Да се научим да работим с Excel - тема 2

• 79 115
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
Много полезна тема. Ще следя  Peace

# 196
Момичета, дали има подобна тема "Да се научим да работим с Word"? Ако не, може ли да ми помогнете тук?
Имам стари файлове от Word 2003, които съм засекретила. Сложила съм им пароли за отваряне. Правеше се от Tool-Options-Security. Сега в новия Word 2007 не знам откъде се регулират тези неща. Как да си махна паролите, да ги променя или да засекретявам други документи?
Предварително благодаря!

# 197
  • София
Steisi, погледни горе лентата с буквените менюта и търси Review, а после Protect. Не съм го използвала, още не ми се е налагало и не зная дали е същото, както в стария Уърд.

# 198
  • Варна
Момичета, дали има подобна тема "Да се научим да работим с Word"? Ако не, може ли да ми помогнете тук?
Имам стари файлове от Word 2003, които съм засекретила. Сложила съм им пароли за отваряне. Правеше се от Tool-Options-Security. Сега в новия Word 2007 не знам откъде се регулират тези неща. Как да си махна паролите, да ги променя или да засекретявам други документи?
Предварително благодаря!
Save as -> Tools-> General Options

# 199
Имам проблем:bouquet:
Имам 10 sheet-a. Във всеки един от тях въвеждам информация, че на дата хх.хх.хххх год. съм написала например писмо.
Искам:
1. По някакъв начин да ме извести, когато минат напр. 6 месеца от събитието на дата хх.хх.хххх год.
2. Информацията от 10-те sheet-a да обединя в един. Като тя ще представлява таблица от еднакви колони, но с различен брой редове.

А как мога да направя така, че в една дълга таблица, антетката да ми излиза на всяка страница автоматично?

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 12:57 от Alleisha

# 200
Имам проблем:bouquet:
Имам 10 sheet-a. Във всеки един от тях въвеждам информация, че на дата хх.хх.хххх год. съм написала например писмо.
Искам:
1. По някакъв начин да ме извести, когато минат напр. 6 месеца от събитието на дата хх.хх.хххх год.
2. Информацията от 10-те sheet-a да обединя в един. Като тя ще представлява таблица от еднакви колони, но с различен брой редове.

А как мога да направя така, че в една дълга таблица, антетката да ми излиза на всяка страница автоматично?

по т.1 - винаги ли искаш да ти "светне" например след точно 6 месеца, или за всяка дата периода е различен
по т. 2 - с Consolidate, но то няма да е натрупване едно под друго, а обединяване.
по т. 3 - ако искаш само в ексел да виждаш антетката - с Freeze panes - View - Freez panes. А ако искаш и да ти я изпечатва на всяка страница - page layout - sheet options - Rows to repeat at top - и макрираш заглавния ред.

# 201
  • Варна.
Имам следната молба:
Може ли някой, който разбира от макроси да се свърже с мен на лични.

Ако не е удобно, препоръчайте ми разбираема литература.

Благодаря!

# 202
Moon Walk,   bouquet  bouquet  bouquet
По т. 1 - да. Винаги искам да ме известява 6 месеца след събитието;
По т. 2 и 3 - ще опитам. Ако имам въпроси, пак ще попитам Simple Smile

# 203
  • Варна
Moon Walk,   bouquet  bouquet  bouquet
По т. 1 - да. Винаги искам да ме известява 6 месеца след събитието;
По т. 2 и 3 - ще опитам. Ако имам въпроси, пак ще попитам Simple Smile

Не знам какво разбираш под "известяване", но може да опиташ с условно форматиране (Conditional Formatting). Условието е, да се оцвети клетката, когато текущата дата е 6 месеца след въведената в клетката.

по т.2. - Какво му е неудобното на Copy и Paste?

# 204
По т. 1 - например да ми се оцветява клетката в червено, когато мине срокът от 6 месеца.
По т. 2 - Не ме притеснява. Чудех се дали има начин да стане автоматично.

# 205
  • София
Имам следната молба:

Благодаря!

Има много информация в интернет и по форумите и разни упражнения, както и готови написани. Просто зависи какво се търси,
ако е необходима книга на бг и теория, макар и да препоръчвам рисърч в интернет има и една книга, старичка е, но е добра  : по-долу

# 206
Ако не ви затруднявам, моля споделете хубав форум с такива примери   bouquet

# 207
  • Варна.
Имам следната молба:

Благодаря!

Има много информация в интернет и по форумите и разни упражнения, както и готови написани. Просто зависи какво се търси,
ако е необходима книга на бг и теория, макар и да препоръчвам рисърч в интернет има и една книга, старичка е, но е добра  : по-долу

Благодаря за книгата, ще я потърся.

# 208
copy/paste е ок за 5-10-15 sheet-а. Аз работя понякога с много повече и Consolidate ме спасява принципно - но тази функция няма да ти ги натрупа едно под друго, а ще иска да ти обедини информация от тях - да сумира и тн.
С Conditional formating ще натовариш много файла, но да, той ти е варианта в случая:)
Ако ти трябва формулата за него, свиркай:)

# 209
  • Варна.
Помощ!
Имам колона с дни (последователни),
за определен ден, който е един и същ поне 10 пъти в колоната са дадени часове (час, минути, секунди),
как да изведа само тези записи, които отговарят на условието времето да е след 12 ч. и преди 16 часа?

Очаквам:
В ден 1 януари имам записани 10 последователни времена, но
три от тях отговарят на горното условие
трябват ми само тези три записа.

Дано се обясних ясно Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт