Има книжка с най-различни моторни превозни средства - комбайн, трактор, бетоновоз, влакове, колела и т.н. Знае ги всичките - за бетоновоза прави "мелничка " с ръце, за мотора прави бръммм-бръммм, за пожарната - фию, фию, фию (не знам как да изпиша сигнала на линейките) и т.н.
Познава животните (повечето), но цветове , форми и цифри - найн!
Казва, че е на две години и показва с пръстчета, ама някак си ги преплита, много смешно. 
Обожава хеликоптери, самолети и багери и показва какво правят - единия копае, другия лети и т.н. И това е .
С гърнето сме с уклончив успех.

Не скача с два крака, стои си още в стола, но вечеря с нас на масата, на нормален стол. Храни се сам, но предпочита с ръце, вместо с прибори. Обожава да си обува сам обувките и го прави перфектно, но само след като си е събул чорапите
За мен единственото му "изключително"

Пак ще се повторя, но когато съм тръгнала на даскало (преди около сто и осемдесет години) нито съм можела да чета, нито да пиша. Дипломирах се с пълно 6 от езикова гимназия, после от 2 университета в Бг и един в чужбина.
А и една случка да ви разкажа - пак от моето детство - отиваме с баба ми на някаква почивна станция. Там организират детско забавление, всички деца казват стихчета или песнички, а жури ги оценява и награждава. Баба ми, знае, че никога не са ме учили на каквато и да била песничка или стихче и отиваме да гледаме, като публика. Да ама, сърце юнашко не трае
И пооослеедно - във форума, ФБ и т.н. специално се опитвам да имплементирам олекотен, разговорен, дори жаргонен език, с цл да ни е забавно. Това не значи, противно на нечии убеждения, че речниковият ми запас се ограничава до двусрични думи и прости изречения.

, важното е да има на разположение и да се храни с вас, за да ви гледа как вие ползвате прибори
не знам какво да правя

Салата яде не с лъжица, с които ядем ние, а с тази огромната, с която бъркам салатата.
просто, очевидно не ги различава, има някаква цветова неразбираемост. Ходи и обяснява - "това е вееееено ( червено), пък то синьо
Освен това се е залепила за мен и с никой друг не ще нито да заспива, нито нищо. Което с бебето, разбирате, е доста трудничко!