Нашите кухни - тема 48

• 91 879
  • 786
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здравей,
ние имаме такава клапа на аспиратора, но не включен в комина, а директно изкаран на вън. При силен вятър духа от аспиратора.

За жалост няма как да го изкарам изхода директно навън.

# 421
  • София
Моето мнение е, че кухните на арон са едни от най-смотаните. Тук са сложили за лице някакъв евтин гланц за фасон което не вдига качеството на кухнята. Значи губиш 10 см от дълбочината на шкафовете, механизмите за чекмеджета (тук може би има метабокс) са 35 см или в най-добрия случай са 40, в които няма да може да сложиш много неща. При плота от парчета се получават малки фуги в които с събира мръсотия а около мивката се надува бързо плота понеже мивката не е за вграждане, в комплекта няма гръб за стената, тоест или купуват някакъв или лепите плочки или нещо друго, няма и водобранна лайстна, дръжките по принцип са пластмасови които с времето се изтъркват от боята или че чупят и обкова им е много калпав.

Да изкоментирам и аз Аронката кухня
http://www.aron.bg/catprod_213/product_8206.html
1500 лв. за нещо са много.
Преди 9 г. за тази сума получих шкафове долен ред 150 см (+60 см пералня) долен ред и 190+150 см горни шкафове (87 см) + общ плот върху шкафовете + котлони за вграждане 2ка + мивка (кръгла)
За качеството съм доволна. Пораженията се минимални и то причинени от нас.

# 422
  • София
Надявам се скоро да покажа новата си кухня.
Монтирана е, но не е снимана... а и има някои неща които трябва да донаравим (зависещи от нас)... като това да си сменя чисто новата MW, която се оказа, че не влиза в шкафа предназначен за нея .... оказа се че не съм предвидила механизмите, които отварят шкафа Embarassed ... и заради 1 см който недостигаа ще трябва нова.
Между другото цената на корпуса е не много по-висока от посочената по-горе.

# 423
  • Раковски
Та така оказа се, че няма да мога да си пробия дупка за аспиратора в комина където искам, защото по този начин ще се включа към главния комин и всичките миризми ще се връщат при мен, а това са манджи от цели 7 етажа. Четох за някви клапани дето се слагали на аспираторите в такива случаи, ама пак съществува вероятността да си мирише - Моля, ако някой има такова нещо и да е пробивал такава дупка да сподели действа ли изобщо.
Принципно първоначалния проект изглежда така http://prikachi.com/images/786/6118786h.jpg, но ми се иска печката да дойде на мястото на мивката, а хладилника на мястото на печката. Не, че и така не става принципно, нищо че хладилника запушва малко входната врата

По принцип в коминото тяло има два канала (ако мога да се изразя така), единия канал е общ а другия е затворен отдолу и отгоре на нивото на тавана и пода). Ако сте пробили дупка в общия канал ще мирише на манджа. Клапа е добре да има и като препятствие да не влизат бръмбари в аспиратора.

# 424
  • Раковски

# 425
  • София
Та така оказа се, че няма да мога да си пробия дупка за аспиратора в комина където искам, защото по този начин ще се включа към главния комин и всичките миризми ще се връщат при мен, а това са манджи от цели 7 етажа. Четох за някви клапани дето се слагали на аспираторите в такива случаи, ама пак съществува вероятността да си мирише - Моля, ако някой има такова нещо и да е пробивал такава дупка да сподели действа ли изобщо.
Принципно първоначалния проект изглежда така http://prikachi.com/images/786/6118786h.jpg, но ми се иска печката да дойде на мястото на мивката, а хладилника на мястото на печката. Не, че и така не става принципно, нищо че хладилника запушва малко входната врата

По принцип в коминото тяло има два канала (ако мога да се изразя така), единия канал е общ а другия е затворен отдолу и отгоре на нивото на тавана и пода). Ако сте пробили дупка в общия канал ще мирише на манджа. Клапа е добре да има и като препятствие да не влизат бръмбари в аспиратора.

Нищо не съм пробивала още, нямам и никакво намерение да го правя. Трябва да измисля някакъв вариант - ако печката е на дългата страна да се върже в комина с някви чупки прослолутия аспиратор, ако не може ще си остане на късата стена и това е положението.

# 426
Shadowman, може ли да пуснеш линк към картинката, за да се вижда уголемена? И мен ме интересува какво аджеба има в тоя комин и най-вече дали може да му се намали обиколката, без да се запушва.

# 427
Shadowman, може ли да пуснеш линк към картинката, за да се вижда уголемена?
ето: http://media.snimka.bg/7937/022129261-big.jpg?r=0

# 428
Благодаря!
А дали евентуално може да се смали обиколката на комина, без да се засягат тръбите вътре. При мен заема прекалено много ценно място, дори и 5-10 см повече биха променили плана.

# 429
Предназначението на комина е да осигури отвеждането на пушек от печки с твърдо гориво или нафта. Както се вижда общият комин минава през всички етажи и обслужва всички апартаменти, като всеки етаж се свързва към него не директно, а на по-високо ниво над самия етаж. Изключение прави само последния етаж, при който пушека се отвежда директно към комина на покрива. Пушекът е загрят въздух, който е по-лек от студения въздух и създава тяга нагоре. Движейки се нагоре по общия комин пушекът осигурява добра тяга за всеки от етажите (закон на Бернули). За всеки етаж за разстоянието от розетката на етажа до мястото, където пушека се влива в общия комин, се създава тяга, която е достатъчна да не позволява обратно връщане на пушека, който се движи по общия комин, към по-долу разположения етаж.

Няма проблем да се свърже аспиратор към комина на етажа.
Не е редно да се включва аспиратор директно към общия комин. Недопустимо е да се свързва аспиратор към отдушника за баните (тоалетните).

Предназначението на отдушниците за баните (тоалетните) е да се осигури естествена вентилация на помещения, например за отвеждане на парата от банята. Естествената вентилация е с малък дебит. Отдушниците на баните и тоалетните обикновено са с по-малко сечение отколкото на комина.

В отдушника за баните (тоалетните) може да се монтира вентилатор за подобряване на естествената вентилация. В банята това ще доведе до по-бързо отвеждане на парата. Дебитът на такъв вентилатор не трябва да е много голям.

Когато се включи мощен аспиратор в отдушника на баните (тоалетните) дебитът на нагнетявания въздух е голям и естествената тяга на отдушника не може да насочи потока само нагоре и част от потока тръгва надолу по отдушника. Повишеното налягане в отдушника довежда до това, че потока излиза през вентилационните отвори както на горните, така и на долните етажи и съответно миризмите от готвене навлизат в баните (тоалетните) на съседите.

В някои от панелните блокове, при които се е предполагало отопление само с парно, няма комини, а само отдушници. В тези случаи аспираторите не бива да се включват към отдушниците, а би трябвало да се извеждат направо навън през стената.

Коминско тяло- тухли!
Въздуховоди-PVC тръби!

Благодаря!
А дали евентуално може да се смали обиколката на комина, без да се засягат тръбите вътре.

D_ana, коминът е от коминни тела, бетонови тухли с отвори - няма тръби.

Отговорът на въпросът ти е: не
За тръби /PVC/ - това са въздуховоди

# 430
Благодаря отново, PAV1, изясни ми се най-накрая.

П.С. Хубав аватар.  Wink

# 431
Не искам да се изкарвам защитник на Арон, но имам техни кухненски шкафове вече от 7.5 години и досега не са мръднали. Не сме използвали техни плотове. Купихме си отделно плот, гръб, мивка, лайсни и т.н. Мъжът ми си сглоби шкафовете, плотовете.
Самите шкафове и чекмеджета продължават да си изглеждат почти като нови, а две хлапета са издевателствали над тях (и продължават да го правят  ooooh!)
За мен си беше добро съотношението цена/качество. Сега подготвяме нов апартамент. Скоро идва ред и на кухнята и вече взех да я мисля кое как ще е разположено. И пак най-вероятно аронски шкафове ще взема.

# 432
  • София
И при мене това чудо коминът с главно К, заема много място, но с оглед на всичко гореизложено нищо не може да се направи за жалост  Grinning

# 433
ston, какво разбираш под Арон-ски шкафове, защото аз имам предвид готови модулни кухни newsm78, които на мен се оказа, че не ми съответстват на разположението.

# 434
  • хасково
И при мен комина много ми разваля разположението ,но няма как...

Общи условия

Активация на акаунт