СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 889
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
  • софия
моят въпрос е следният:и двамата родители имаме постоянен адрес в София,но аз имам и настоящ адрес в друг район където шанса за прием е по голям и ще кандидатстваме за този район,нужно ли е и бащата да вади такъв настоящ адрес или само моето удостоверение ще е достатъчно като доказателство,благодаря Ви.

Не. Ние бяхме така миналата година  Peace Детето го приеха даже  Laughing
Този път пък изобщо никой от двама ни няма да се води в района, в който кандидатстваме.
а как ще докажете адресна регистрация за този район или няма да ползвате доп.точка,ако са я приели от детското заведение,де Simple Smile

# 481
моят въпрос е следният:и двамата родители имаме постоянен адрес в София,но аз имам и настоящ адрес в друг район където шанса за прием е по голям и ще кандидатстваме за този район,нужно ли е и бащата да вади такъв настоящ адрес или само моето удостоверение ще е достатъчно като доказателство,благодаря Ви.

Не. Ние бяхме така миналата година  Peace Детето го приеха даже  Laughing
Този път пък изобщо никой от двама ни няма да се води в района, в който кандидатстваме.
а как ще докажете адресна регистрация за този район или няма да ползвате доп.точка,ако са я приели от детското заведение,де Simple Smile

Няма да доказваме, имаме достатъчно точки и без нея  Peace
Иначе родителите ми живеят срещу ДЗ и най-лесно мога да си направя временна регистрация, но не виждам смисъл.

# 482
Моят въпрос е за децата с хронични заболявания. Как се регистрират те в системата?

# 483
"К1. Постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община"

Това означава ли, че всеки може да се премести преди класиранията където си поиска, без адресът му по лична карта да се променя?

# 484
  • София

Това означава ли, че всеки може да се премести преди класиранията където си поиска, без адресът му по лична карта да се променя?
Ахам  Peace Приниципно е така.
Само че в повечето общини вече искат съгласие на собственика + нотариален акт. Т.е. не е само да отидеш и да попълниш заявление, че искаш да се рег-неш на даден адрес и те да ти издадат бележката за настоящ адрес.

# 485
  • Beyond the Frontiers

Да, стига да може да го докаже със съответните документи.

# 486
Момичета помагайте,
мъжът ми започна частен бизнес с регистрация на фирма на негово име, на която е управител с адрес където живеем. Предстои ни кандидатстване в детска градина и съответно него как да го запиша като :
1. работещ на трудов договор или договор за управление
2. самоосигуряващ се ( едноличен търговец, свободна практика)
Фирмата е ЕООД.

# 487
  • София
shushy66, май ще влезе в графа самоосигуряващи се  newsm78
Виж тук - http://www.midora.bg/documents.aspx?id=315
Но си признавам, че не съм сигурна - просто ми стана интересно и се поразтръсих в гугъл.

А според това - май може и по договор за управление. Но вече ще зависи какво е подадено като декларации в НАП?

Имай предвид, че за самоосигуряващите се вече има уточнение, че се иска платежно нареждане или данъчна декларация за период най-малко 6 месеца преди записване на детето.
За трудов годовор/договор за управление - не е поставян срок. Коментираше се това няколко поста по-назад.

Последна редакция: чт, 07 мар 2013, 15:32 от v_spasova

# 488
Мерси за отговора но той фирмата я регистрира миналият месец преди това беше на трудово договор при работодател и в такъв случай как да предоставя данъчна декларация или платежно нареждане за 6 месеца назад ?

# 489
Ми освен да си издаде сам на себе си служебна бележка, че се води на работа във фирмата  Peace
Пък ако не се води да се заведе  Wink

# 490
  • София
shushy66, тогава - бележка, че преди това е бил на трудов договор към фирма Х и бележка за самоосигуряване към новата фирма.
И не пречи и да питаш и в обратна връзка  Peace

# 491
  • София
Момичета помагайте,
мъжът ми започна частен бизнес с регистрация на фирма на негово име, на която е управител с адрес където живеем. Предстои ни кандидатстване в детска градина и съответно него как да го запиша като :
1. работещ на трудов договор или договор за управление
2. самоосигуряващ се ( едноличен търговец, свободна практика)
Фирмата е ЕООД.

Ха, не можеш да си представиш с този уж простичък въпрос в какви дебри навлизаш на търговското и осигурителното право със заложени капани като за слонове Simple Smile
Управителят на ЕООД, когато е и собственик на капитала и не получава заплата за управлението, е самоосигураващо се лице: т. 2 при теб.
Ако е управител със сключен договор за управление и получава заплата - тогава е т. 1.

По отношение на 6-те месеца изискван срок за самоосигуряващите се - не виждам какъв проблем може да има, след като представи служебна бележка от предишния си работодател - например за 2012 и за ян-февр 2013 и платени вноски като самоосигуряващ се за март-април 2013 (ако детето е прието на I класиране в края на април). В крайна сметка не целият живот се върти около кандидатстването в детска градина - има и такива хипотези, хората си сменят работодателите, започват собствен бизнес, остават без работа...
Във всеки случай тези 6 месеца са сложени да не би някой безработен да плати осигуровки като самоосигуряващо се лице (което, честно, не знам как ще стане - не може на всеки, на когото му хрумне, да иде в НАП и да стане самоосигуряваащо се лице - трябват основания за това, изброени в КСО) примерно за 1 месец и да излъже най-подло системата за детските градини и да се възползва от 1 допълнителна точка  Mr. Green Пък като приемат детето, пак да си е безработен.

# 492
Въпросът ми е следният /може и глупав да ви се стори / : Какво означава- Текуща възможност 40 , общ ред 19, свободни места 21? В крайна сметка колко деца ще се приемат и как да определя какъв ни е шансът с 8.1т. за прием
Предварително ви благодаря !

# 493
Въпросът ми е следният /може и глупав да ви се стори / : Какво означава- Текуща възможност 40 , общ ред 19, свободни места 21? В крайна сметка колко деца ще се приемат и как да определя какъв ни е шансът с 8.1т. за прием
Предварително ви благодаря !

текуща възможност означава, че толкова деца може да посещават градината
общ ред означава, че толкова деца ще се прехвърлят от по ниска група
свободни места означава, че толкова ще бъдат новоприети

а за шанса е по сложно - трябва да видиш колко деца са в социалната опашка и за колко места, колко от тях са с първо желание, колко от тях не са с първо, но няма да бъдат приети по тяхното първо, колко от общата опашка са с повече точки от вас, кои по ред са техните желания, каква е вероятността да бъдат приети на друго място, колко са с вашите точки и т.н
ако искаш дай на лс данни за детето и района на кандидатстване за да бъда по конкретна  Simple Smile

# 494

Цитат
а за шанса е по сложно - трябва да видиш колко деца са в социалната опашка и за колко места, колко от тях са с първо желание, колко от тях не са с първо, но няма да бъдат приети по тяхното първо, колко от общата опашка са с повече точки от вас, кои по ред са техните желания, каква е вероятността да бъдат приети на друго място, колко са с вашите точки и т.н
ако искаш дай на лс данни за детето и района на кандидатстване за да бъда по конкретна  Simple Smile
[/quote]
Писах Ви вече , много ще Ви бъда благодарна , ако ми помогнете /ориентирате понеже изобщо не ми е ясна тази система , а трябва да се върна на работа

Общи условия

Активация на акаунт