По-бърз растеж на косата (2) ????

• 165 937
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Взех си да пия ето този Биотин
http://apteka.framar.bg/02002933/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B8% … D1%80%D0%BC%D0%B0
Съдържанието на 1 капсула е 300 мкг.

Някой пил ли е такъв?

За да стимулираш растежа на косъма ти трябват поне 1500-2000мкг. на ден

хм, ето един цитат от форум на бб тийм

Въпреки данните за високи приемани дози при редица лечения, не ви препоръчваме да взимате повече от 150 мкг биотин дневно.

Тези,на които на опаковката пише 1000мкг/50 таблетки например, означава,че една капсула съдържа едва 20 мкг.

Това,че някой го е казал,не значи,че е така!!

# 586
Пише го навсякъде. Информацията е и от медицинско лице.
Дневният прием на биотин не точно фиксиран, но се препоръчва на ден да се приема не повече от 300 мкг. Всеки сам решава за себе си, аз само казвам какво знам:)
Всичко в прекомерни количества става вредно.

# 587
Пише го навсякъде. Информацията е и от медицинско лице.
Дневният прием на биотин не точно фиксиран, но се препоръчва на ден да се приема не повече от 300 мкг. Всеки сам решава за себе си, аз само казвам какво знам:)
Всичко в прекомерни количества става вредно.
Аз визирах,че в таблетка имало не повече от 20мкг.Пълни глупости!
А за дневния прием ,повишеният прием на биотин (над 1 мг) не е токсичен за организма, просто някои хора могат да направят алергична реакция.Организма изхвърля ненужното/остатъчно количество  Peace

Последна редакция: нд, 17 ное 2013, 15:53 от GodaiVa

# 588
Това беше мое заключение. Както и да е, аз лично не смятам,че е добре да се пият такива количества.След като е казано, значи има защо.

# 589
Това беше мое заключение. Както и да е, аз лично не смятам,че е добре да се пият такива количества.След като е казано, значи има защо.
Не разбрах кое беше твое заключение?
И наскоро четох,че се чудиш 1000 или 5000мкг. да си вземеш,да разбирам,че си се отказала?

# 590
За съдържанието на таблетката беше мое заключение.
Отказах се, говорих с фармацевт и ми препоръча тези, които са със съдържание в една капсула - 300 мкг.
5000 мкг за една таблетка определено ми се вижда много, да не говорим, че бях гледала един,който е 10 000.
Мислих си,че това е общото съдържание на капсулите.

# 591
За съдържанието на таблетката беше мое заключение.
Отказах се, говорих с фармацевт и ми препоръча тези, които са със съдържание в една капсула - 300 мкг.
5000 мкг за една таблетка определено ми се вижда много, да не говорим, че бях гледала един,който е 10 000.
Мислих си,че това е общото съдържание на капсулите.
Да ти кажа,аз специално за биотина нямам страх,по-скоро към този прословут тривитаминол.Понякога се самонавивам да направя един курс с него,но..мисълта за овце,ударната доза вит. Д,Е,А ме спира,а и това,че директно се втрива в корените(оттам най-бързо в кръвотока).
За биотина: пия го от 2 месеца.За растеж не бих казала,че виждам ефект,косата ми расте по 1.9-2.3см. Но за нова коса...чудо съм,антени,ток и жица навсякъде  Laughing Laughing Аз по принцип си имам редовно "бебешка коса" ,но с тоя биотин вече просто е голяма грозотия като се вържа-отпред все едно имам бретон,отгоре стърчащи антени  Twisted Evil

# 592
Аз лично от тривитаминола бял много доволна. Доволна съм и от стимуланта на Икаров, помогна ми за по-бързия растеж, за цялостната здравина на косата, но ми поникнаха и доста нови коси, които се чудя   все още с какво да пригладя Laughing

Аз имам един друг въпрос. Бях гледала клип, в който момиче говореше за странични ефекти от Биотина, но не мога да го открия. При вас има ли някакви, в какво се изразяват?

# 593

Аз имам един друг въпрос. Бях гледала клип, в който момиче говореше за странични ефекти от Биотина, но не мога да го открия. При вас има ли някакви, в какво се изразяват?
Моята опаковка е за 3 месеца,като свърши ще направя почивка,като заменя витамина с друг,не виждам отрицателни ефекти  Rolling Eyes

# 594
Какви са твоите?

# 595
# 596
Благодаря  Hug

# 597
за биотина - дори дози от 300 000 mcg на ден не дават странични ефекти , няма сведение за странични ефекти при приема на биотин изобщо ,

===========================================
такава ''бебешка'' коса и аз имам , без да съм пила биотин или каквото и да е за коса ,
просто косата си ми пада доста и после расте нова ....

# 598
Строго индивидуално е. Както каза по-горе GodaiVa при някои хора може да се развие алергична реакция.
И пак казвам след като е поставена някаква граница в дозировката, значи има защо. От там на татък всеки на негова глава.
Колкото до бебешката коса, естествено,че всеки има такава. Говорим за количеството такава.
 Peace

# 599
и аз съм от тия с многото такава коса , но поне при мен е следствие от косопада , не от друго - много пада и после се набива на очи като расте ...
=====
за биотина - чета мнения на хора , които пият по 3-4 таблетки от по 5000 mcg на ден ...

Общи условия

Активация на акаунт