По-бърз растеж на косата (2) ????

• 168 723
  • 748
  •   2
Отговори
# 360
Добре де. Мойта коса не расте. Нито пък е гъста. Наистина е изрусена, но има жени с прекрасни руси коси. Моята не е била прекрасна и преди да започна да се изрусявам. Пробвала съм с витамини, хининова вода, масла на Икаров, разни ампули, качествени продукти...и нищо. Майка ми е с прекрасна коса, а се боядисва от много много време със силни бои и дори не ползва балсам. Сега съм си закупила ампули на керастас, да видим ще помогне ли. Имам приятелки, които си правят маски с тривитаминол и казват, че има страхотен ефект, но аз честно казано мисля, че ефекта е само в главите им. На едната изобщо не виждам ефект, а другата си е с красива коса още преди да започне да си прави маска (просто ген). Не знам какво да правя:(

Ако е ген ти трябва също да имаш хубава коса като майка си. Но при теб нещата са по различни. Ако наистина косата не ти расте това е защото си оставила друг да взима решенията в твоя живот. За да промениш нещата за начало си създай някакви нови навици който да ти доставят удоволствие, без да очакваш някакви резултати веднага(от новите навици). Ти много правилно  си казала че всичко е само в главите ни...
Желая ти много щастие.   bouquet

Последна редакция: пн, 13 май 2013, 07:28 от радо/стилист

# 361
За да расте косата ми бързо, на колко време трябва да се подстригвам без да се взема много,само връхчетата . Аз като отида и ме подстригват колкото ми е израстнала и тя си стои на едно и също ниво. Какво да правя?

# 362
За да расте косата ми бързо, на колко време трябва да се подстригвам без да се взема много,само връхчетата . Аз като отида и ме подстригват колкото ми е израстнала и тя си стои на едно и също ниво. Какво да правя?

Препоръчително е всеки месец да се поостригват върховете на косата. Има дори значение кога през месеца. Защото всеки месец в човешкото тяло се случва процес на АКТУАЛИЗАЦИЯ. Този процес продължава от три до пет дена. С започването на този процес , корена на косъма затваря върха  за да може да се случи плавно този природен процес.След като приключи този процес на актуализация  корена отново се опитва да отвори върха и тогава се получава цъфтежа на косата. И корена сам разрушава около един см. от структурата на върха на косъма. За да може корена на косъма да получава достатъчно кислород , трябва първата седмица след приключването на процеса да се поостригва. Така може да се предотврати цъфтежа и разрушаването структурата  на косъма. Този процес на АКТУАЛИЗАЦИЯ при жената е нейната менструация.  bouquet

# 363
Аз се подстригвам всеки месец , така че нищо не ми пречи да опитам половин година да се стрижа по тази схема , само да ми дойде  Embarassed веднъж...

Има резон като бях бременна имах прекрасна коса , не е истина направо , след като ми цъфна първият цикъл се почна с падането и цъфтенето и от тогава до сега 1 година  Cry

# 364
Препоръчително е всеки месец да се поостригват върховете на косата. Има дори значение кога през месеца. Защото всеки месец в човешкото тяло се случва процес на АКТУАЛИЗАЦИЯ. Този процес продължава от три до пет дена. С започването на този процес , корена на косъма затваря върха  за да може да се случи плавно този природен процес.След като приключи този процес на актуализация  корена отново се опитва да отвори върха и тогава се получава цъфтежа на косата. И корена сам разрушава около един см. от структурата на върха на косъма. За да може корена на косъма да получава достатъчно кислород , трябва първата седмица след приключването на процеса да се поостригва. Така може да се предотврати цъфтежа и разрушаването структурата  на косъма. Този процес на АКТУАЛИЗАЦИЯ при жената е нейната менструация.  bouquet
Хм, много интересно! Може ли линк към обосновка, изследвания или нещо такова? Не защото изказвам съмнения, просто ми стана интересно по въпроса.

# 365
Хм, много интересно! Може ли линк към обосновка, изследвания или нещо такова? Не защото изказвам съмнения, просто ми стана интересно по въпроса.
[/quote

http://rado-stilist.blogspot.de/p/blog-page.html

# 366
Радо звучиш повече като психолог отколкото като стилист..но определено ми допада и съм съгласна с всичко което казваш.  Peace 

# 367
Радо звучиш повече като психолог отколкото като стилист..но определено ми допада и съм съгласна с всичко което казваш.  Peace 

Благодаря ти.  Embarassed Embarassed Embarassed

# 368
  • София
И аз съм съгласна с написаното от теб, Радо. Проблемът винаги идва от вътре и се отразява на косата, кожата и изобщо на излъчването на човек. Ще пробвам подстригване на връхчетата след така наречената "актуализация". Благодаря за съвета.

# 369
И аз съм съгласна с написаното от теб, Радо. Проблемът винаги идва от вътре и се отразява на косата, кожата и изобщо на излъчването на човек. Ще пробвам подстригване на връхчетата след така наречената "актуализация". Благодаря за съвета.
Това означава след или по време на менструация?

# 370
  • София

Първата седмица след приключване на менструацията. Поне аз така разбрах. Simple Smile

# 371

Първата седмица СЛЕД менструация.  bouquet

# 372
Има резон като бях бременна имах прекрасна коса , не е истина направо , след като ми цъфна първият цикъл се почна с падането и цъфтенето и от тогава до сега 1 година  Cry
Косата ми стана много по-здрава и нецъфтяща след раждането. Относно падането фризьорката ми ме предупреди, че след раждане се появява при всички. Моята коса започна да пада, когато малкия беше на 5 месеца и продължи 3-4 месеца. Сега всичко е ок. Така, че не мисля че има някаква връзка с цикъла.

# 373
  • През девет планини в десета...
Стана ми интересно на мъжете кога им е АКТУАЛИЗАЦИЯТА...... newsm78

# 374
Стана ми интересно на мъжете кога им е АКТУАЛИЗАЦИЯТА...... newsm78

Във всеки човек в света се случва този процес на АКТУАЛИЗАЦИЯ. Както при жените така и при мъжете. При жените лесно се разбира... когато има лоши дни.   bouquet

„А на мъжа лоши дни са когато жена му се върне от Мола и му покаже сметката “ Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт