Рим - седма тема

• 61 891
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
Веднага тегля Hug и благодаря!
Скрит текст:
До сега се задоволявах с "Ангели и демони" и "Кво вадис?"-финала само.
Сайта май е платен, ако има откъде другаде да се изтегли кажете.

Замунда го има

# 601
Благодаря!Изгледах го с удоволствие.

# 602
  • Пловдив
Намерих следния сайт http://bestguida.com/home , доколкото разбирам дамата е екскурзовод. Не намерих тарифи, но някой ако се интересува, може да я пита. Ние ще сме на организирана екскурзия, та няма да ми е необходим гид.

# 603
А за кредитната карта - искаш да платиш билетите от тук с кр.карта на човек,кото няма да е с вас във Ватикана или само да резервираш и там да платиш със същата карта?
Ако при самата покупка или резервация фигурират имената на посетителите,не виждам проблем да се плати с различна карта.На мен до сега никога в чужбина не са ми гледали картата на кое име е или да са ми правили проблем,че плащам с чужда карта.Но не съм сигурна,защото не съм купувала така за Ватикана.
Искам да резервирам и платя от тук билети за двама с кредитна карта на човек, който няма да е с нас. Това се чудя дали е възможно....
Възможно е  Simple Smile можеш да платиш без проблем, на място искат разпечатано потвърждение с баркод на него. Никой не пита с какво, къде, кога си платила, най-малко пък да гледат с каква и на кого кредитна карта. Важното е, че е платено. Бях там през март, имах билети за Ватикана, купени онлайн за мен и още 2 души. Не се тревожи, просто се наслади на екскурзията си  Hug

# 604
  • Пловдив
А за кредитната карта - искаш да платиш билетите от тук с кр.карта на човек,кото няма да е с вас във Ватикана или само да резервираш и там да платиш със същата карта?
Ако при самата покупка или резервация фигурират имената на посетителите,не виждам проблем да се плати с различна карта.На мен до сега никога в чужбина не са ми гледали картата на кое име е или да са ми правили проблем,че плащам с чужда карта.Но не съм сигурна,защото не съм купувала така за Ватикана.
Искам да резервирам и платя от тук билети за двама с кредитна карта на човек, който няма да е с нас. Това се чудя дали е възможно....
Възможно е  Simple Smile можеш да платиш без проблем, на място искат разпечатано потвърждение с баркод на него. Никой не пита с какво, къде, кога си платила, най-малко пък да гледат с каква и на кого кредитна карта. Важното е, че е платено. Бях там през март, имах билети за Ватикана, купени онлайн за мен и още 2 души. Не се тревожи, просто се наслади на екскурзията си  Hug
Благодаря ви, ще се консултирам с екскурзоводката за приблизителен час и ще действам.
А за ватиканските градини има ли също големи опашки или за тях може да се купи билет на място?
Понеже и аз и ММ много обичаме бира, има ли хубава италианска марка, която задължително да опитаме? Или само виното им става за пиене?

# 605
Сигурни ли сте,че в момента на резервацията можете да платите с кредитната карта?Последно беше само резервация,а плащането се извършва на касите.

# 606
Сигурни ли сте,че в момента на резервацията можете да платите с кредитната карта?Последно беше само резервация,а плащането се извършва на касите.
Всъщност, наистина за Ватикана само се правеше резервацията, а се плащаше на място. За всички обекти правих онлайн резервации и съм забравила, че за там плащахме на касата. Това е достатъчно обаче да прескочиш опашката, на касата нямаше хора. Извинявам се за неточността  Blush

# 607
Здравейте и аз се присъединявам към темата. Ще ходя 21 до 25 октомври в Рим. Някой ще ходи ли тогава? Гледах времето. Предишни години е около 20 градуса. Simple Smile

# 608
Като сте отворили приказка за хапване,да попитам и аз за нещо тип бърза италианска кухня около Колизеума или гара Термини? Praynig
Като излезете от гара Термини,тръгнете наляво по Via Giovanni Giolitti ,завийте вдясно по Via Giobertti (тази уличка излиза на базиликата Санта Мария Маджоре ),вървете по тротоара отляво на улицата и следете за заведение за бързо хранене,в което има витрини с готово приготвена храна.Можете да хапнете на бар-плотовете или да вземете за дома.Супер невзрачно е заведението,но от 5 дни тестване на заведенията им, там хапнах най-вкусната лазаня за 4 евро,т.е. двойно по-евтина и двойно по-голяма като порция.Половинката си взе паста пене-също грамажна,евтина и страхотно вкусна. Peace Собственика-възрастен италианец,стоеше зад щанда и следеше работата на момчетата.Има и готвено,и десерти,и най-важното виждаш и си избираш,сипват ти веднага порция топла храна и бе по-вкусна от всичко опитано до момента. Peace

# 609
  • Пловдив
Като вляза в сайта на ватиканските музеи и ми иска кредитна карта, за да платя билетите. За какво ще я иска тогава, ако само резервация се прави?
http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/html/policyGenerale-en.html
И в описанието пише, че се плаща с кредитна карта онлайн. Има ли някой, който е влизал така? Да не се набутам с 80лв.....
И докато се чудя какво да правя, защото искам и с чужда кредитна карта да плащам, пратих мейл на Ватикана Simple Smile (не се смейте на чудния ми английски)
-Hello,

I want to make a reservation and pay with kredit card for Vatican museums. But i will not be one of participants. Is that possible?

Thanks in advance
И отговора им:
Dear Madam,

it is possible.

Та по това съдя, че става това, което съм замислила. Да платя с чужда карта онлайн и да се явим аз и ММ.

Последна редакция: пн, 26 авг 2013, 15:28 от *Милена*

# 610
Действай!

# 611
  • срещу двата комина :)))
аз плащах с кредитна карта преди две години  Peace

# 612
С
Като вляза в сайта на ватиканските музеи и ми иска кредитна карта, за да платя билетите. За какво ще я иска тогава, ако само резервация се прави?
http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/html/policyGenerale-en.html
И в описанието пише, че се плаща с кредитна карта онлайн. Има ли някой, който е влизал така? Да не се набутам с 80лв.....
И докато се чудя какво да правя, защото искам и с чужда кредитна карта да плащам, пратих мейл на Ватикана Simple Smile (не се смейте на чудния ми английски)
-Hello,

I want to make a reservation and pay with kredit card for Vatican museums. But i will not be one of participants. Is that possible?

Thanks in advance
И отговора им:
Dear Madam,

it is possible.

Та по това съдя, че става това, което съм замислила. Да платя с чужда карта онлайн и да се явим аз и ММ.

Няма никакъв проблем да платиш с чужда карта. Важно е потвърждението с баркода на него. Незабравими спомени ти пожелавам  smile3525

# 613
  • Пловдив
Купих билети за Ватиканските музеи! За колко време се разглеждат и до 16ч ли работят? А за ватиканските градини колко е билета и чака ли се много и там? И за да се качиш на купола на св. Петър видях, че е 7евро билета, но колко се чака и там?  Знам, че задавам много въпроси, но като се върна ще почна да отговарям и аз Simple Smile   bouquet

# 614
С билети в джоба ще си спокойна и няма да губиш излишно време по опашки. Можеш да ги разглеждаш и цял ден, зависи от твоето желание, но трябва да имаш поне 2-3 часа.  За купола чакахме около 30 мин, но си струва всяка секунда. По времето когато бях аз градът беше претъпкан, 19 март - встъпването в длъжност на папата, не зная през този период как е. По същата причина градините бяха затворени и не зная за тях, може би друг ще се включи  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт