Нашите кухни - тема 48

  • 91 110
  • 786
  •   1
Отговори
# 540
  • Раковски
  • Мнения: 2 179
Благодаря shadowman,значи за 2м да приготвя 70-80лв така го разбрах от поста ти

Горе-долу толкова, но пак зависи от цената, но няма да е нещо фрапиращо освен ако не изберете от плотовете с други цени.

# 541
  • Мнения: 166
Здравейте, извинявам се че нахлувам така в темата ви, но имам няколко въпроса. Аз попрочетох последните няколко теми, но нямам за съжаление въможност да прочета всичко. ПОнеже ми предстои и на мен изработка на нова кухня, но имам малко проблеми да се ориентирам с фронтовете и качестовто им.
До колкото четох качеството е от ниско към високо ПДЧ, МДФ, масивно дърво? Така ли е или се заблуждавам. И има ли други възможности.
Освен това май има значение и гормия слой. Там вече ми е доста тъмна индия. Има с фолия или и лакове, но не съм сигурно много в твърденията ми.
И за да не ми е съвсем празен поста пускам и моя проект на кухнята. Събирам всякакви мнения.

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Четох, че последните страници се говори за плотове с ширина 90 см. На мен също ще ми е нужен такъв, защото искам шкафовете на бара да са 60 см и плота да излиза около 30 см. Белият шкаф трябва да е кафяв както гърба на съседните шкафове, просто не можах да го направя в програмата.
Много ми се искаше миялната също да е високо, но товага трябва да се откажа от колоната до хладилника, която искам да е за провизии с врата, но вътре да са отделни чекмеджета.
нещо подобно

Иначе искам кунхята да е с растер с 6 чекмеджета и растер по 13 см .

Освен това се чудя какво да направя за гръб. Този лакобел като стъкло ли е или е повече нещо подобно на пластмаса? могат ли в него да се правят отвори за контакти и може ли да се закачат неща? Имате ли някъде ориентировъчна цена за м? А техническият камък за плто е с цени около 500 лв на м или се лъжа?
Благодаря ви предварително за отговорите.

# 542
  • Мнения: 296
Здравейте, извинявам се че нахлувам така в темата ви, но имам няколко въпроса......
Аз само по два въпроса - първо за качеството - ПДЧ-то е ясно, за МДФ, или масив, зависи предимно от вкуса ти - масива е ограничен откъм варианти, по-оригинално звучи в съответната стилистика, не знам дали е вярно това за отмятането с времето/то зависи и от материала, де/, с МДФ, обаче, имаш много повече интериорни варианти .
Второ - проектът,като цяло, много ми харесва - големите чекмеджета и шкафове. Обаче - защо, напоследък, масово фурната е на метри от котлоните - абе, не се ли правят вече пържоли на фурна, да се запича мусака, и каквото и да е друго там...Той, аспиратора, е толкова важен за котлоните, колкото и за фурната.
И откъм ергономичност- не случайно си има правила: хладилник-плот-мивка/миялна-плот-котлони/фурна-плот..Те, хората са го измислили - в сайта на Блум има доста ценни съвети по това направление. Hug

# 543
  • Мнения: 27
Здравейте ,моите мебели за кухня и коридор трябваше да са готови на 21април ,но и до днес от фирмата не ми дават ясен отговор кога ще са готови.Оправдават се, че чакали материал който уж щеше да пристигне миналата сряда ,но май още го няма .Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем ?По договор фирмата дължи неустойка 0т 0.5 % на ден при забавяне ,но дали ще спазят това  и как да я изисквам не знам ?

# 544
  • Мнения: 60
Здравейте ,моите мебели за кухня и коридор трябваше да са готови на 21април ,но и до днес от фирмата не ми дават ясен отговор кога ще са готови.Оправдават се, че чакали материал който уж щеше да пристигне миналата сряда ,но май още го няма .Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем ?По договор фирмата дължи неустойка 0т 0.5 % на ден при забавяне ,но дали ще спазят това  и как да я изисквам не знам ?

Здравей,
Ние бяхме така с нашата кухня. Трябваше монтажа да започне на 27.12.2012 но не се случи. Започнаха чак на 19.01.2013. И в нашия договор имаше, че дължат неустойка , но имали и 15 работни дни срок за забавяне уж като материала не бил тук. И на 19 ти дойдоха сложиха първия ред на кухнята (скеле) и си тръгнаха за да не се каже, че излизат и от този срок.
след още седмица донесоха  материалите за втория ред и него сглобиха , но това говоря само във вид скеле.
след още 4- 5 дена донесоха плот
след десетина дена донесоха вратичките.
и така лека полека около половин месец ако не и повече  се появи нашата кухня .
а да не започвам  да говоря за недостатъци , отношение и в последствие разбиране за какви надценки са си слагали . От сорта на 300 % за някой неща

# 545
  • Мнения: 4 744
merrlyn,

Дръжките ти от тези Икейските, които се закрепват от вътре ли са, ако да, къде, какви дължини си сложила, а най-вече удобни ли са ти.
Кухнята ти The Snow Queen ли се нарича Grinning

# 546
  • Мнения: 2 172
Здравейте!Решила съм да избера за своята кухня вратички на Модекс/НЕ гланц/.Има ли някой с такива вкъщи и доволен ли е?

# 547
  • Мнения: 87
merrlyn,

Дръжките ти от тези Икейските, които се закрепват от вътре ли са, ако да, къде, какви дължини си сложила, а най-вече удобни ли са ти.
Кухнята ти The Snow Queen ли се нарича Grinning


Да, от тези които се завинтват от вътрешната страна на вратичките-много са ми удобни, а аз съм човек, който е маниак на маникюр и специално съобразих дръжките с това Mr. Green
Имам и от трите дължини-малки, средни и големи, за тип скандинавски дизайн кухни, по изчистени са идеални, защото не развалят линията на шкафовете, а и цената им е......

И, да кухнята ми се нарича Снежната кралица, нали мъжете си кръщават колите, аз пък си кръстих кухнята  Mr. Green

# 548
  • София
  • Мнения: 9 021
Здравейте, извинявам се че нахлувам така в темата ви, но имам няколко въпроса......
...... Обаче - защо, напоследък, масово фурната е на метри от котлоните - абе, не се ли правят вече пържоли на фурна, да се запича мусака, и каквото и да е друго там...Той, аспиратора, е толкова важен за котлоните, колкото и за фурната.
И откъм ергономичност- не случайно си има правила: хладилник-плот-мивка/миялна-плот-котлони/фурна-плот..Те, хората са го измислили - в сайта на Блум има доста ценни съвети по това направление. Hug

Гретел, хубаво е, че има такива сайтове с правила/съвети, но действителността не рядко се разминава с теорията,....може да има много отговори на въпроса ти.
1. Недостатъчно място.
2. Неудобство на ползвателя в този ред.
3. Някаква приумица на домакинята (като моя милост  Mr. Green).  .... и т.н.
.... аз имах няколко изисквания:
1. Малка кухня, незабележима - независимо, че готвя и от големината на помещението.
2. 2 бр. колони, които да са една до друга - хладилник и пералня+фурна+MW
- от тук веднага съм извън препоръките на Блум и сие

Мястото в което можеше да се разположи кухнята е правоъгълник  3*1,30 м. като на една от късите страни има прозорец, а до другата къса страна "колона" (вентилация+ВиК).

Вариант 1: Проектът беше с мивката под прозореца, не бях преценила, че прозорецът започва на под нивото на плота.
 В този вид конфигурацията беше хладилни, пералня+фурна+MW, миялна+котлони, шкаф, ъглов шкаф, мивка, шкаф.(всико с след колоните с размери до 45-50 см видим отвор на)

След като обърнах внимание на очеизвадното (прозорецът) се стигна до Вариант 2 (реализиран): реденето започна от другата къса стена
мивка (късата страна на шкафа скрита от барплот), на 30 см от нея котлони върху ъглов  шкаф, по другата стена има плот 1 м под, който са миялната (до другата стена на ъгловия шкаф) и чекмеджета следват колоните пералня+фурна+MW и хладилника.

Избирайки абсорбатор, заложих на възможно най-мощното, което намерих и отговаряше на изискването ми да е за пълно вграждане, т.е. нищичко да ен се вижда от него (Teka GFT 800 ).
Първото нещо, което сготвих, беше възможно най-миризливо - пържени кюфтета, и добре се справи. Спира ти мислите със шума, но дърпа здраво.  Добре се справя и с миризмите на фурната - пържолите, но не мога да кажа как е с мусака, тъй като не ядем такова нещо в къщи.

# 549
  • Мнения: 1 655
Desem аз също съм се спряла на такъв тип ширм. Това което искам да те попитам толкова ли много е шумен- в описанието пише 50 децибела, но не уточняват това при коя степен е.

# 550
  • Мнения: 814
ПОнеже ми предстои и на мен изработка на нова кухня, но имам малко проблеми да се ориентирам с фронтовете и качестовто им.
До колкото четох качеството е от ниско към високо ПДЧ, МДФ, масивно дърво? Така ли е или се заблуждавам. И има ли други възможности.
Освен това май има значение и гормия слой. Там вече ми е доста тъмна индия. Има с фолия или и лакове, но не съм сигурно много в твърденията ми.

Тези въпроси и мен ме вълнуват сериозно,защото когато не си "на ти"с тези неща винаги можеш да се окажеш изпързалян от някои"майстори"За това ще ви помоля за по пълна информация относно избора на материал за изработването на кухненските шкафове,но нека не се споменава само най-доброто и скъпо,ами алтернативните им варианти,които също могат да се използват.

# 551
  • Мнения: 8 916
И аз съм в чуденка за новата кухня, която предстои да направим. Имам още малко време да мисля.
Относно аспираторите... За себе си установих, че миризма мога да понеса, но шумът ме влудява  Close Поради тази причина в момента аспиратора много много не го ползвам. Не мога да го изтърпя повече от минута-две и това е.
Та след месец-два и за проклетия аспиратор ще е едно чудене какъв да е.  ooooh!

# 552
  • Перник
  • Мнения: 172
Здравейте и от мен, чет ви и се възхищавам от идеите, които имате и ентусиазма с който ги творите. Предстои ми ремонт, но от доста време се въздържам поради липса на идея, въображение и така нататък. Искам да имам хубава, уютна и функционална кухня, но не мога да измисля как точно да си разположа мебелите. Бих ви помолила за идеи, ще прикача снимка на помещението, то е стая с усвоена тераса, бих искала да съчетая кухненски бокс и трапезария в това помещение, мисля, че има място.

# 553
  • Перник
  • Мнения: 172
Щях да прикача снимка, но не зная как точно става, бихте ли помогнали, благодаря предварително.

# 554
  • Раковски
  • Мнения: 2 179
 Ще драсна 2-3 реда... значи качеството на ПДЧ-то главно зависи от производителя, за мен тези с ниско качество са габровница (макар да задобряват по малко), кроношпан и алфа ууд, средно качество са акритас, орма, шелман, кроношпан със серията контемпо (има и други които може би забравям), от по-добрите са каиндел (понякога се съмнявам в тях), фундермакс и разбира се егер, преди се срещаше често и водего но не знам какви са причините да поизчезне на места.
 Самата здравина на ПДЧ-то зависи и от плътността  материала, когато материала е по-рехав при рязане остават едни малки дупчици които при кантиране няма как да се запълнят с лепило и да се залепи канта добре, съответно в рехавия материал сглобката (независимо от вида) държи по-слабо.

Лъскавите материали се водят няколко вида, първия е на основа ПДЧ и самия гланц има лек портокалов ефект, този материал е и по-евтин (зависи и от производителя), следват гланцовете на основа МДФ които вече са и по скъпи, те са хай глос, пвц фолио, полиестер, акрил (може би забравям нещо). Друг вариант за врати е да са боядисани (тук бояджията наистина трябва да си разбира от работата) и масива, за тези които не могат да си позволят масив има МДФ с фурнир които след обработка няма как да се разбере, че не дърво, но възможностите при него са малки, тоест вратата е равна отвсякъде, без канали и завартулки по нея.

Избора на аспиратор е важен като всичко в кухнята, но при тека дават два стандарта и аз лично вече на никой не вярвам на това което пише, гледайте да е по-мощен. Има един аспиратор на пирамис който много харесвам и е на добра цена (води се турбо 60) .

Общи условия

Активация на акаунт