(Био)зеленчукова градина - тема 21

• 75 180
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Моите салати изглеждат ето така, а са разсадени някой февруари: http://s58.radikal.ru/i162/1304/b3/78356572c174.jpg

Зимна маслена глава?

Да ви се оплача Sad - разсадите на доматите ми хванаха листни въшки.

Лъжица зехтин+ лъжица течен сапун, но не помня колко вода, май 1 литър (по Амика).
Мазнината задушава въшките, намери ако искаш нейните постове по темата.

Така е, суп. лъжица на суп. лъжица на литър вода... Аз ползвам олио, щото чак пък със зехтин да ги поя ще им се...  Mr. Green

# 451
  • на пъпа на Златията
Гелика,
Ми, таковато ,
Аз утре ще си сея пипера.
Герундия,
Белия пипер е като гледането на мъжко чедо. Требва се да му угаждаш. Пипера иска , ветър , та да се калява, да не хваща мана.Иска и изпичане , не обича много вода. Белият пък най вече. Мана ще да е.Или почвата. Или миниатюрни гадинки, които не виждаш.
Скела ,
От кондеза е . Капките са падали отгоре.Парниците , тунелчетата винаги в горната част трябва да са отворени.Мисля че бордолезовия разтвор , ще помогне да не се разпространява.
Тиквичке,
Щъркелите са едни такива като добружанците. Достолепни, , не обичат да досаждат на хората . Ама  в орането на полето като пътуваш ги виждаш. Те не помагат особено в дворовете.
Ама ония червеношиките , дребните , не мож им преброи кълцанията в секундата, джинковици.
Като врачанките , палят от четвърт оборот. . Карат я на повече от 24 кадъра в секундата. Гугутките настаняват любовта в къщата. Ядат само житце.Припадат от обезводняване в горещините а и са попреяли в жътвата.   Помагайте им когато няма . Не са помияри като градските гълъби. Имаше ги и в града , но изчезнаха , защото изчезнаха , пътеките с попиляното жито по пътищата. Лястовичките са неуморими трепачи на разни мухички.
Примамките с БИ 58 , не се слагат в лехата а отсрани на тира , да измъкват гадинките по-далеч от растенията. Би 58 има карантинен срок 28 дни. За това го ползвам сега. За 30 дни няма да се роди плод. Когато има плод се ползва  препарат с 3-5 дневен карантинен срок. Ъ, забравих му името.
Стелт,

Тия Монсанто като ги чуя и ми става зле. Заедно със семената си нанасят много вредят на местното производство. . Нарушава се равновесието. Предпазват промишленото производство и гадинките се нахвърлят на местното производсво и не можем да надделеем. Ако ги няма равновесието си го има и болестите и гадинките се разпределят , всяко където му е мястото и се осъществява мирно съвместно съществуване.Вканада и и САЮ  вече са ги осъдили. Принас контрола е занижен и се настаняват най нахално а и нямаме ппари да ги съдим. Това си е направо война и агресия от тяхна страна.
онлан, като пръскаш с тая емулсия измивай пръскачката с тест непременно.
Усмихната ивка, [/b
Нищо не им прави на ягодите. Просто им окъсай повредените листа. Също се отнася и за повредените листа  на доматите от конденза.
Ана Иванова ,
Не съм те забравила . Просто така се случи. Семената ми са на село.
А да дремна малко че ме чака работа.

# 452
  • София/Варна

stelt77 благодаря за бързия отговор за торта. Ще пада пазарлък иначе няма да има сделка. Явно местните се мъчат да изкарат бързи пари на гърба на новодошлите селяни.
rorik аз имам две мъжки чеда и слава богу вървят по-добре от пипера.
Дали ако започна да  изкарвам разсада пипер сутрин навън в двора, да го пече слънце и да го духа вятър и прибирам вечер ще се подобри ситуацията?

Да ви споделя при нас има страшно много птички-едни малки като врабчета, но с много ярки жълти коремчета. Две от тях всяка сутрин обикалят по прозорците на къщата и почукват по тях, вообще не ги е страх, че се разхождаме вътре. И се мъчат да влязат. Странна работа.
Аз много им се радвам, защото миналата година имахме много оси, беше страшно. Дано тези пиленца да си падат по хапването на оси.

# 453
Рорик сега да откъсна повредените листа/те са доста Confused/ и после непосредственно с бордолезов.
Или бордолезовия като направи завръз?

Ето това ме заинтригува  http://www.amiti.org/products.html
Мисля ,че Вили беше споменала за това на някакво изложение беше го видяла.
Аз съм навита въпреки цената за 0.300мл Нимазал 40лв.Доста солидна цена ,но чесно казано аз бих пробвала.Само ще помоля по знаещите да кажат какво впечатление имат от прочетеното.Аз съм Тома Неверни Mr. Green и се чудя дали е Био.?
Отгоре на всичкото малко ми е тъмна индия точно какво да взема и какво количество ще ми трябва.....ще смятам пък може и да се откажа след сметките Mr. Green
Вили къде изчезна ,сега покрай градините не ти остават сили сигурно.....
Амика гледам по темите ,че е поствала за тази биоборба ,та ако го е пробвала чакаме споделен опит Mr. Green

Последна редакция: сб, 13 апр 2013, 08:35 от skela

# 454
Благодаря ви много за съветите! Снощи напръсках с копривата, дано не съм прекалила. Рецептата със зехтина много ми харесва като идея и довечера ще я пробвам   bouquet

# 455
  • Варна
rorik, благодаря!  bouquet

# 456

Аз съм навита въпреки цената за 0.300мл Нимазал 40лв.Доста солидна цена ,но чесно казано аз бих пробвала

Аз купих 1 литър масло от нийм (което е в основата на посочения от теб продукт) за $15. Погледни в и-бей има добри оферти. Не бих дала толкова пари за разтедено 0.3 литрово нещо ( ако е 0.3 мл още по-малко де, мисля, че си объркала дозата)

# 457
 Titina благодаря Simple Smile Ей сега се гмуркам в и-бея.Незнам може и грешно да съм чула жената по телефона за количеството. Confused

Днеска много съм доволна от сутринта ей сега се връщам от градината. Simple Smile

Моята половинка сложил на всички дръвчета/миналата година ги садихме/пресен птичи тор.Като ги подхванал череши ,круша,кайсия на всичките.Пречи ли им нещо?

Днеска посях копър,магданоз и девисил.Сложих и малко семе за маруля,че предното семе беше старо и поникнаха 6 марулки.
Посях и още едно гнездо краставици да видя дали ще изпревари разсада.
Доматите са ми добре,но доматения  разсад за открито го преместих в оранжерията и явно му е топло нещо не ми харесва.Може накрая да си добавя купен разсад.

# 458
Да похваля новата ни "клонотрошачка" http://www.mr-bricolage.bg/prod/Instrumenti/drugi/1189/
Видях я в брошурата на Бриколаж, само че в самия магазин едвам я намерили, хич не са популярни тези неща. А в чуждоземието ги ползват.
Търся това чудо от година. Чуден мулч произвежда, елиминирайки досадните клончета.
Вече харесвам лешниците, люляците и останалите издънкопроизводители в двора. Joy

# 459
Какво да правя остатъка от бордолезовия разтвор? Направих 10л., използвах един, другите девет какво?

# 460
  • София

Явно местните се мъчат да изкарат бързи пари на гърба на новодошлите селяни.
В наше село едно шаси тор, карано от трактор, е 20лв. Не знам при теб с какъв превоз пристига, но и с кон да е, пак има разходи- за храна, за такси и т.н.

Да ви споделя при нас има страшно много птички-едни малки като врабчета, но с много ярки жълти коремчета. Две от тях всяка сутрин обикалят по прозорците на къщата и почукват по тях, вообще не ги е страх, че се разхождаме вътре. И се мъчат да влязат. Странна работа.
Аз много им се радвам, защото миналата година имахме много оси, беше страшно. Дано тези пиленца да си падат по хапването на оси.
Както ги описваш, приличат на жълтокоремни скорци, които са идеален унищожител на черните скакалци. Simple Smile

# 461
  • София/Варна
absurt знам, че за торта имат разходи, но на мен ми искат 200лв. за два кубика тор или 150лв. за един кубик, което ми се стори много. А сравнено с цените, които ми написахте вие, вече е ужасно много.

Пилетата се оказаха голям синигер. Две пилета постоянно кацат на единия прозорец на дневната и си говорим по морзовата азбука, те почукват ние почукваме. Дори не ги е страх от малкия младеж, който е решил, че им е студено и трябва да ги прибере в джоба си на топло. Бил батко и трябвало да се грижи за малките пилета.Четох, че синигерите се хранят с насекоми,което е супер.

Вчера се цял ден изкарах в градината. Вече си имам домати и  краставици под тунелче. Нова лехичка със спанак и хиляди видове семена за цветя насях. Баща ми боцна няколко пръчки лози и две ябълки. Много съм доволна, въпреки че снощи не можех да ходя от умора, но част от градината изглежда супер.

# 462
...Чак пък само с червейчета да се хранят птиците.... Joy
Люта борба за всяка посадена семчица и изпусната бисквитка се води наоколо.
Да ви покажа стъпки в Градината-човчици,три пръстета,лапки,перца...
Седят и се клатят по клоните косове,врабченца,гугутки и ме чакат да посея.Само на остър клюн и на зорко око. Laughing
От наблюдения твърдя,че мераците им минават след покълнване на растенията.
Кротват от зеления цвят докато не им светне червеното на плодовете.А пеят най-нежно,когато са влюбени.Вярно,че падат от клоните по-често....
Да ви питам:В найлоновите парници каква геометрична пропорция спазвате така,че растенията хем да са на топло,хем на влажно,хем да ги опазим от развитието на бубулечките,на които също им е много топло и уютно отдолу? Thinking

Последна редакция: нд, 14 апр 2013, 15:11 от Веселчето

# 463
Веселче, кураж-ще дойде пролет и при теб!
Моите салати изглеждат ето така, а са разсадени някой февруари: http://s58.radikal.ru/i162/1304/b3/78356572c174.jpg Доматите и те са добре, масово са напъпили, а има един на втора китка.

Разкошни са ти марулите Ана  smile3501!
В тунел ли ги гледаш?
Вероятно са за пазар, защото с такова количество войска можеш да нахраниш!

# 464
 manandy, вярно е, че с една салата и два стърка зелен лук замезваме цялото семейство. От тази леха не пипам, ще наруша геометричната и пропорция и ще разредя стройните редици Wink
Тайната е в покривалото, наречено агривело. Една дама, с която впоследствие се сприятелихме виртуално, ме светна/и все още ми показва разни тънкости/ за това чудо на съвременната индустрия.  Това покривало е незаменимо за пролетно и есенно отглеждане на зеленчуци и струва стотинки.

Общи условия

Активация на акаунт