Рим - седма тема

• 61 898
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Здравейте, ние ще сме от 19 до 22.10 в Рим (живот и здраве). Сега чета старателно темите, но ми изникна 1 въпрос и докато не съм забравила да си питам Simple Smile Гледам, че всички са яли в Карло Мента, близо ли е до някоя от забележителностите.? Може ли да обясните къде е този ресторант по-точно!
Да допълня с още един въпрос: в крайна сметка за ватиканските музеи може ли кредитната карта да е на 1 човек, а да влязат други двама? Ако може някой по-скоро ходил да каже Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 авг 2013, 22:07 от *Милена*

# 586
  • София
*Милена* Ето тук е ресторанта:
https://maps.google.bg/maps?q=Carlo+Menta,+Rome+-+Restaurants&am … B8%D1%8F&z=20
До моста Ponte Garibaldi...
С картата можеш да купиш колкото искаш билета, после ги раздаваш...

# 587
Като сте отворили приказка за хапване,да попитам и аз за нещо тип бърза италианска кухня около Колизеума или гара Термини? Praynig

# 588
  • Пловдив
https://maps.google.bg/maps?q=Carlo+Menta,+Rome+-+Restaurants&am … B8%D1%8F&z=20
Благодаря за отговора! Аз го намерих на картата ресторанта. Въпросът ми беше по-скоро, дали трябва специално да се иде до там или е по път за някоя забележителност? Ще бъда благодарна и за още отговори за резервация във ватиканските музеи.

# 589
Благодаря за отговора! Аз го намерих на картата ресторанта. Въпросът ми беше по-скоро, дали трябва специално да се иде до там или е по път за някоя забележителност? Ще бъда благодарна и за още отговори за резервация във ватиканските музеи.
Църквата Санта Мария ин Трастевере е съвсем наблизо,освен това може да се разходите до хълма Джаниколо,гледката към града е невероятна,паметника на Гарибалди е там и оръдието,което  в 12 отбелязва точно време.Изобщо можете да направите разходка из Трастевере,има какво да се види,и накрая да хапнете.
А за кредитната карта - искаш да платиш билетите от тук с кр.карта на човек,кото няма да е с вас във Ватикана или само да резервираш и там да платиш със същата карта?
Ако при самата покупка или резервация фигурират имената на посетителите,не виждам проблем да се плати с различна карта.На мен до сега никога в чужбина не са ми гледали картата на кое име е или да са ми правили проблем,че плащам с чужда карта.Но не съм сигурна,защото не съм купувала така за Ватикана.

Последна редакция: сб, 24 авг 2013, 09:05 от Lady Vengeance

# 590
Тази седмица даваха една комедия. действието се развиваше в Рим.Главните ходиха да видят "Устата на истината".Някакво информация къде се намира това място.Може ли

# 591
Тази седмица даваха една комедия. действието се развиваше в Рим.Главните ходиха да видят "Устата на истината".Някакво информация къде се намира това място.Може ли
На входа на църквата Санта Мария ин Космедин.На мен обаче ми се видя голяма глупост,заставаш до устата да си направиш една снимка.Църквата също не ми хареса.Ако имате повече време или минавате от там може да го посетите,но не е нещо което на всяка цена трябва да се види.

# 592
Идва ми близко до хотела.Може да я погледнем.А какво значи  " Н автобус"

# 593
  • срещу двата комина :)))
Като сте отворили приказка за хапване,да попитам и аз за нещо тип бърза италианска кухня около Колизеума или гара Термини? Praynig

из целия център продават едни прекрасни сандвичи от микробусчета  Joy едни от найвкусните сандвичи, които съм яла някога ... особено тези с прошуто и рукола   chef

# 594
poliin,
Скрит текст:
моля пиши кой е филма,вероятно има и снимани други забележителности.
mu_ry,благодаря Hug

# 595
  • срещу двата комина :)))
poliin,
Скрит текст:
моля пиши кой е филма,вероятно има и снимани други забележителности.
mu_ry,благодаря Hug

аз препоръчвам този за любителите на Рим  Peace
http://www.imdb.com/title/tt1859650/?ref_=sr_1

# 596
Веднага тегля Hug и благодаря!
Скрит текст:
До сега се задоволявах с "Ангели и демони" и "Кво вадис?"-финала само.

# 597
Не знам кой е филма  :oops.Започнах да го гледам по сериозно когато разбрах че ще ходят в Рим.Даваха го Btv comedy В сряда вечер
В ресторантите имали менюта и на английски.В Париж имаше такъв проблем

# 598
  • Варна
Веднага тегля Hug и благодаря!
Скрит текст:
До сега се задоволявах с "Ангели и демони" и "Кво вадис?"-финала само.
Сайта май е платен, ако има откъде другаде да се изтегли кажете.

# 599
  • Пловдив
А за кредитната карта - искаш да платиш билетите от тук с кр.карта на човек,кото няма да е с вас във Ватикана или само да резервираш и там да платиш със същата карта?
Ако при самата покупка или резервация фигурират имената на посетителите,не виждам проблем да се плати с различна карта.На мен до сега никога в чужбина не са ми гледали картата на кое име е или да са ми правили проблем,че плащам с чужда карта.Но не съм сигурна,защото не съм купувала така за Ватикана.
Искам да резервирам и платя от тук билети за двама с кредитна карта на човек, който няма да е с нас. Това се чудя дали е възможно....

Общи условия

Активация на акаунт