане на директорите увеличаваме свободните места за следващото класиране (24.11.2012 г.) в следните градини:

2 ОДЗ Звънче
Набор 2007: 1 място

97 ОДЗ Изгрев
Набор 2009: 3 места

47 ОДЗ Незабравка
Набор 2010: 2 места
Набор 2009: 2 места
Набор 2007: 3 места

75 ОДЗ Сърчице
Набор 2011: 2 места
Набор 2009: 1 място

49 ОДЗ Радост

83 ОДЗ Славейче
Набор 2010: 4 места

91 ОДЗ Слънчев кът
Набор 2006: 1 място

76 ОДЗ Сърничка
Набор 2007: 1 място

120 ОДЗ

95 ОДЗ Омайниче
Набор 2010: 1 място
Набор 2008: 1 място

176 ОДЗ Зорница

97 ОДЗ Изгрев - филиал с.Долни Лозен

90 ОДЗ Веса Паспалеева - филиал ул. Бял люляк 19
Набор 2011: 2 места

178 ОДЗ Сребърно Копитце - филиал
Набор 2008: 2 места

110 ЦДГ Слънчева мечта - филиал

17 ЦДГ Надежда
Набор 2010: 20 места  #Crazy

110 ЦДГ Слънчева мечта

4 ЦДГ Слънчо

179 ЦДГ Съюз 33
Набор 2007: 2 места

174 ЦДГ Фют

124 ЦДГ
Набор 2008: 3 места

2 ЦДГ
Набор 2010: 7 места  #Crazy

179 ЦДГ Съюз 33 - филиал с. Доброславци

21 ЦДГ Ежко-Бежко

12 ЦДГ филиал

Екип ИСОДЗ

# 500

а за шанса е по сложно - трябва да видиш колко деца са в социалната опашка и за колко места, колко от тях са с първо желание, колко от тях не са с първо, но няма да бъдат приети по тяхното първо,
А това конкретно как се проверява. Не виждам в системата линк към всички желания на конкретно дете. Освен да пуснеш в гугъл всяко име поотделно и да видиш какво му е първото желание newsm78?

ами с чичко гугъл не всеки път става  Rolling Eyes просто проверяваш градините от района, после по другите райони докато намериш по горните му желания и шанса му да влезе на другото място за да освободи място при вас  Flutter

# 501
  • София
geritta2002, в 17 ЦДГ Надежда най-вероятно става дума за нова група. Може да е преобразуване, аз лично нямам представа.

От страницата на градината
Цитат
Стратегията за деинституализация и реформиране на Домовете за деца без родители даде възможност от януари 2013г към детското заведение да се открият 3 нови групи, отремонтирани и обзаведени по съвремен и близък до децата интериор.
Едната група явно е била за набор 2010.

# 502
  • София
Някой може ли да ми обясни по-подробно процедурата по т.2.2.4. Как става записването? какви документи за нужни? Кой решава дали и кога да бъде записано детенцето?

# 503

Синът ми го приеха на 2ро класирене в ДЯ  Peace

# 504
Имам питане, ако някой може да отговори ще съм много благодарна, чета ги тези критерий, но там има противоречиви изречения, даже мисля да отида на място в градината за да питам как стоят нещата. Аз и таткото сме със постоянен адрес в София, но моя е в една община неговия в друга, може ли да се възползваме за допълнителната 0.1 точка по местоживеене като там пише поне на едната лична карта адреса да е такъв какъвто сме посочили в системата. Притеснява ме следващото изречение :" местоживеенето да е в исканата община"

# 505
  • София, Люлин-8
А някой може ли да ми обясни това:

Цитат
7. Здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар – оригинал;

8. Имунизационен паспорт или писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005 г. на Министерството на здравеопазването за имунизациите в Република България - оригинал.

Защо е необходимо да се дава и картона в оригинал и писмо при положение, че в картона са записани, всички имунизации на детето?  newsm78

И още нещо като малката в момента посещава СДЯ, то картонът й е в градината. Възможно ли е да се даде ксерокопие на картона и оригинал на посмото с имунизационният статус на детето?
Пък като търъгне от септември в новата градина да си занеса вече оригинала на картона.

# 506
  • София
Здравно-профилактичната карта не е картон, т.е. това са две корици, които се попълват от ЛЛ преди началото на всяка учебна година.
Независимо, че в СДЯ детето има картон за детската градина (за новата учебна година) се изисква нов.
Това се прави в началото на всяка учебна година. При учениците е същото.

# 507
  • София
albena_stankova , ти си в община А, а мъжът ти - в община Б.
Градина Х е избрала критерия за местоживеене, които гласи:
Семейството живее на територията на административния район на детската градина (Б)

Преценявате, че имате по-добри шансове в тази градина в община Б и пишете адреса от община Б в профила на детето.  Това го попълвате в 'Адрес на семейството / Район на семейството'
После адреса от община Б тр. да го докажете или с лична карта, или с бланка/удостоверение за настоящ адрес.

romanol, искат си ги. И тази карта, различна от картона, се подава всяка година. Лекарят ще ги издаде тези докс.
А като се разделите окончателно с яслата, те ще ви дадат картона, който е бил при тях и ще го занесете в новата градина.

# 508
  • София, Люлин-8
Я пък сега ново 20  newsm78
Миналата година само попълнен картон ми искаха  и писмо от ЛЛ #Crazy
Добре че го разбрах овреме, а не после да остана неприятно изненадана.
Това чудо откъде мога да си го закупя предполагам, че по книжарниците го има, или от регистратурата на поликлиниката?
Мерси за отговорите   bouquet

# 509
  • София
Ако има книжарница в самото ДКЦ, както е във 22-ро на Плиска, там ги има. Иначе по книжарниците, но тези, които продават разни бланки, удостоверения и подобни бумаги.
На 1-ва страница има картинка на здравно-профилактичната карта.

Предполагам, че си подала и нея заедно с изследванията на малката, просто не си спомняш.
При тръгването есента - освен контактната бележка и изследвания за паразити, педи ни даде и такава карта, без да се налага да напомням.

Общи условия

Активация на акаунт