Нашите кухни - тема 48

• 91 884
  • 786
  •   1
Отговори
# 435
evhen, готови модули от някаква серия. Когато навремето си избирахме, разгледахме в изложбената зала различните модели. Избрахме си това, което ни хареса като изработка, защото няма какво да крия има по-добри и по-калпави като изпълнение, но то това се вижда. Предварително знаех какво ми трябва като тип шкафове и чекмеджета. Аз например исках да нямам открити лавици, всичко да е зад вратички. Имахме размерите, избрахме отделните модули и така. При нас обаче беше лесно, защото пространството е изчистено. Направихме голяма ъглова кухня. Единствено трябваше фурната да е на точно определено място, с всичко друго - мивка, пералня, можех да си лавирам и да си го наредя както искам. Много добре се получи в крайна сметка. При майка ми беше малко по-трудно точно заради един комин  Sad, но и него успяхме да го заобиколим успешно.
Пак казвам, при мен просто имаше много място и спокойно можех да си наредя готови модули. Ако обаче помещението е малко и засукано с разни чупки, комини, става доста трудно и тогава готовите модули може и да не свършат работа.

# 436
  • Варна
Кухнята на свекитата е от Арон, ето такъв тип:

на 8 години и отгоре, свекъра сам си я е сглобявал, не е мръднала, Г-образна, няма чупки, няма комини, с вградени хладилник, фурна и миялна.

Последна редакция: вт, 16 апр 2013, 15:25 от Tsvetivn

# 437
  • Варна
Здрвейте на всички   bouquet Ние с кухнята сме почти на финалната права.Трябва много бързо да избера аспиратор и понеже фурната, котлона и хладилника са Whirlpool ми се иска и аспиратора да е същия.Спряла съм се на този http://tehnomix.bg/%D0%B0%D0%B1%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B0%D1 … rlpool-akr-685-ix
Моля ви ако някой има мнение за него и знае къде във Варна мога да го намеря да пише.Благодаря предварително   bouquet

# 438
Здравейте! Моля Ви за съвет. От София съм. Имам си вече нова кухня от масив бук. Бих искала да си сложа плот от естествен гранит. Обиколих някои фирми. Уж има цена по 70-80 лв на м2, а после с подлепката, монтажа, изрязването и др. цените скачат до небесата, така че не мога да се ориантирам хич по тези цени на м2. Моля Ви за съвет къде в София мога да намеря евтин и качествен гранитен плот. Кухнята ми е на ъгъл 5 на 2 линейни метра.

# 439
Гранитните плотове са страхотни. Потърси някъде където предлагат китайски гранит. Мои познати си сложиха такъв, много в качествен, внимавай и някъде да не ти вземат повече пари, а да ти дадат китайски.

# 440
Спряла съм се на този http://tehnomix.bg/%D0%B0%D0%B1%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B0%D1 … rlpool-akr-685-ix
Моля ви ако някой има мнение за него и знае къде във Варна мога да го намеря да пише.Благодаря предварително   bouquet

Техномаркет
http://www.technomarket.bg/products/09042946/whirlpool-akr-685-ix

Бих искала да си сложа плот от естествен гранит. Обиколих някои фирми.

Гранитните плотове са страхотни. Потърси някъде където предлагат китайски гранит.

"Изделия от китайски гранит G687 на цената на варовик (с ДДС!)"
http://www.mramori.com/granit-za-varovik/

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 11:34 от Анонимен

# 441
  • Варна
PAV1   bouquet Благодаря! Точни този купих.

# 442
Здравейте и от мен,започвам ремонт на кухнята ,но все още не съм си избрала шкафове
и не защото няма голям избор ,ами защото не мога да реша кои точно са най-практични
самата стая е квадратна 2,40 на 2,40 горе-долу разположих техниката ,но за шкафовете съм в чуденка,до самата печка какъв да бъде?,до мивката,на горния ред ?Разгледах по вечето тук-прекрасни са.Ако сега трябваше да правите ремонт има ли нещо което бихте променили дами в вашата кухня за по-голямо удобство?

# 443
Ако сега трябваше да правите ремонт има ли нещо което бихте променили дами в вашата кухня за по-голямо удобство?

http://www.dynamicspace.com/dynamicspace/ru/02/02/index.html  Peace

# 444
Уф,ама аз по-лесно си избрах мъж ,то да си проектираш кухня си  е направо чудо.
Изгледах доста ,прочетох някои от препоръките,наистина имаше неща които са малко известни ,но пък много полезни.И все пак немога да направя избор за самите шкафове,защото не искам да са много ,а същото време да си прибера посудата.
Моля ви кажете ми кое е практично-за чиниите(тип рафт или чекмедже),за тенджери и тигани какъв е най-удобния вариант, а за чашите и други подобни неща?
както винаги финансите няма да са достатъчни ,затова искам само практични неща ,а не на всяка цена да са  модерни или някакъв лукс.Ще я карам по-скромно ,а когато спечеля от тото ще осъществявам мечтите си

# 445
Моля ви кажете ми кое е практично-за чиниите(тип рафт или чекмедже),за тенджери и тигани какъв е най-удобния вариант, а за чашите и други подобни неща?
Удобството е индивидуално.
Домакинята дали готви постоянно, колко ползва фурната и котлоните.
Кое и е по-удобно? - да се навежда или да се протяга.
Коя ръка и е приоритетна? - лява или дясна.
За себе си съм установила:
Тенджери и тигани - в чекмеджета под котлоните.
Тави - чекмедже под фурна.
Чинии - шкаф над мивка.
Лъжици, вилици.. - дясно чекмедже до мивка.
Чаши - близко до масата и дивана (шкаф)
Тук съм "нахвърлила" бъдещата ми кухня (275см X 240см) като разположения на шкафовете.
Скрит текст:

# 446
От миналата година обмислям кухня и чета тази тема. След намаленията в Технополис взехме техниката и се зачетох пак тук. Мястото ми е супер малко, а помещението ще изпълнява няколко функции. В общи линии идеята е да има долен ред с вградена съдомиялна, шкаф с мивка и пералня с общ плот, горен ред високи шкафове. Фурната и плота да са на изградена /но не я усвоихме/ тераса с горен шкаф и от другата страна е разположена сушилнята с плот над нея и пак висок шкаф над нея. Ще я бистря още, защото по този начин в самата кухня нямам свестен долен шкаф и чекмеджета, но имам някаква идея как да го направя.
Та снощи, като се зачетох, установих, че сме си купили абсорбатор вместо аспиратор. Понеже сме си оставили място да изведем тръбата, изобщо не догледах, че в Технополис предлагат само абсорбатори. За този модел става дума. Малко съм в чуденка, защото на някои сайтове модела го показват като аспиратор, на други като абсорбатор. В крайна сметка, ако го вържем с тръба, може ли да се ползва като аспиратор или просто ще си върти въздуха през филтъра. Иначе имаме извод на стената, даже клапа му сложихме. Confused

# 447
PAV1 проекта ти е чудесен ,що се отнася до индивидуалното удобство си много права
вкъщи всички се вихрим в кухнята като се почне от мъжо,честичко аз и даже синът ми проявява желание,така че ще трябва да я правим угодна за всички.Всичко така трябва да се подреди,че да е лесно досътпно и да се вижда ,а не да се пита постояно това къде е онова къде е.Искаше ми се да видя шкафове отвътре и тяхното приложение ,но така и не открих снимков материал ,а само цялостна визия на кухня.

# 448
Искаше ми се да видя шкафове отвътре и тяхното приложение ,но така и не открих снимков материал ,а само цялостна визия на кухня.
Eто клипчето на BLUM :
http://www.blum.com/bg/bg/03/index.php

http://www.rali-m.com/blum.html

# 449
Ето това е моята мечтана кухня(като от клипчето),но ще ми е доста солено
как с по-малко средства да си направя подобна кухня,с качествени механизми на достъпни цени,
понеже кухненските шкафове ще ги правим сами (Тоест с един приятел имащ познания в областта,но не професионален) трябва и да реша от какъв материал да са ?
Ох,няма евтино и същото време хубаво ,но поне да е средна хубост

Общи условия

Активация на акаунт