Частни детски градини - София (6)

• 83 316
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Meмчо за стълбите към столовата и аз съм писала. Като ги видях първият път бях сигурна че моя ще е с главата надолу:))
На първата седмица след посещението на градината започна да слиза сам и у дома. Държеше се здраво за парапета и тихичко повтаряше: Бавно...бавно...
За сградата отвън нищо не мога да кажа...аз лично я приех. Свекъра на първото ходене пита да ли не сме могли да намерим по-добро че тази градина била мрачна.
При нас избора беше между немско езични градини...разликата с Германи е огромна но аз лично там детето не бих си пуснала.

# 76
Тъй като обсъждате сградите на ЧДГ, наистина много малко от тях са проектирани специално за ДГ. Всъщност повечето са различен тип жилищни сгради. Права е Мемчо, че Веселото гардже е от малкото, които са специални проектирани и изградени по всички стандарти за детска градина.

# 77
Не виждам на първа страница и нашата градина "Вълшебен свят" много хубава градина ,ако някой от района на Младост,Горубляне и Панчерево търси градина да я посети ще остане много очарован ,може и от други квартали разбира се.Таксата е 450лв.с включена храна,транспорт английски език всеки ден ,музика ,изкуства .Просто много добра ясла и градина Simple Smile Много съм доволна за моя син който е на 2 години вече много песни знае включително и на английски ,много се занимават с децата .

# 78
ivanova3, стана ми интересно за вашата градина:) Има ли лиценз и къде по-точно се намира?

# 79
Не виждам на първа страница и нашата градина "Вълшебен свят" много хубава градина ,ако някой от района на Младост,Горубляне и Панчерево търси градина да я посети ще остане много очарован ,може и от други квартали разбира се.Таксата е 450лв.с включена храна,транспорт английски език всеки ден ,музика ,изкуства .Просто много добра ясла и градина Simple Smile Много съм доволна за моя син който е на 2 години вече много песни знае включително и на английски ,много се занимават с децата .

Това ли е градината? Сайтът им не се отваря...

# 80
Hope for Two, страшно ти благодаря зи изключително изчерпателните отговори! Толкова подробна информация не бях очаквала   bouquet

# 81
Били сме с малката да видим скъпа градина в много приветлива самостоятелна къща с хубав двор, която остави и у двете ни едно такова чувство - абе нямахме желание да се върнем там. Не че нещо беше лошо, напротив, ама някак любовта към децата не можах да усетя. А в настоящата ни градина - беше любов от пръв поглед. Просто едно такова хубаво ми стана. Така че важно е и да почустваш, че това е твоето място, според мен.

П.С стълби има и при нас, има предпазна ограда и децата няма как да хукнат сами. Няма никой паднал, винаги ги слизат с възастен отпред/ отзад, изобщо не е проблем.

П.С.С. Сега се сетих да добавя още нещо - в държавните ясли и градини има наистина големи дворове. Ама какво като има двор, като в яслите не ги извеждат децата изобщо? Не навсякъде е така, но повечето май от октомври до май почти не стъпват навън.

Последна редакция: пт, 01 мар 2013, 10:26 от инкс

# 82

Това ли е градината? Сайтът им не се отваря...
Да това е градината ,сайта им е в фаза на подновяване за това не се отваря

# 83
ivanova3, стана ми интересно за вашата градина:) Има ли лиценз и къде по-точно се намира?
Да има лиценз ,води се община Панчерево,но е по близко до Младост и Горубляне,ако знаете на ЦСКА базата зад нея,на много тихо и зелено място,далеч от трафика на Софийските улици.Детската се състой от 5 самостоятелни къщички всяка със собствен двор и площадки за игра,за сега работи само едната къща,защото е нова градината ,но до месец някъде пускат и втора къща.В група са до 10-11 деца макс.Ако нещо друго ви интересува ще ви кажа,моя син е там от септеври месец и от първия ден е с такава усмивка и такъв кеф ходи.

# 84
  • Оранжевата стая

Аз имам, както и за всичко останало, строг бюджет за градината на сина ми - 560-570лв макс(с храната) и ми е много трудно да намеря нещо което да ми хареса за тези пари в полите на Витоша и вече не знам какво да правя.
Аз ще се повторя, но отиди все пак да видиш градината, за която аз ти говорех.
"Усмивка" е в Бояна, таксата е 550лв, без встъпителни такси /за разлика от градината на дъщеря ми, която е Монтесори и искаха 400лв за материали/. Къщата е хубава, голяма, бяла, сравнително нова, стълбите са обезопасени, пък и деца сами не пускат по тях.
Много приятни са учителките, собственичката е изключително мила, самата тя скоро стана майка. Радват се много на децата, обгрижват ги и цари едно такова настроение през цялото време.
На мен много ми допадна, чувствам се спокойна, че детето ми е на хубаво място.
Провери, пък може да ти допадне!  Sunglasses

# 85
Ако "Бояна" е вариант - мисля, че бях чувала добри неща за "Сияние" - 470лв. беше таксата миналата година и предлагаха транспорт срещу още 100лв.

# 86
  • София
Хlora, поправи ме, ако бъркам, но 400 лв. в Камелини Монтесори не е ли депозит, който да покрие евентуални неплатени разходи, а не такса за материали, която да остава за тях. Т.е., би трябвало при напускане да се върне /или да покрие част от таксата за последния месец/. Питам, защото аз също съм там, но от 3 г., възможно е да са променили договора от тогава?

# 87
Ако "Бояна" е вариант - мисля, че бях чувала добри неща за "Сияние" - 470лв. беше таксата миналата година и предлагаха транспорт срещу още 100лв.

"Сияние" е детската градина на големия ми син и на племенничката ми. Аз и друг път съм ви казвала, че синът ми много-много дължи на тази детска градина и определено учителите там имат голяма заслуга за силния му старт после в у-ще.
Когато проучвах през 2003 година ЧДГ за големия ми син, обиколихме с мъжа ми към 20 градини. Гледахме да са лицензирани. Спряхме се на 3. Посъветвах се с експерти от инспектората, от министерството, автори на учебници и те ми казаха, че в "Сияние" са "топ-учителите на България". Собственичките са три - Тони, Пепи и Ира. Работят от много-много години заедно. С тях работи и мисис Бети по английски - също от много години. Наистина се оказаха страхотен екип. За мен и тогава беше важно детето да получи достатъчно знания и да може да влезе в ЧУ "Света София". Беше първото прието дете. Всяка година от "Сияние" имат приети деца в "Света София". Миналата година в ПУК влезе и племенничката ми, която е също от "Сияние". И за нея същото мога да кажа - страхотна подготовка.
Когато големият ми син учеше в "Сияние" бяха в голяма къща в "Бояна". Отдавна знам, че са в читалището, но не съм ходила и не мога да ви кажа как е като обстановка. За знанията обаче и за екипа учители мога да кажа само най-най-доброто.

# 88
Xlora - Мерси, в Понеделник ще отида до Усмивка.

Инкс - Бояна е вариант, още повече прочетох и мнението на Данибон. Чел съм нейни постове около 100 от както започнах да търся ЧДГ преди 10 дни и без да я познавам и имам пълно доверие(поздравления Данибон, дай Боже всекиму такава енергия и отдаденост)
Иначе Светлина добре ама в сайта им стои 500лв първоначална такса, което ме отказва.

Днес бях в до Вълшебен свят - таксата наистина е 450лв с включен транспорт и условията ми харесаха. Мисля обаче, че са малко неподготвени все още. Нямаше достатъчно играчки, яслената група беше с много деца в малко помещение(щели да ги местят в съседната къща ама кога ще стане не е много ясно), спалното е отделено от стаята за игра с една врата тип хармоника и ми се стори хладничко там, а те ги напускаха децата да си лягат и им сменяха памперсите. Иначе спалното  ми хареса - сладки легълца без двуетажни, а и нямаха калцуни та се събувахме ама това не е болка за умиране. Обстановката е добра - голямо заградено място с 6-7 къщички и голяма сграда(май за училище) та доста място за да пускат децата и отделно къщичката си има зелено дворче с катерушки, тихо спокойно и чисто, чудесна гледка към Витоша и за капак естествено типично по нашенски последните 500м от пътя е без асфалт и пак да се чуди човек в Европа ли живее(май в третия свят). Сайта им не работи, защото го обновяват(ама това е аматьорско обяснение).

Директорката - стара кримка от кариерата Simple Smile с 20 и повече години стаж като детска учителка и директор на детска градина, а дъщеря и(май - приличаха си) управител???(не е ли едно и също) бяха любезни, но не ми вдъхнаха доверие, както в Немо например, има и сестра и няколко лелички+една млада учителка май дето говореше на по-големите на английски, а после преобуваше малките в спалното. Както и да е превръщат се в основен фаворит за сина ми предвид таксата и базата, но остава тъгата по добрата атмосфера, която почувствах в Немо. Понеделник ще посетя още 2 места и до Вторник ще има решение.

И си мисля сега ще го запиша там, пък ако не върви и не съм доволен мога да го преместя. Таксата ще е такава до края на годината за да наберат клиенти предполагам и после ще я вдигнат та може и да се преместим, но да попитам тук така милите и отзивчиви Мами(без вас нямаше да се справя с намирането на ЧДГ) драма ли е преместването в смисъл детето тъкмо свикнало, намерило приятелчета и се доверило на леличките и бум нова среда, нови хора. Случвало ли му се е на някой и как беше.

Предварително благодаря за отговорите.

# 89
Poptosh, благодаря за милите думи!

Офертата на "Вълшебен свят" определено е апетитна. Често засичам бусчетото им, когато возя малкия ми син. "Слънчогледи" е малко по-нагоре, аз съм писала, че е страхотна, но таксата е по-висока от определения Ви бюджет.
Бусчето на "Вълшебен свят" е хубаво и го кара едно внимателно, младо момче. Само това са ми впечатленията оттам. Simple Smile
Мисля, че в този диапазон, за който говорите става и детската градина на "Българско школо" - "Слънчево зайче". Ако не се лъжа, таксата беше към 550 лева, сега обаче не откривам такава информация.
Вероятно може и да вдигнат догодина таксата си, защото си смениха базата и вече са доста лъскаво училище.

Общи условия

Активация на акаунт