СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 860
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Здравейте,
Интересувам се как се доказва месторабота след като не е задължително да се укаже адреса на регистрация на фирмата  newsm78

# 466
Здравейте,
Интересувам се как се доказва месторабота след като не е задължително да се укаже адреса на регистрация на фирмата  newsm78

При записване на детето, трябва да се представи следният документ:
Служебна бележка - Служебната бележка трябва да бъде с мокър печат, изходящ номер, ЕИК (Булстат) на работодателя, име и подпис на длъжностно лице - управител, изп. директор или главен счетоводител. Трябва да бъдат указани длъжността, дата на постъпване и адрес на месторабота (не на регистрация на фирмата).

# 467
  • София
...
Детското заведение може да определи повече от един административен район - това е районът в скобите, но на практика май не го правят. Това е възможност за ДЗ, а не за родителите.
Единични бройки са, но има такива градини - 23 ОДЗ

# 468
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,

Служебна бележка - Служебната бележка трябва да бъде с мокър печат, изходящ номер, ЕИК (Булстат) на работодателя, име и подпис на длъжностно лице - управител, изп. директор или главен счетоводител. Трябва да бъдат указани длъжността, дата на постъпване и адрес на месторабота (не на регистрация на фирмата).

Интересно ми е например търговските представители, какъв район да посочват.
Реално, ако работодател се съгласи да ви издаде бележка там, където ви е удобно, шапка на тояга. А ако работя от вкъщи дистанционно?

# 469
  • София
Здравейте,
Интересувам се как се доказва месторабота след като не е задължително да се укаже адреса на регистрация на фирмата  newsm78

Интересно ми е например търговските представители, какъв район да посочват.
Реално, ако работодател се съгласи да ви издаде бележка там, където ви е удобно, шапка на тояга. А ако работя от вкъщи дистанционно?

Да, нещо подобно и аз имах впредвид. В крайна няма как да се провери на 100 %, а и самоосигуряващите се лица и ЕТ-тата могат да си издадат бележка с каквото им е удобно Simple Smile

# 470
  • София, Люлин-8
Здравейте,

Аз имам едно бързо въпросче  Simple Smile
Какво значение има датата на постъпване при положение, че законово не е регламентиран срок в който да си бил осигурен във въпросната фирма (както е при самоосигуряващите се например 6 месеца). И два дена преди класирането да си назначен не би следвало да има разлика.  newsm78

ПС: Миналата година като приемаха малката в СДЯ-то, нито на моята бележка нито на мъжа ми имаше дата на постъпване.

# 471
  • София
ох Thinking и аз имам бързи въпросчета.Мисля го ,мисля го и зациклям ooooh!
1.В какъв времеви период протичат стъпките при първото класиране когато има гранична група и се налага жребии.Примерно гранична група от 8.1 точки-чакаме за жребии и с първо желание за тази ясла.В друга ясла сме с 7.1 точки по втори желание и на първо класиране дори можем да бъдем приети.
Как ще изчака системата жребия за първото ни желание,за да може евентуално да ни класира по второто?
Не знам дали се разбира Embarassed

2.Ако таткото има две местоработи,коя от двете трябва да посоча?

Благодаря ви момичета  bouquet

# 472
ох Thinking и аз имам бързи въпросчета.Мисля го ,мисля го и зациклям ooooh!
1.В какъв времеви период протичат стъпките при първото класиране когато има гранична група и се налага жребии.Примерно гранична група от 8.1 точки-чакаме за жребии и с първо желание за тази ясла.В друга ясла сме с 7.1 точки по втори желание и на първо класиране дори можем да бъдем приети.
Как ще изчака системата жребия за първото ни желание,за да може евентуално да ни класира по второто?
Не знам дали се разбира Embarassed

2.Ако таткото има две местоработи,коя от двете трябва да посоча?

Благодаря ви момичета  bouquet

1. системата не чака - тегли жребия в първата - ако сте приети елиминира всички останали желания. ако не сте приети - класира следващата градина и ви приема или не там. ако погледнеш логовете ще видиш че цялото класиране за всички градини става за 10-20 мин ако е такова голямо като първото
2. посочваш тази която те устройва и за която си сигурна, че ще му издадат бележка за да можеш да докажеш после декларираното

# 473
  • София
Ако в дадена градина не се запълнят местата по соц. критерии,могат ли да освободят местата за децата от общата опашка?

# 474

Аз имам едно бързо въпросче  Simple Smile
Какво значение има датата на постъпване при положение, че законово не е регламентиран срок в който да си бил осигурен във въпросната фирма (както е при самоосигуряващите се например 6 месеца). И два дена преди класирането да си назначен не би следвало да има разлика.  newsm78

ПС: Миналата година като приемаха малката в СДЯ-то, нито на моята бележка нито на мъжа ми имаше дата на постъпване.

Според мен не е нужна датата, на примерния текст на първа страница го няма, а и не са ни я искали, като записвах малкия на ясла миналата година  Peace
Принципно нищо не пречи и да фигурира, въпрос на избор.

# 475
Ако в дадена градина не се запълнят местата по соц. критерии,могат ли да освободят местата за децата от общата опашка?

Да, тези места се запълват от децата от общата опашка. На 2ро класиране опашката е само една.

# 476
Свободните места от социалната опашка се прехвърлят на общата още в първата стъпка на първото класиране.

# 477
  • София, Люлин-8

Според мен не е нужна датата, на примерния текст на първа страница го няма, а и не са ни я искали, като записвах малкия на ясла миналата година  Peace
Принципно нищо не пречи и да фигурира, въпрос на избор.

Абе и аз така си мислех ама викам я все пак да питам  Wink

# 478
  • софия
моят въпрос е следният:и двамата родители имаме постоянен адрес в София,но аз имам и настоящ адрес в друг район където шанса за прием е по голям и ще кандидатстваме за този район,нужно ли е и бащата да вади такъв настоящ адрес или само моето удостоверение ще е достатъчно като доказателство,благодаря Ви.

# 479
моят въпрос е следният:и двамата родители имаме постоянен адрес в София,но аз имам и настоящ адрес в друг район където шанса за прием е по голям и ще кандидатстваме за този район,нужно ли е и бащата да вади такъв настоящ адрес или само моето удостоверение ще е достатъчно като доказателство,благодаря Ви.

Не. Ние бяхме така миналата година  Peace Детето го приеха даже  Laughing
Този път пък изобщо никой от двама ни няма да се води в района, в който кандидатстваме.

Общи условия

Активация на акаунт