Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 107-мa тема

  • 168 943
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
# 706
  • Мнения: 1 608
 и Рибен терин

# 707
  • Мнения: 4
Може ли рецептата за рибния терин? Изглежда много добре на снимката, предполагам че ще е и много вкусно!

# 708
  • сред люляците
  • Мнения: 767

Лабрексче, много интересни кюфтенца със сос. Ще споделиш подробности?

ilrai78, такива вкусотии си показала Heart Eyes  bouquet  chef, че моите кюВтенца.......
Скрит текст:
500 гр кайма, 50 гр ориз, 1 белтък, черен пипер - за кюфтенцата. В тенджера слагам олио, глава лук и морков настърган, само да започнат да се запържват, не ги пържа до омекване. Наливам водичка, не много, колкото да покрие кюфтетата, посолявам, понякога и кубче бульон слагам, но много рядко. Като заври водата, пускам кюфтенцата, оваляни в брашно. Варя 40 мин някъде и застройвам с кисело мляко 100-ина грама и жълтъка. Подправки според настроението и апетита Grinning - къри, индийско орехче, кимион, черен пипер, бахар, девисил, магданоз. Харесваме ги с пържени картофки, тая вечер добавих и пържени гъбки, имах няколко останали, та ги оползотворих. Peace

Сега ще търся рецептата на кекса, дано си я написала! Grinning  bouquet

Аз пък бях решила, че гъбките са някак част от сосчето  Mr. Green Да си призная, не съм се сещала да хапваме с пържени картофки Simple Smile Мерси, че ме светна   bouquet

А кекса не съм го написала още. Ще го пусна тези дни.  Hug

# 709
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Икси,Гисчо,въобще всички сте много колоритни.
Bianka ,и аз правя миди с ориз, но твоите са мноого по-артистични-красота!
Тайна - снощи в 02.00ч. звъни ми по GSM-а от "оня свят" -Рембранд и ме пита:
- А бе midkoo, каква е тая красива пита от малки кроасанчета на Тайна,
НЕМОГА да я нарисувм бе...!
от мен първи бледи напъни да спастря козунак.Пак по ваша рецепта
малко на места прегоря,но опря горе в реотаните... Sick

# 710
  • София
  • Мнения: 15 825
    Мидко, благодаря  Hug!Козунака ти е разкошен!

    Понеже моите искаха пак кроасани, реших да направя така питката.Разделих тестото на три, разточих три кръга, всеки намазах с масло и сложих един върху друг.Нарязах на триъгълници и навих като кифлички.Едно време така правех погача Слънчоглед, но редях със среза нагоре и едно в средата, сега и викат питка Слънце.

# 711
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
У нас тази вечер зелена салата, кебапчета и кюфтета на грил тигана, на които е майстор големия ми син и картофи по селски и хляб със закваска.


# 712
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Мидко - и ти не падаш по долу, супер си ,давай все така!  thumbsup

От мен съвет
- под печивата подлагай хартия за печене на фино( с други марки съм имала проблем), че да си спестиш жуленето на тавите, а и по-лесно излиза питатаили козунака. Под пици -също ,под хрупкави баници - пак. Не слагам единствено под баницата ,която обръщам върху чаши. Пробвай, доволен шЪ останИш  Grinning
Ако не ме разбираш - виж в подписа ми - манджите - там има подложено под тутманик и банички(мисля)

# 713
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 122
Лесни домашни пърленки!

# 714
  • тук
  • Мнения: 510
   
    Понеже моите искаха пак кроасани, реших да направя така питката.Разделих тестото на три, разточих три кръга, всеки намазах с масло и сложих един върху друг.Нарязах на триъгълници и навих като кифлички.Едно време така правех погача Слънчоглед, но редях със среза нагоре и едно в средата, сега и викат питка Слънце.

аз съм нещо глупава, това не го разбрах как става Sad връшах се, гледах снимката, пак нищо   #Crazy
обожавам аромата на масло, но ако не използвам класическата  технология за направа на кроасан, а просто намажа с повече масло, тестото / каквото там правя/ става клисаво ... не само не разбрах, но и не можах да си обясня проблема май  Thinking

# 715
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
Една шаренка салата от мен:



Желирана салата

# 716
  • София
  • Мнения: 15 825
   
    Понеже моите искаха пак кроасани, реших да направя така питката.Разделих тестото на три, разточих три кръга, всеки намазах с масло и сложих един върху друг.Нарязах на триъгълници и навих като кифлички.Едно време така правех погача Слънчоглед, но редях със среза нагоре и едно в средата, сега и викат питка Слънце.

аз съм нещо глупава, това не го разбрах как става Sad връшах се, гледах снимката, пак нищо   #Crazy
обожавам аромата на масло, но ако не използвам класическата  технология за направа на кроасан, а просто намажа с повече масло, тестото / каквото там правя/ става клисаво ... не само не разбрах, но и не можах да си обясня проблема май  Thinking
Писах ти на лично, то си е питка, не е кроасан, само вида е като кроасан.Втасва си като питка и се пече като питка.И маслото е много по-малко.

# 717
  • Мнения: 57
Добро утро, момичета! И все се каня да напиша момчето или по-скоро двете момчета да се имат предвид поздравите ми и да не се обиждат, че не пиша "момичета и момчета". Някакси не ми се извърта езика и съответно пръстите да го напиша, защото бройката е малка. Hug
Аз болна не болна пак на работа - мразя да се мъкна като парцал, ама няма начин.
Отново много красоти видях, и в прословутия фб напоследък много се размяташе подобие на желираната салатка. lina kaz, обаче я е спретнала много красива. И като се връщам да ви чета не знам от кое да си взема по-напред - всичко много апепитно! Поздравления! Дано съвсем скоро успея да се включа с нещо ново...

# 718
  • Мнения: 234
Simple Smile Бързам да споделя с вас от три дни си имаме дихидрататор за храна и работи ден и нощ хихи
Simple Smile

направихме си подправка за супа



и сурови ореховки с рожков



Аз преди около година промених начина си на хранене и затова мислех че нямам каква да покажа но сега усещам, че всички тези рецепти трябва да бъдат споделяни - разбира се торти продължавам да правя за приятели  Ето две от тях - без много да ви ангажирам Simple Smile



# 719
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 809
Уау, Лукс, останаха ми очите и в двете торти Simple Smile

От менЧервено кадифе Simple Smile Ако не се сложи червена боя стават само какаови



Общи условия

Активация на акаунт