Нашите кухни - тема 48

• 91 897
  • 786
  •   1
Отговори
# 390
МДФ който се лакира отгоре, докато акрила са готови плоскости.

# 391
Да се запиша тук, че утре тръгвам кухня да правя.
Идея си нямам все още, трябва да стане бързо, по поръчка ще се прави.
2.50 на 2.50 плюс чупка на дясната страна. Идеи малко, ако може.
Ламината е светло капучино, стените са лимонено светло жълти, какъв материал, дървен, да е кухнята? Искам модули.
Долу горе да обясня разположението, някой ако се включи със снимка, добре дошло.
Отляво ще е хладилника, готварската печка.
Фронтално- пералня, кухненски плот.
Отдясно на чупката - шкафчета.
Чудя се къде е най- удачно да е микровълновата. Също и съдомиялня мисля да взема.
Бюджет само за кухня и изпълнение- 1000 лв.

# 392
  • Раковски
МДФ който се лакира отгоре, докато акрила са готови плоскости.

За да се лакира МДФ-а той трябва да е фурнирован, тоест да имитира дърво, може да се боядисва по избран от вас цвят и после идват готовите гланцове като акрил, полиестер, полиглос, хайглос... Избирай по цена и подръжка.

# 393
  • Раковски
Да се запиша тук, че утре тръгвам кухня да правя.
Идея си нямам все още, трябва да стане бързо, по поръчка ще се прави.
2.50 на 2.50 плюс чупка на дясната страна. Идеи малко, ако може.
Ламината е светло капучино, стените са лимонено светло жълти, какъв материал, дървен, да е кухнята? Искам модули.
Долу горе да обясня разположението, някой ако се включи със снимка, добре дошло.
Отляво ще е хладилника, готварската печка.
Фронтално- пералня, кухненски плот.
Отдясно на чупката - шкафчета.
Чудя се къде е най- удачно да е микровълновата. Също и съдомиялня мисля да взема.
Бюджет само за кухня и изпълнение- 1000 лв.

Смятам, че само материала ще е над тази сума, все пак зависи какъв ще си харесате и какъв ще е обкова.

# 394
Благодаря shadowman.  Simple Smile

# 395
  • София
Ако мога да се изразя така бих казал, че егер е с класи над споменатите марки. Тръбата на аспиратора може да се отведе навсякъде.

Благодаря за съвета, значи егер със сигурност пък за отвора ще питам майсторите като дойдат. Дано да стане, че иначе и аз ще се насоча към варианта с чупките по тавана, за да избегна вараината с хладилник до входната врата на кухнята, който ще ми закрива всичко.

# 396
Ние в Петък-Събота ще ходим да оглеждаме материалите за кухнята и другата седмица ще даваме поръчка.Толкова се вълнувам,че вече сън не ме лови  Crazy

Ще направя два вараинта за проект пък ще видим какво ще излезе накрая  Laughing

# 397
Тц, тц, тц, това кухните направо за трето, не за второ вишУ.
Много съм зле, ама не само аз, защото поне две-три "консултантки" ми гледаха проекта, аз и с проект под мишничка ходя Joy Моето място не е за модули, имам комин в ъгъла - това го казвам за дамата, отпреди няколко поста, която и тя е тръгнала за модули. Добре че снощи едно компетентно момче от магазин Явор, само като ми видя проекта ме натири по живо, по здраво да си ходя, господ здраве да му дава, защото поне още седмица щях да загубя по магазините.
Та позволявам си да ви пусна линк към моя проект
http://ewiw.snimka.bg/daily/kuhnja.744419
и да попитам:
53 см дълбочина за шкафове, на дългата страна, много ли е зле/малко newsm78, защото ако ги направя 60 см дълбочина, отивам на вградена печка, а аз вече съм купила една стояща.
Приемам с отворени обиятия всякакви идеи и забележки по проекта  bouquet

# 398
evhen харесвам проекта ти. Бих ти предложила да изместиш маалко мивката(няколко сантиметра). Така, че нейният център да се пада между двете долни  и двете горни вратички. Разстоянието между печката и мивката ми се струва прекалено близко и неудобно.

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 13:38 от feria99

# 399
evhen, много ми харесва! При мен ще е подобно разположението, само че ние ще преместим мивката на мястото на печката (така целия плот ще ми е свободен), а печката ще я изнеса на терасата.  Simple Smile

# 400
  • София
Моето място не е за модули, имам комин в ъгъла - това го казвам за дамата, отпреди няколко поста, която и тя е тръгнала за модули.
и да попитам:
53 см дълбочина за шкафове, на дългата страна, много ли е зле/малко newsm78, защото ако ги направя 60 см дълбочина, отивам на вградена печка, а аз вече съм купила една стояща.
Приемам с отворени обиятия всякакви идеи и забележки по проекта  bouquet

Това че има комин не означава, че мястото не става за модули. Нашето разположение е почти същото и в ъгъла има ъглов шкаф.
Дълбочината на шкафовете вероятно няма да е зле, но плота и той ще се намали.

# 401
evhen аз на проекта виждам вградени фурна и плот с котлони и не разбирам къде ти е дилемата.

Бих преместила мивката да не е толкова близо до комина и котлоните. Това според мен осигурява пространство и от ляво и от дясно и за котлоните и за мивката. Освен това може да се наложи едновременно използване от двама души на печката и мивката - няма да си пречат, ако се размести малко.

Размера в дълбочина на шкафовете си зависи единствено и само от теб и това ти как го виждаш Simple Smile

# 402
DarinaK, не дилема, а драма са парите, освен, че имам купена вече стояща печка. Този проект трябва да го пригодя към стоящата печка, която стандартно е 60 см дълбока, което в моя случай означава, че ако шкафовете са ми по 53 см, колкото е ширината на комина, то печката ще застъпва шкафа с едни 24 см.
soho doll, може ли линк към модулите, които си взела ти.
green eyes, аз не мога нищо да местя, защото в самото жилище така са предвидени ВиК и ел.инсталация. Единственото хубаво е, че за пералнята си има съвсем отделно място.
feria99, кухнята ти е страхотна Heart Eyes, но и парите й също, непосилни са ми в случая, имаш ли снимка с лице към късата страна, станаха ми интересни шкафовете над печката.

Много благодаря за идеята за изместване на мивката, наистина ще е много по-добре така.

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 15:12 от evhen

# 403
  • София
Evhen, кухнята е Икейска. Ъгловият шкаф вътре е изрязан спрямо комина. Момичетата са прави за мивката. Отдалечи я малко, вероятно ти се иска плота да е по-дълъг и затова си я сместила в края. Може на мястото, което ще се отвори да си сложиш сушилник за чинии и няма да загубиш място. Според мен е най-добре да си направиш стандартна дълбочина на шкафове за да ти е равно всичко. Ако печката е по-малка, вероятно ще може да се пригоди някакво парче от плота от задната страна за да се изравни с шкафовете. И този малкият шкаф за бутилки, защо не му смениш мястото с печката

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 15:45 от soho doll

# 404
ако се смени шкафа с печката - печката ще дойде доста близо до хладилника, което не е много добре. Аз бих си оставила празен целия плот по късата страна - само шкафове и по другата бих редила печка до комина, плот, мивка.

Инсталации се местят. Въпросът е да бъде удобна да ползване кухнята.

Общи условия

Активация на акаунт