Нашите кухни - тема 48

• 91 111
  • 786
  •   1
Отговори
# 555
Много благодаря за споделената информация,бих ви помолила да споделите как стоят нещата и при плотовете и гърбовете(аз ще използвам плочки за гръб,но вссе пак ...)

# 556
  • Раковски
 Плотовете като цени са горе долу изравнени като зависи от производителя (140-160 лева за 4,1м за 4 см плот, 3 см са леко по-евтини, но и много рядко се използват), гърбовете са в същия диапазон независимо, че са 1 см. За мен добрите плотове са на дуропал, акритас, геталит, тези на егер и каиндел ми се струват (може и да се лъжа) с малко по-тънко покритие, кроношпанските не ги тача.
 За гръб може да се сложи и стъкло, плочки и ся направих за сефте цялата кухня с гръб от неразждавейка. Ако имате газови котлони и големия е от зад е добре да се сложи метален гръб че инак термоплота може да даде фира заради живия огън.

# 557

Много благодаря за споделената информация,бих ви помолила да споделите как стоят нещата и при плотовете и гърбовете(аз ще използвам плочки за гръб,но вссе пак ...)

Аз съм с егерски гръб зад газови котлони. Опциите да слагам инокс или плочки отпаднаха поради личен опит с плочки - фугите стават тъмни след някой и друг месец, богато наслоени с мазнина и последващ препарат за миене, иноксът при най-близките ни приятели е приятно надран на кръгови,зигзагообразни и каквито се сетиш форми след подобаващото търкане с абразив, т.е. нищо не е с първоначалната си вид и форма. Плотът ми засега е понесъл старателно търкане с груба гъба, няколко вида препарати и не му личи жегата на газовите котлони.
А да - минах и през идеята за закалено стъкло, но цената и някои специфики на монтажа ме отказаха.

ariston - разпределението на моите газови котлони, основните са отдалечени, а и максимално монтирани в предния край на плота, остава достатъчно дистанция от гърба до най-близкия.

Последна редакция: сб, 04 май 2013, 15:47 от anitsa

# 558
  • Раковски
Ламарината лесно се надрасква.

# 559
Не само ми изгоря гърба от газовия котлон, ами за малко и пожар щях да направя.

# 560
Не само ми изгоря гърба от газовия котлон, ами за малко и пожар щях да направя.

В редактирания ми пост уточнявам защо аз нямам проблеми.

# 561
  • София
Desem аз също съм се спряла на такъв тип ширм. Това което искам да те попитам толкова ли много е шумен- в описанието пише 50 децибела, но не уточняват това при коя степен е.
Доста е шумен, не бух могла да преценя dB-лите, но върши работа. Когато съм пред него и е включен на мах, не мога точно да разбера какво ми говорят от "хола", който е зад късата стена на кухнята.(г-образна холокухня е помешението като има стена коят скрива "кухнята" от "хола").
При нас обаче е важно да няма миризми... не харесвам дрехите да миришат на манджа.
Проблема може и да е от конфигурацията на помещаението или от това, че има малко мебели, няма пердета и кънти.

# 562
Още веднъж благодаря за съветите ,които давате.
Но съжаление  като човек "незнаещ" в тази област доста съм объркана
наясно съм ,че всичко е индивидуално(с какви средства разполагаш за ремонта),но все пак като си наемеш майстор ще те пита с какви материали ще работи,избран ли обкова,механизмите и т.н
Не искам супер лукс,но в никакъв случай няма да използвам и най-ниско качество,за да бъде нещо средно ще ми трябва обстойно проучване.Аз съм от Пловдив и къде мога там да пообиколя,за да нахвърлям идеи за кухнята,но с по приемливи и достъпни цени.

# 563
Ами ти си лесна, shadowman ти е "под носа". Момичетата, чиито кухни е правил много го хвалят, така че просто се свържи с него. Кухнята ни е пдч на егер. Нямам оплаквания. Относно механизмите, помисли внимателно къде наистина ти трябват. Ние си сложихме ето такива http://www.blum.com/bg/bg/01/10/10/index.php на горния ред и се оказаха доста скъпи, а абсолютно излишни. Вярно радвах им се и си играх с тях в началото, ама вратички щяха да ми свършат точно същата работа. Виж за механизмите на чекмеджетата не съжалявам.

Ние сме с този http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=22&pid=74 аспиратор. Много съм доволна. Има три степени/скорости за пречистване, третата е доста шумна, но миризмите изчезват веднага.

# 564
Аз пак да попитам някой знае ли дали абсорбатора може да се ползва като аспиратор, ако се свърже с отвеждаща тръба? Моделът е ето този. Изобщо не се усетих, че е абсорбатор, а не аспиратор, а сме предвидили отвор за изкарване на тръба.

Извинявам се, коригирах линка.

Последна редакция: нд, 05 май 2013, 00:50 от kati_v

# 565
kati_v, отваря доста модели по възходяща цена.

# 566
  • Раковски
Аз пак да попитам някой знае ли дали абсорбатора може да се ползва като аспиратор, ако се свърже с отвеждаща тръба? Моделът е ето този. Изобщо не се усетих, че е абсорбатор, а не аспиратор, а сме предвидили отвор за изкарване на тръба.

Извинявам се, коригирах линка.

Всичко що се свързва с тръба се води аспиратор, ако е му се сложат активни въглени става абсорбатор.

# 567
  • София
Ето какви механизми използвахме ние:
- http://www.blum.com/bg/bg/01/10/30/index.php - в този шкаф ми е MW. Когато я ползвам отваям.
- http://www.blum.com/bg/bg/01/30/18/index.php - (може би е този) - пълно издърпване+плавно прибиране на чекмеджетата, много лесно се свалят чекмеджетата, зад този шкаф са ни комуникациите за миялната и пералнята - ВиК и ел.
- имам и един ъглов шкаф с чупеща се врата, ако това се води за особен механизъм, вътре няма допълнителни екстри, само един Г-образен рафт.
- по погрешка ми доставиха градена кофа за боклук и реших да си я оставя.
- над хладилника и над шкафа с МВ вратичките се отварят с Пуш-бутон.
- плитките горните шкафове са без дръжки, а вратичките са по-дълги и това което надстърща се ползва за дръжка. Първоначално бяха с обикновени панти, но след това фирмата ми ги смени с такива които са с плавно затваряне - подарък.

Последна редакция: нд, 05 май 2013, 12:09 от Desem

# 568
Имам питане ,ако кухненските шкафове се изработят изцяло от ПДЧ
корпуса от бяло ,а вратичките от друг цвят ще се виждали някъде от към лицевата част бялото
има ли значение за цената цветът на ПДЧ като е при боите например
и накрая с какво точно да се съобразя при избора на ПДЧ,ако реша да го използвам изцяло за изработка на кухненските шкафове,и още съм в чуденка -плочки или гръб,паркет или плочки
Май ще се окаже ,че от една фирма производител ще е нещо си ,а друга друго нещо,но все пак ще се радвам на всякакви съвети.
А за майстор на кухненските шкафове вече имам в предвит един блиъзк познат,но пък той иска ние да сме готови с избора си на материали и визията

Последна редакция: пн, 06 май 2013, 16:59 от doroti1

# 569
  • Раковски
При долните шкафове видимите страници се правят от цвета на лицето, ако е нещо по различно, примерно врати от модекс се правят декоративни страници или се избира цвят който е близък до вратите, при горните шкафове е същата работа само където дъната ще трябва да са с ПДЧ като вратите, всичко това се кантира с кант като лицето и бяло не трябва да се вижда от никъде.

Общи условия

Активация на акаунт