Нашите кухни - тема 48

• 91 887
  • 786
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Е, 40см. остават, смятам че са достатъчни. Мен друго ме гложди, така както е по проект, ще остане едно глухо, неизползваемо място от страната мивката. Ние затова сложихме там ъгловия, за да оползотворим възможно най-много място. И тази стена с печката, колко е всъщост? Защото смятайки долните шкафове не ми излиза да е 185

# 406
evhen,благодаря за хубавите думи. Сигурна съм, че и твоята кухня ще стане много хубава и удобна. Може би имаш предвид шкафовете над мивката, аз над печката нямам. Снимка на късата страна също нямам. Там има един горен шкаф с две отделно отваряеми вратички  Simple Smile

# 407
evhen, и при нас мивката по принцип е предвидена да е на тази стена, но ние ще я изместим.  Simple Smile

# 408
За да се лакира МДФ-а той трябва да е фурнирован, тоест да имитира дърво, може да се боядисва по избран от вас цвят и после идват готовите гланцове като акрил, полиестер, полиглос, хайглос... Избирай по цена и подръжка.
Ъ?  Shocked
Защо трябва да се фурнирова първо не разбрах.

evhen, може да е 53см ама трябва да внимаваш каква мивка взимаш.

# 409
  • Раковски
За да се лакира МДФ-а той трябва да е фурнирован, тоест да имитира дърво, може да се боядисва по избран от вас цвят и после идват готовите гланцове като акрил, полиестер, полиглос, хайглос... Избирай по цена и подръжка.
Ъ?  Shocked
Защо трябва да се фурнирова първо не разбрах.

evhen, може да е 53см ама трябва да внимаваш каква мивка взимаш.

Не трябва да се фурнирова, има такъв готов и е за хора които искат да имат масивни врати но не могат да си позволят цената им.

# 410
Не трябва да се фурнирова, има такъв готов и е за хора които искат да имат масивни врати но не могат да си позволят цената им.
До колкото разбирам mery123 пита за разлика/кое е по-добро между МДФ боя и МДФ акрил за гланцирана кухня, а не за фурнирован МДФ който се байцва и лакира с безцветен лак.
Акрилните МДФ плоскости се кантират и се драскат по-трудно от боята била тя мат или лак.

# 411
  • Някъде на път....
......
Акрилните МДФ плоскости се кантират и се драскат по-трудно от боята била тя мат или лак.
Точно така!  Peace

# 412
Добър вечер,
замаях се от кухи, кухнища и кухнички, аплодисменти за красотите, кото правите.
Питам директно, какво ви е мнението за модулните кухни на Арон, ето тези http://www.aron.bg/catprod_213/product_8206.html. Спряла съм се на тях, защото ми казаха, че са единствените, към които мога допълнителни модули да си поръчам. Ще обзавеждам кухня, но със свободни/стоящи уреди. При тези модули единствено ме притесняват това, че плота няма да е единен, какво се случва с тези модули в действителния живот, разместват ли се, предполагам между тях попада мръсотия newsm78.
Всички плотове отделно ли са? В смисъл не свързани помежду си? Peace

# 413
Добър вечер,
Питам директно, какво ви е мнението за модулните кухни на Арон, ето тези http://www.aron.bg/catprod_213/product_8206.html. Спряла съм се на тях, защото ми казаха, че са единствените, към които мога допълнителни модули да си поръчам. Ще обзавеждам кухня, но със свободни/стоящи уреди. При тези модули единствено ме притесняват това, че плота няма да е единен, какво се случва с тези модули в действителния живот, разместват ли се, предполагам между тях попада мръсотия newsm78.
Някой има ли представя от къде мога да купя дръжки, подобни като на тази кухня и от какъв материал са те /дали са качествени/, че вече година и половина отварям моите шкафове без да имат дръжки Sad. Искам да са здрави и качествени, ако може стъклени, но с тези си претенции май е по-вероятно още толкова време да отварям шкафовете с разни нетрадиционни способи.

# 414
Специално на тази кухня дръжките са отвратителни, пластмасови.
Аз понеже се зарових назад в темите, на едно място shadowman обяснява за един кръгъл профил, който се реже по размер.

Искам да попитам, какво ви е мнението за плотовете на Resopal, мога да си купя директно от вносител. В такъв случай, дали някой ще се навие да ми прави кухнята с една част мои материали.

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 16:01 от evhen

# 415
Добър вечер,
Някой има ли представя от къде мога да купя дръжки, подобни като на тази кухня и от какъв материал са те /дали са качествени/, че вече година и половина отварям моите шкафове без да имат дръжки Sad. Искам да са здрави и качествени, ако може стъклени, но с тези си претенции май е по-вероятно още толкова време да отварям шкафовете с разни нетрадиционни способи.

Дръжките са хубави на външен вид,
стъклени има в Салекс, не ги виждам в сайта им, поне имаше допреди година и половина, коагто за последно ходих, но да не те излъжа цената им почваше от около 30-40 лв. и нагоре.

Имаха едни от доста здрава пластмаса в 2-3 размера, може би тези да са били

и бях готова да ги взема за мисля 12-17лв. парчето.

В карйна сметка заложих на алуминиеви от Икеа

за много по-малко пари и съм доволна от избора си,
удобни, лесно се чистят и са почти незабележими
и не развалят изчистения скандинавски стил на кухнята ми.
Монтират се отвътре на вратичката и така ако след време решиш да смениш концепциата можеш лесно да ги махнеш и сложиш други без да ти останат дупки по челата! Peace

# 416
Много и различни модели дръжки, можете да видите тук http://www.kame.bg/offering-materials.php

# 417
Много благодаря на всички за информацията. Ще прегледам подробно предложените от вас неща.  Hug

# 418
  • София
Та така оказа се, че няма да мога да си пробия дупка за аспиратора в комина където искам, защото по този начин ще се включа към главния комин и всичките миризми ще се връщат при мен, а това са манджи от цели 7 етажа. Четох за някви клапани дето се слагали на аспираторите в такива случаи, ама пак съществува вероятността да си мирише - Моля, ако някой има такова нещо и да е пробивал такава дупка да сподели действа ли изобщо.
Принципно първоначалния проект изглежда така http://prikachi.com/images/786/6118786h.jpg, но ми се иска печката да дойде на мястото на мивката, а хладилника на мястото на печката. Не, че и така не става принципно, нищо че хладилника запушва малко входната врата

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 11:20 от galikamalka

# 419
Здравей,
ние имаме такава клапа на аспиратора, но не включен в комина, а директно изкаран на вън. При силен вятър духа от аспиратора.

Ако някой го интересува 3дена има намаления в Техномаркет.

Общи условия

Активация на акаунт