Нашите кухни - тема 48

• 91 795
  • 786
  •   1
Отговори
# 135
да и аз се учудих, защото и аз не съм го чувала ама три пъти ми го повториха

# 136
  • Раковски
Да не са имали предвид АГТ?

# 137
Моля, за мнение за кухненски плот-мат релеф: трудно ли се почиства, заради това, че е релефен или няма нещо особено? За предпочитане ли са по-гладките повърхности (не гланцови)? Напр.: http://www.rosi.bg/kuhnenski-grab-mat---struktura-relef-3430.html

# 138
  • Раковски
 Релефния плот си иска повече поддръжка, позареже ли се ще има проблем, гладкия е по-лесен за поддръжка, но драскотините по него се виждат по-лесно.

# 139
shadowman, благодаря Peace

# 140
Здравейте, дами! Честит 8-ми март!

Предстои ми ремонт на една стара кухня и дойде момента да реша какво да бъде разположението на уредите и шкафовете в помещението. Тъй като все още не съм намерил домакиня за бъдещата кухня, реших да се обърна към вас за мнения и компетентни съвети Simple Smile

Помещението е тясно (115 см) а ми се иска да вместя следните неща:
1. Фурна
2. Плот с минимум 2 котлона
3. Абсорбатор
4. Микровълнова
5. Мивка
6. Съдомиялна
7. Хладилник
8. И разбира се някой друг шкаф

Общо взето размерите на кухнята са следните:

Ще съм благодарен ако ми дадете идеи как е най-добре да бъде разположено обзавеждането, с цел всичко да се използва максимално удобно и безпроблемно.

Е, няма такова пространство! Някакъв шанс да се махне еднат стена - в ляво или дясно от входа?
Имам идеи, но утре трябва да седна и да чертая, че е сложен казуса!  Peace

# 141
Здравейте! Отдавна ви следя, но до сега не съм писала. Правим си кухня, поръчахме я на един познат и съвсем скоро трябва да е готова. Но имам нужда от съвет. Мивката ще е под барплота и пред нея ще има плоскост ПДЧ, но си мисля дали няма да се подуе плоскоста от пръскането? Иска ми се да сложим нещо друго там - гръбче или не зная какво друго може да бъде. Моля за съвети.

# 142
Скрит текст:
Здравейте, дами! Честит 8-ми март!

Предстои ми ремонт на една стара кухня и дойде момента да реша какво да бъде разположението на уредите и шкафовете в помещението. Тъй като все още не съм намерил домакиня за бъдещата кухня, реших да се обърна към вас за мнения и компетентни съвети Simple Smile

Помещението е тясно (115 см) а ми се иска да вместя следните неща:
1. Фурна
2. Плот с минимум 2 котлона
3. Абсорбатор
4. Микровълнова
5. Мивка
6. Съдомиялна
7. Хладилник
8. И разбира се някой друг шкаф

Общо взето размерите на кухнята са следните:

Ще съм благодарен ако ми дадете идеи как е най-добре да бъде разположено обзавеждането, с цел всичко да се използва максимално удобно и безпроблемно.

Е, няма такова пространство! Някакъв шанс да се махне еднат стена - в ляво или дясно от входа?
Имам идеи, но утре трябва да седна и да чертая, че е сложен казуса!  Peace

Наистина е доста сложен казуса Simple Smile
Не ми се иска да махам стена, но в краен случай може да се събори тази в дясно на входа...

# 143
Нуби, това помещение е истинско предизвикателство. Това вдясно е прозорец, нали? Не е добра идея да се блокира прозореца.

Ето моето предложение.

Вляво до комина имаш място за фурна+четворка котлони, както и тесен шкаф малко под 30см. Например там можеш да държиш подправки, бутилки.
На дългата страна имаш място за 4 стандартни шкафа по 60см, хладилник до прозореца, шкаф до него, съдомиялна до шкафа и мивка. Мивката и съдомиялната съм ги сложила едно до друго заради ВиК изходите, а и за да имаш поне 120см плот (съдомиялната+шкафа до хладилника). Над котлоните слагаш абсорбатор, над мивката, съдомиялната и шкафа можеш да имаш горни шкафове. Микровълнова не успях да вместя, но може да се сложи в някой от горните шкафове от дългата страна. Единствения проблем е частичното блокиране на прозореца. Но ако преместиш хладилника на мястото на котлоните, шкафа на мястото на хладилника и котлоните на мястото на шкафа, няма да се блокира, но ще ти се разкъса работния плот. Във втория вариант губиш един горен шкаф, този, който ще е до прозореца. Защото с горен шкаф блокираш наполовина прозореца.

Ето втория вариант:

Малко нескопосан чертеж, но надявам се, че разбра идеята ми.  Simple Smile

Последна редакция: нд, 10 мар 2013, 14:16 от Teresa of the Faint Smile

# 144
Нуби, това помещение е истинско предизвикателство. Това вдясно е прозорец, нали? Не е добра идея да се блокира прозореца.

Ето моето предложение.

Вляво до комина имаш място за фурна+четворка котлони, както и тесен шкаф малко под 30см. Например там можеш да държиш подправки, бутилки.
На дългата страна имаш място за 4 стандартни шкафа по 60см, хладилник до прозореца, шкаф до него, съдомиялна до шкафа и мивка. Мивката и съдомиялната съм ги сложила едно до друго заради ВиК изходите, а и за да имаш поне 120см плот (съдомиялната+шкафа до хладилника). Над котлоните слагаш абсорбатор, над мивката, съдомиялната и шкафа можеш да имаш горни шкафове. Микровълнова не успях да вместя, но може да се сложи в някой от горните шкафове от дългата страна. Единствения проблем е частичното блокиране на прозореца. Но ако преместиш хладилника на мястото на котлоните, шкафа на мястото на хладилника и котлоните на мястото на шкафа, няма да се блокира, но ще ти се разкъса работния плот. Във втория вариант губиш един горен шкаф, този, който ще е до прозореца. Защото с горен шкаф блокираш наполовина прозореца.

Ето втория вариант:

Малко нескопосан чертеж, но надявам се, че разбра идеята ми.  Simple Smile
2 котлона ще са напълно достатъчни, при тази ограничена работна площ/плотове всяко спестено място ще е от полза, а 2 котлона си спестяват едно 30 см, работен плот. Така че първия вариант е най-добър откъм плотове.
Сърбят ме ръцете, сядам да чертая и ще показвам Rolling Eyes

# 145
Ами то не пречи и да се сложат 2 котлона и във втория вариант. На първия ми вариант недостатъка е, че хладилника ще блокира половината прозорец (ако мащабите там са правилни). Недостатък на втория вариант е, че се губи един горен шкаф до прозореца.

# 146
Ето го моя бърз/грозен/подлежащ на коментари вариант.

http://merrlyn.snimka.bg/other/the-snow-queen.600609.29873101

Размерите трябва да се изчислят от професионалист, тъй като са приблизителни.
Моят съвет е миялната да е тясна 45см., всички уреди да се гледат максимално тесни, има перални 55 см, не 60, хладилника също максимално тесен печка и тя така.
Шкафа в ляво от мивката е глух-може да се сложи механизъм за издърпване.

Не знам защо хората и в частност мъжете се плашат от събаряне на стени, ако не е носеща си е 1 ден работа, не е кой знае какво  Rolling Eyes Е, да много носене и мръсотия, но печелиш толкова много важно място, защото иначе си е кухня с мнооого малко  работна площ, една сушилка за чинии като сложиш и почнеш да режеш салата и то мястото свършило.
Предлагам и на гърба на плота да висят много от нещата, да не стоят на плота и да хабят място.
Микровълноват може под горните шкафове  в ляво от мивката, а даже може и без нея-аз съм без, ползвам електрическа кана за водата и топля на котлона. Живее се и без микровълнова-не виждам кой знае каква полза от нея-да не говорим, че миенето и е коооошмар. Peace
За 30-50 лв. професионален нтериорен дизайнер ще ти направи подробен проек, изчислен до милиметър  ще ти даде някой друг съвет, който на нашето полу-професионално око е убягнал.
http://prodavalnik.com/interioren-dizayn-mebeli-po-porchka---tal … -dizayn-i18218825
Много интересен проект-обичам кофти местата превърнати в малки оазисчета-моята кухня ме предизвиква да си готвя в нея, сега фотвя много повече отколкото в старата-удобството ме предразполага и всичко ми е толкова удобно.

Стига вече излияния  Embarassed

Последна редакция: нд, 10 мар 2013, 16:04 от merrlyn

# 147
Ами то не пречи и да се сложат 2 котлона и във втория вариант. На първия ми вариант недостатъка е, че хладилника ще блокира половината прозорец (ако мащабите там са правилни). Недостатък на втория вариант е, че се губи един горен шкаф до прозореца.

Супер са ти вариантите Peace
Аз не бих блокирала светлината независимо от всичко.
А грните шкафове са си важни, че те са почти единствените за съхранение-почти всеки шкаф е дефакто уред  Rolling Eyes

# 148
Гледам твоя вариант, но нещо е много мъничък и не мога да различа промените. Предлагаш два реда долни шкафове (паралелно) ли? Ако се бутне стената? А това под прозореца мивката ли е? Ако е мивка, то е доста далече от ВиК-то. Не мога да прочета и текста в червено ...

# 149
Гледам твоя вариант, но нещо е много мъничък и не мога да различа промените. Предлагаш два реда долни шкафове (паралелно) ли? Ако се бутне стената? А това под прозореца мивката ли е? Ако е мивка, то е доста далече от ВиК-то. Не мога да прочета и текста в червено ...

С CTRL и скрола на мишката го увеличи-малко е дребно, да!
Мивката е под прозореца, не е непосредствено до ВиК но по пода или в стената може да се прокарат тръби.
Стената в дясно е бутната, така става П-образна кухня, подобна на моята, в снимка.бг я има да се разгледа,
Бледо жълтото са горни шкафове.
Не съм доволна, че има 2 глухи шкафа, не че такава драма, но мисля че може по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт