Идеи за стартиране и развитие на бизнес 20

• 140 259
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
За София има само един (Хранкооп), но във ФБ напоследък се появиха доста хора, представящи се за производители, други за търговци, чиято цел е да продават такава стока.

# 316
Lady Blu , Люлин - Благодаря ви. Бяхте ми много полезни. Това за 2-та пожарогасителя не го знаех. И този чл.403 ще видя.
Статута  на помещението трябва  да е за "магазин" или за "магазин за дрехи"?

# 317
Здравейте.Много ще се радвам ,ако някой даде идеи за развиване на малък бизнес ,на село.С малко пари ,примерно 3хил.лв.Пък и по това време на годинта newsm78

# 318
Основен бизнес принцип и на село и в града .... намери проблем - предложи решение.

# 319
  • Варна
Здравейте.Много ще се радвам ,ако някой даде идеи за развиване на малък бизнес ,на село.С малко пари ,примерно 3хил.лв.Пък и по това време на годинта newsm78

Животновъдство.Сега с тия субсидии печелят много.Ако знаех как се гледат животни и аз бих се хванала.Ма нищо не разбирам за съжаление.

# 320
Основен бизнес принцип и на село и в града .... намери проблем - предложи решение.

Направи "Ваканция на село". Един двор (в цивилизовано село) с няколко кокошки, зайци, градинка с цветя и зеленчуци, обезопасен кладенец, чисти стаи, вътрешна тоалетна, прилична кухня и си готова. Много хора все още помнят как са прекарвали голяма част от лятната ваканция на село при баба и дядо. Особено добре ще е ако в селото няма много автомобили, та да може и велосипедите да влязат в употреба (за по-големите деца). Много родители от града са поставени пред проблема "какво да правят цяло лято децата в къщи", "как се прави ремонт в къщи с децата" и "тъп, но скъп лагер"...
Това е в общи линии посоката, но остава да изчистиш проблемите около разболяването на детето, контрола и страховете на родителите, вида и количеството на храната. Ако примерно намериш приятелски семейства, може би ще е по-лесно — децата им се познават и са "сработени", а един родител може да стои и да наглежда всичко, тя/той успокои останалите (ще им е по-евтино и по-лесно да се успокояват).
Другото, което се сещам е да си помощник на "градски градинари". Разделяш двора на парцели, и ги даваш под наем на "неделните селяни". Те си решават кое как да сеят/садят, а ти само го поливаш, пръскаш и наглеждаш през седмицата (това са екстри и ще се плащат допълнително). Ще трябва да осигуриш и помещение за инструментите им или да им осигуряваш такива, както и някои градски удобства: чиста градска тоалетна, мивка с течаща вода, стаичка за преобличане и почивка /и ако завали ненадейно/), както и маса за пикник до градината. Достъпа с обикновен автомобил е задължителен.
Третото е малко по-сложно но може би да се получи около София. Ако къщата разполага с хубава гледка, и нямате кофти съседи (които гледат животни и при Вас мирише на мокра кочина), може да направиш цветна градина и пак онова с неделните наеми. А, щях да забравя, да намериш решение на българският проблем, онзи с крадците и завистниците.  Peace

# 321
  • Варна
Здравейте, момичета, невероятна и много полезна тема, която чета от доста време. Аз вече съм се ориентирала с какво ще се занимавам и моля, ако някой от пишещите тук, може да ми препоръча складове във Варна за канцелария, формуляри, учебни пособия и т.н. Аз вече имам наблюдения и каталози, но със сигурност има и такива, които не съм проучила. Благодаря Ви предварително и успех на всички в новите начинания.

# 322
Полезна тема за всички, които искат да научат и още нещо! Благодаря на пишещите тук. Колко струва една не сложна складова програма и едно работно място - каса с четец на баркодове? И от къде да си ги закупя? София

# 323
За складова програма има и безплатни варианти,зависи точно какво ти трябва :

Безплатни -
Скрит текст:
http://moneyworks-erp.blogspot.com/2013/01/blog-post.html
                             http://www.vladovsoft.com/складова-програма
                             http://microinvest.net/BG/Софтуер-магазин-ресторант-Линукс-Warehouse-Open/ ( с тази съм работила и моите впечатления са добри, предимство е и че ползва Линукс, тоест няма нужда да се закупува лицензиран Уиндоус )

От платените съм ползвала продуктите на:
Скрит текст:
http://microinvest.net/Търговски-софтуер

От тях може да се закупи и необходимата техника, имат и доста добра подръжка и голяма мрежа от сервизи. Има още доста фирми, предполагам и другите момичета ще кажат.

# 324
  • Варна
Микроинвест са си боклук и поне във варна нямат почти никаква поддръжка, пък за другаде незнам. Това е най-нежелания софтуер в търговията.Сложен, с много бъгове, пишман станах че съм го сложила на 3 компютъра. Имаме и Тремол от една година, засега не е правил проблеми, за да кажа откъм поддръжка как са.

# 325

Направи "Ваканция на село". Един двор (в цивилизовано село) с няколко кокошки, зайци, градинка с цветя и зеленчуци, обезопасен кладенец, чисти стаи, вътрешна тоалетна, прилична кухня и си готова. Много хора все още помнят как са прекарвали голяма част от лятната ваканция на село при баба и дядо. Особено добре ще е ако в селото няма много автомобили, та да може и велосипедите да влязат в употреба (за по-големите деца). Много родители от града са поставени пред проблема "какво да правят цяло лято децата в къщи", "как се прави ремонт в къщи с децата" и "тъп, но скъп лагер"...
Това е в общи линии посоката, но остава да изчистиш проблемите около разболяването на детето, контрола и страховете на родителите, вида и количеството на храната. Ако примерно намериш приятелски семейства, може би ще е по-лесно — децата им се познават и са "сработени", а един родител може да стои и да наглежда всичко, тя/той успокои останалите (ще им е по-евтино и по-лесно да се успокояват).
Другото, което се сещам е да си помощник на "градски градинари". Разделяш двора на парцели, и ги даваш под наем на "неделните селяни". Те си решават кое как да сеят/садят, а ти само го поливаш, пръскаш и наглеждаш през седмицата (това са екстри и ще се плащат допълнително). Ще трябва да осигуриш и помещение за инструментите им или да им осигуряваш такива, както и някои градски удобства: чиста градска тоалетна, мивка с течаща вода, стаичка за преобличане и почивка /и ако завали ненадейно/), както и маса за пикник до градината. Достъпа с обикновен автомобил е задължителен.
Третото е малко по-сложно но може би да се получи около София. Ако къщата разполага с хубава гледка, и нямате кофти съседи (които гледат животни и при Вас мирише на мокра кочина), може да направиш цветна градина и пак онова с неделните наеми. А, щях да забравя, да намериш решение на българският проблем, онзи с крадците и завистниците.  Peace

гост22, много харесвам идеите ти!  И не само тези, които цитирам сега.    bouquet
         Отдавна ми се искаше да споделя, че с удоволствие чета постовете ти.

# 326
# 327
Радвам се, че има хора които мислят за свой собствен бизнес. За съжаление обаче условията за такъв не са никак обнадеждаващи. Дано да има промяна към по-добро.

# 328
Радвам се, че има хора които мислят за свой собствен бизнес. За съжаление обаче условията за такъв не са никак обнадеждаващи. Дано да има промяна към по-добро.
То, никога няма да има идеални условия, но и дявола не е чак толкова черен. Просто трябва да стоите далече от казана с катрана... т.е. да предвиждате, при най-лошите обстоятелства да "излезете на нула" (без сериозни загуби и висящи кредити).  Wink
Примерно, вместо най-новото оборудване, да си купите подобно, но втора употреба на цена на втора употреба. Ако нещата потръгнат ще си вземете подходящото ново оборудване (ама вече ще имате старта и поглед върху парите, дето можете да си позволите), ако не потръгне — ще продадете оборудването на почти същата "второупотребна" цена (дори може и с мъничка печалба). Ако обаче сте се хвърлили на ново (с лизинг), при неуспех пак ще го продадете на цената на останалата втора употреба, но ще имате една солидна загуба от разликата в цените магазин-втора употреба (евентуално и лизинг за доплащане). Та, мерете и смятайте предварително и лошите варианти, че иначе и най-благоприятните условия няма да Ви спасят.
В квартала отвориха една пералня с няколко чисто нови перални и сушилни, но колкото пъти мина от там, момата все стои отвън ... а наема, заплатата и вноските и гаранционният срок на техниката си вървят. Дори автомобил за вземане и разнасяне на изпраното пране няма под ръка. Ако беше започнала с техника втора употреба, за същите пари дето е вложила в новата бяла технища, щеше да има и автомобилче за реклама и разнос, и пране на килими можеше да завърти (със съседната автомивка) като допълнителна услуга... При микробизнеса, не е толкова важно да се купува най-новата техника, а най-пълният комплект оборудване, с което да биеш конкуренцията. Отделно, че заема така или иначе ти го дават като на физическо лице, а не като за голяма фирма.

# 329
Опитвам се да изчета всичко отново. Знам, че темата за детските центрове и занимални е засягана много пъти, но сега не ги намерам. Моля, ако някой знае повече за стаут на помещението и други нормативни изисквания, а и всяка друга информация от първо лице да пише на лични. Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт