Идеи за стартиране и развитие на бизнес 20

• 140 198
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
Помещението твое ли е?

Тцъ, но това не е толкова важно. Е, трън в очите са ми тия пари, които не усвоявам ефективно, но приемам, че е временно.

В случая, обаче, собствеността не е от значение.

Важно е, доколкото нямаш право да го даваш ти под наем и не само това.

# 151
Имам право - и по договор и устно от наемодателя.  И освен това имам свестен наемодател, който предпочита сигурен наемател за дълго време. Но пак казвам, не това е важно в случая.

# 152
Здравейте. Искам да споделя семейната идея за отваряне на магазин за плодове и зеленчуци.
Решихме с мъжа ми да рискуваме и да отворим магазин. Той е в бранша с търговия на плодове и зеленчуци и знае кое как и от къде да купи. Освен това имаме наследствен двор в близко село и може да се произвеждат някои плодове и зеленчуци там.

Написах рискуваме, защото ще се наложи да теглим кредит около 3 хиляди лв.

Навих се на тази идея на мъжа ми, защото съм в майчинство и от октомври трябва да си търся работа. Вместо да работя за хората,защо да не работя за себе си? Мъжът ми не е никак мързелив и след работа ще ме сменя в магазинчето, за да обърна внимание на децата, да сготвя, ошетам вкъщи. Ще ни е трудно, но не и невъзможно.

Днес ще проучим какви необходими документи трябват за магазина и т.н.  Ще намерим подходящо място.

Как ви се струва идеята?Какво друго може да се продава, според вас, в този магазин? Аз имам идея да се продава и кафе. Моля ви, споделете.

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 06:41 от Мама на двe слънчица

# 153
Вместо да работя за хората,защо да не работя за себе си?

Как ви се струва идеята?Какво друго може да се продава, според вас, в този магазин?
На първия ти въпрос - изобщо не са еднакви двете неща, повярвай ми. Да работиш за себе си е много по-трудно, отговорно, изморително и всичко по  Wink И на магазинчето най-лесно е продаването - освен това има зареждане ВСЕКИ ДЕН - все пак всички искат прясна стока; асортимент; оборот - печалба - ценообразуване; бракуване; счетоводство; и т.н. хиляди малки глупости...

На втория - Имам близък опит с двата варианта:
1) Имаш магазин за ПЗ, но не работиш в него, а наемаш продавач - ти зареждаш стоката и се грижиш за всичко останало, а продавачът само продава (братовчедка ми така имат 2-3 магазина в града от няколко години). Продават главно ПЗ + ядки, сушени плодове (пакетирани и насипни) и пакетирани подправки.
Асортиментът не е голям, но площта е голяма, всичко е добре подредено и  винаги имат от всичко по много - пускат различни промоции, защото по-големите количества предлагат и по-динамично ценообразуване... и доста добре работят магазинчетата. Раб. време от 9 до 20.

2) Имаш магазин за ПЗ и работиш в него (комшиите до нас го практикуват 10тина години, но живеят над магазина) - това ти спестява време за придвижване от работното място, което е доста важно. Те освен ПЗ продават и пакетирани храни - сол, захар, леща и т.н. + подправки + пакетирани сладки/соленки + дъвки, бонбонки и подобни дребосъчни щендерчета + сушени плодове + газирани напитки.
Асортиментът е доста голям, площта е малка - но като влезеш можеш да си напазаруваш почти всичко. Мъжът зарежда рано от борсата всяка сутрин, а жената и понякога дъщеря им продават в магазина. Раб. време от 9 до 20.

То това е само нахвърляно набързо, но мисля, че ще трябва още някой да имаш под ръка, за да се справиш. Освен ако мъжът ти не работи до 2-3 след обед Simple Smile - пак казвам - не е само "продаването" в магазина, има доста странични неща, за които трябва да помислиш кой и кога ще ги прави.

И последно - ако само с 3000 лв мислиш да почвате, мисля, че няма да ви стигнат до никъде  Rolling Eyes Освен ако не е оборудван за целта магазин и не разчиташ на минимално зареждане в началото ...

# 154
Вместо да работя за хората,защо да не работя за себе си?

Как ви се струва идеята?Какво друго може да се продава, според вас, в този магазин?
На първия ти въпрос - изобщо не са еднакви двете неща, повярвай ми. Да работиш за себе си е много по-трудно, отговорно, изморително и всичко по  Wink И на магазинчето най-лесно е продаването - освен това има зареждане ВСЕКИ ДЕН - все пак всички искат прясна стока; асортимент; оборот - печалба - ценообразуване; бракуване; счетоводство; и т.н. хиляди малки глупости...

На втория - Имам близък опит с двата варианта:
1) Имаш магазин за ПЗ, но не работиш в него, а наемаш продавач - ти зареждаш стоката и се грижиш за всичко останало, а продавачът само продава (братовчедка ми така имат 2-3 магазина в града от няколко години). Продават главно ПЗ + ядки, сушени плодове (пакетирани и насипни) и пакетирани подправки.
Асортиментът не е голям, но площта е голяма, всичко е добре подредено и  винаги имат от всичко по много - пускат различни промоции, защото по-големите количества предлагат и по-динамично ценообразуване... и доста добре работят магазинчетата. Раб. време от 9 до 20.

2) Имаш магазин за ПЗ и работиш в него (комшиите до нас го практикуват 10тина години, но живеят над магазина) - това ти спестява време за придвижване от работното място, което е доста важно. Те освен ПЗ продават и пакетирани храни - сол, захар, леща и т.н. + подправки + пакетирани сладки/соленки + дъвки, бонбонки и подобни дребосъчни щендерчета + сушени плодове + газирани напитки.
Асортиментът е доста голям, площта е малка - но като влезеш можеш да си напазаруваш почти всичко. Мъжът зарежда рано от борсата всяка сутрин, а жената и понякога дъщеря им продават в магазина. Раб. време от 9 до 20.

То това е само нахвърляно набързо, но мисля, че ще трябва още някой да имаш под ръка, за да се справиш. Освен ако мъжът ти не работи до 2-3 след обед Simple Smile - пак казвам - не е само "продаването" в магазина, има доста странични неща, за които трябва да помислиш кой и кога ще ги прави.

И последно - ако само с 3000 лв мислиш да почвате, мисля, че няма да ви стигнат до никъде  Rolling Eyes Освен ако не е оборудван за целта магазин и не разчиташ на минимално зареждане в началото ...

Мъжът ми ще зарежда магазинчето. Точно той работи в борса. Наясно е с нещата. Освен това работи до 2-3 часа следобед. Когато търсим място за магазина ще гледаме и дали е оборудван. Ако не е ще я мислим. Мъжът ми е наясно с търговията с плодове, зеленчуци, цени и т.н.

Благодаря ти за отделеното време. Трогната съм.

# 155
 Hug Надявам се да съм била полезна Simple Smile
(братовчедка ми и те така започнаха - мъжът й работи в борса - и още там работи) - но нямат деца и общо взето разполагат със себе си.
Успех в начинанието  Heart Eyes

# 156
Hug Надявам се да съм била полезна Simple Smile
(братовчедка ми и те така започнаха - мъжът й работи в борса - и още там работи) - но нямат деца и общо взето разполагат със себе си.
Успех в начинанието  Heart Eyes

Благодаря ти от сърце. Имах нужда от съвет и усетих подкрепа в поста ти.

# 157
...
Навих се на тази идея на мъжа ми, защото съм в майчинство и от октомври трябва да си търся работа. Вместо да работя за хората,защо да не работя за себе си?
...
Кой ще гледа детето като се разболее, и кой ще го води по доктори? Или кой ще работи сутрин в магазинчето, когато си гледаш болното дете? И сигурни ли сте, че ще се справите със сутрешно зареждане и малко дете едновременно?  Thinking 

# 158
...
Навих се на тази идея на мъжа ми, защото съм в майчинство и от октомври трябва да си търся работа. Вместо да работя за хората,защо да не работя за себе си?
...
Кой ще гледа детето като се разболее, и кой ще го води по доктори? Или кой ще работи сутрин в магазинчето, когато си гледаш болното дете? И сигурни ли сте, че ще се справите със сутрешно зареждане и малко дете едновременно?  Thinking  

и това сме помислили. Баба ми е млада. Мога да разчитам на нея. Примерно да стои в магазина докато заведа детето на доктор и после да стои при него вкъщи. Тя е работила в магазин до скоро и има опит. Това да е проблема само.

# 159
  • Пловдив
... по време на криза вървят акцизни стоки ...
Помня, че го учихме навремето...

Сега като гледам на всеки ъгъл 24/7 магазин за алкохол, цигари и кафе....

# 160
Чудесна е идеята за магазин за ПЗ, но вярвам, отчели сте фактът, дали до вас има наблизо пазар или магазин от голяма верига.
Работила съм няколко години подред лятото в магазините на чичо си. Работата е къртовска и вече, съдейки по бизнеса му, пари отдавна не се изкарват както преди 10-на години.

# 161
Чудесна е идеята за магазин за ПЗ, но вярвам, отчели сте фактът, дали до вас има наблизо пазар или магазин от голяма верига.
Работила съм няколко години подред лятото в магазините на чичо си. Работата е къртовска и вече, съдейки по бизнеса му, пари отдавна не се изкарват както преди 10-на години.

Още не сме мислили къде ще е магазина. Радвам се, че подкрепяте идеята ми. Това ми дава много сила.

# 162
  • Балчик

Това не е съвсем така , зависи от много неща , работя с малък магазин за млечни продукти в непосредствена близост до голяма търговска верига , собственика имаше точно такива притеснения , но се оказаха напразни.

# 163

Това не е съвсем така , зависи от много неща , работя с малък магазин за млечни продукти в непосредствена близост до голяма търговска верига , собственика имаше точно такива притеснения , но се оказаха напразни.

Магазинът за млечни продукти предлага ли такива, различни от тези, които се намират във веригата, като например такива, доставяни директно от мандри- масло на килограм, сирене от козе мляко, но не вакуумирано и пр.?

# 164
  • Балчик

Магазинът за млечни продукти предлага ли такива, различни от тези, които се намират във веригата, като например такива, доставяни директно от мандри- масло на килограм, сирене от козе мляко, но не вакуумирано и пр.?
Да разбира се , но предлага и също стока еднаква със стоката на веригата.

Общи условия

Активация на акаунт