(Био)зеленчукова градина - тема 21

• 75 119
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • На остров
И нашата трева изникна след около 2 седмици, в началото бяхме много внимателни да не я смачкаме,  подстригва се по високо и разбира се поливането много е важно в началото.

# 646
  • Варна
Благодаря за отговорите, ще изчакам още малко. Днес вече я бях отписала и даже не съм я поливала, но вие ми давате надежда. Още утре сутринта ще я полея.

# 647
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
миналата година някой пусна график за пръскане на прасковките срещу къдравост  Confused не мога да го намеря, а листата на прасковките са ужасно зле

светли празници ви пожелавам  Hug

# 648
  • София/Варна
Христос Воскресе

# 649
Честит празник на всички!
Много здраве и късмет.  bouquet

# 650
миналата година някой пусна график за пръскане на прасковките срещу къдравост  Confused не мога да го намеря, а листата на прасковките са ужасно зле

светли празници ви пожелавам  Hug

Ето го, и аз за същото влязох: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=672165.msg23611970#msg23611970

Христос Возкресе!

# 651
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Hug Hug Hug

# 652
Воистина Возкресе! мир и благодат на всички!

Днес сях смилянски боб, но този път делих семената- белите в диния край на двора, шарените в другия. От същия боб, посят в ястъците, вече цъфти. Чубрицата ми и тяцъфти. Доматите отрупани с плод, днес сях корейски черита, из цветаната градина тук там хвърлих още семена за подправки, утре имам да сея мужду плочите мащерка... имам изникнала доста чубрица, та и тя ще поеме към цветните лехи. Преди 2 седмици, така като си лежах болна от пневмония правих сладко и компот от японска мушмула. Ако ми останр време тази седмица може и 2 серия компот да спретна.

# 653
  • На остров
Честит празник на всички!

Аз вчера засях един ред лук, и два реда картофи. За лука не съм сигурна как се сади и дали ще стане нещо но реших да опитам. В четвъртък ще засея репички, червено цвекло, краставици, моркови.
Разчистихме едно място в двора от дървета и мислим да си купим няколко плодни дървета и храст касис червен и черен. Пролетта дойде и при нас най накрая много съм доволна Heart Eyes!

# 654
  • На Дунава
Честит празник! За мен- почти двоен, защото днес церемониално извадих първата репичка собствено производство от балкона Simple Smile
Скрит текст:
От лука вече също си късаме перца за салата. Малко са ни хомеопатични дозите, но толкова са възможностите на петте ни съндъчета - и на тях се радваме! А тази селена салатка как я чакам!
Скрит текст:
Насяхме си и грах, няколко растенийца да ги пуснем да пораснат и дано вържат, а останалите - за салата. Първата доза вече обрахме и реших да пробвам какво ще стане, ако ги оставя, дали ще прокарат нови стъбълца. Май ще се получи!
Скрит текст:
А това са чаканите с нетърпение манголд и 2 поколения червени салатки. През час ги проверявам до къде са стигнали!
Скрит текст:

# 655
... а листата на прасковките са ужасно зле

1% бордолезов разтвор, ако не искаш тежката химия /дитан става/, всички къдрави листенца, които можеш да стигнеш, откъсни и в контейнера чааааак в жк-то Grinning или изгори. И моите са се понакъдрили, пръсках, уж са по-добре.

Малко снимки от градината
бебета
http://media.snimka.bg/s1/2050/030344566-big.jpg?r=0

тиквички
http://media.snimka.bg/s1/2050/030344570-big.jpg?r=0

кайсийки - виждат се измъзналите от последния сняг клончета, мислех, че нищо няма да се роди, понеже затрупа точно като бяха цъфнали, ама е отрупана  с плод! Ще хвана да ги поорежа тия дни измръзналите клонки.
http://mimi7070.snimka.bg/daily/gradina-2013.740850.30344565

# 656
Хайде и аз да се запиша в темичката. Отдавна имам желание да си имам зеленчукова градина, но чак сега имам този шанс.
Досега съм засадила боб, тиквички (от семена), краставици, магданоз, копър.
Отглеждам си и разсад на чери домати, но още малък ми се струва за пресаждане.
Четох,четох много и се опетлах съвсем.
Мисля, че за повечето неща вече е късно за засяване.
Бихте ли ми казали какво мога да си засадя все още.

# 657
Бамя, дини, пъпеши, краставици, корнишони, тикви, мен ако питаш почти всичко е още вървежно Simple Smile).
Миналата година дини, тикви и пъпеши сях по това време, началото на август месец вече имаше напукани пъпеши.
Моркови за късни, още малко и ще пуснат и разсад праз по пазарите, воден лук...

Час по час гледам прогнозата за времето, то и да гледам, и да не гледам, все тая, понеже тъй и тъй няма как да полея градината, ама помня, че някой миналата година беше казал май за доматите да се полеят, като се садят, и после чак след 20 дена, само дето аз тоз чалъм ще го пробвам за всички култури : )). Неделята го дават да вали, а дано.

Аз какво се хвалех, че всичко сме насадили, завъртях се в оранжериите преди да тръгна да си взема довиждане с разсадите за едни китки и оп зад тях изскочиха 2 тарелки пипер, 40-тина домата и 20-тина патладжана  Laughing. Е, какво да се прави, ще се чакаме взаимно Simple Smile.

# 658

Час по час гледам прогнозата за времето, то и да гледам, и да не гледам, все тая, понеже тъй и тъй няма как да полея градината, ама помня, че някой миналата година беше казал май за доматите да се полеят, като се садят, и после чак след 20 дена, само дето аз тоз чалъм ще го пробвам за всички култури : )). Неделята го дават да вали, а дано.

Не знам за 20 дена, но тук съседката ме съветва поне няколко дена да не ги полея после, че да си пуснели хубава коренова система. Тъкмо щях да ви питам дали е така.

# 659
да, така е. Преполиването е вредно за доматите.

ПП лично изстрадан опит.

Последна редакция: пн, 06 май 2013, 22:22 от Lady Blu

Общи условия

Активация на акаунт